Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzialena_1991

Nastolatka w ciąży - to koniec świata!!!

Polecane posty

Gość anaQ
ty, a co to jest to '' Arothe forte''- tak z ciekawosci

Gość aguśś jgyuf
Hej, sama zostałam mama w wieku 18lat i jeszcze w tym wieku urodziła, niestesty bylam zewszystkim sama , bo kilka przed slubem tata zachorował a moja mama nie żyje . Wyprowadzilismy sie z zchłopakiem na swoje i tak do tej pory dajemy rade . Mały mam już 7-mscy i jest cudowny... Nie myślcie ze ciaża to koniec świata, tylko podchodzcie do tego tak , że dajecie komus nowe zycie , że bedzie ktoś kto was bardzo kocha i bedzie tak do końca zycia. Pamietajcie ważne zeby było zdrowe to jest najważniejsze ; ) Pozdrawiam tych , którzy myslą ze nastolatka w ciąży to "margines społeczny" spotkałam sie z takim okres,eniem tez. Fakt nie jest łatwo ,bo przez pare miesiecy wszyscy sie na ciebie patrza jak na puszczalską , ale mnie bynajmniej to waliło , bo nosiłam pod serduszkiem inne serduszką ktore pokochalam 13.03.2012r, wtedy dowiedzialam sie ze bede miec dzieckooo .

Gość aguśś jgyuf
Hej, sama zostałam mama w wieku 18lat i jeszcze w tym wieku urodziła, niestesty bylam zewszystkim sama , bo kilka przed slubem tata zachorował a moja mama nie żyje . Wyprowadzilismy sie z zchłopakiem na swoje i tak do tej pory dajemy rade . Mały mam już 7-mscy i jest cudowny... Nie myślcie ze ciaża to koniec świata, tylko podchodzcie do tego tak , że dajecie komus nowe zycie , że bedzie ktoś kto was bardzo kocha i bedzie tak do końca zycia. Pamietajcie ważne zeby było zdrowe to jest najważniejsze ; ) Pozdrawiam tych , którzy myslą ze nastolatka w ciąży to "margines społeczny" spotkałam sie z takim okres,eniem tez. Fakt nie jest łatwo ,bo przez pare miesiecy wszyscy sie na ciebie patrza jak na puszczalską , ale mnie bynajmniej to waliło , bo nosiłam pod serduszkiem inne serduszką ktore pokochalam 13.03.2012r, wtedy dowiedzialam sie ze bede miec dzieckooo .

aguśś jgyuf - czy zgodziłabyś się dla mnie wypełnić internetową ankietę i kwestionariusz? twoje doświadczenie będzie dla mnie cenne, ponieważ piszę pracę mgr o młodych matkach :) jeśli chciałabyś mi pomóc napisz na e-maila - aga20001@interia.pl Z góry dziękuję

Gość Karolka1993
Hej:) co prawda nie jestem już nastolatka, mam 21 lat Ale chciałabym zadać Wam pytanie i poznać opinie innych w tym temacie. Mając 18 lat zaszłam w ciążę, moja córka ma już prawie 2,5 roku. Mój chłopak nie zostawił mnie, jesteśmy ze sobą już 5 lat i po cichu myślę o urodzeniu drugiego dziecka i teraz właśnie to pytanie: czy 21 lat to nie zbyt młody wiek na "posiadanie" już dwójki dzieci? Czekam na Wasze odpowiedzi na których mi bardzo zależy, z góry dziękuję ;)

Jeśli oboje pracujecie, macie na tyle duże mieszkanie żeby pomieścić 4 osoby to nic nie stoi na przeszkodzie aby mieć 2 dziecko. Chociaż ja bym się nie zdecydowała na drugie w Twoim wieku.

Gość Karolka1993
Pracuje tylko mój chłopak gdyż ja do tej pory zajmowałam się córeczka w domu. Myślę też o dziecku ponieważ mam dużo rzeczy po starszym dziecku i było by nam chyba ze wszystkim łatwiej.