Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malvinka

sposoby na regenerację zniszczonych włosów

Polecane posty

Gość majka-szachrajka
dokładnie, też uważam że to bardzo skuteczny preparat. tak jak pisałam wcześniej, moja mama jest nim zachwycona, z resztą wszystkim go poleca. regularne zażywanie przez dłuższy czas to gwarancja sukcesu :)

Gość dzid-ka
dziewczyny, a drogi jest ten ha-pantoten?ile jest tabletek w opakowaniu?opłaca się?

Gość ooIlusiaoo
...::: henna wax treatment :::... Naprawdę polecam, najlepiej kupić w aptece, ma sie pewność, że to właśnie to, czego szukamy... Miałam włosy już "do obcięcia", az mi się końcówki ciągnęły, tragedia! Nikt nie widział dl nich żadnego ratunku, i właśnie ten wosk mi narzeczony kupił... Rewelacja!!!

Gość ooIlusiaoo
A może tak zacząć stosować henna wax i jakąś właśnie kurację "od środka" ? Co o tym myślicie?

Gość ble bleleble
mowicie ze polski wax jest lepszy a jakiego ma producenta??

Gość niebieskooooookaa22
polski wax jest firmy L'biotica, dostępny w aptekach a stosowanie suplementacji od środka, jest jaknajbardziej polecane ;)

Gość ooIlusiaoo
Ja sobie wczoraj kupiłam "wosk" :-) Od dziś stosuję ponownie, na opakowaniu jest informacja, by stosować co 4- 5dni, aczkolwiek przy naprawdę zniszczonych włosach polecam przez pierwsze 2tygodnie przy każdym myciu... Efekty widać od razu!!! Końcówki się nie ciągną i włosy są nawilżone i błyszczące...:-p A może mi ktoś polecić dobre a nie drogie witaminki?

Gość migdałkowa29
zorikka dzięki za link, już zamówiłam u nich ha-pantoten, bo naprawde sie opłaca.pozdrawiam!

Gość Magiaa
za 33 zł to taniutko, a efekty daje niezłe. mnie się włosy łamały i wyłaziły niemal całymi garściami. było podcinanie, były zmiany szamponów i odzywek, ale nie pomagało za bardzo. witaminek było brak. no ale się zaradziło i teraz jakoś się już tak chętnie nie łamią i na szczotce też wiele nie zostaje :) można ha-pantotenik polecić.

ja specyfik kupiłam już dzis i czekam powolutku na efekty...bo moje włoski są w bardzo złym stanie:(((((((zawsze takie ładne, zdrowe-fryzjerka az nie mogła uwierzyc że sa takie zdrowe-a ja sie doigrałam i je połamałam:((ehhhhhhhhh

Gość izus246
a czy ten cudowny specyfik można używać będąc w zaawansowanej ciąży???? bardzo prosze o odpowiedź :)

Wiecie jaki fajny sposob na zniszczone i slabe wlosy zastosowalam ja? Wyczytalam to w jakiejs ksiazce o oczyszczaniu, zastosowalam i podzialalo. Sposob jest prosty. wycisnac okolo 5 cm masci z wit A na papier, po czym zanurzyc palce i wmasowac w skore glowy (na nieumyte wlosy). Trzymac od 15 min do 1 h (w zaleznosci od tego jak bardzo zniszczone sa wlosy, im dluzej tym lepiej ale nie przekraczac 1 h). potem dokladnie umyc wlosy. Ja zastosowalam i naprawde moje wlosy sie polepszyly, staly sie bardziej miekkie, nie wypadaja mi. oczywiscie nalezy powtarzac zabieg co jakis czas.

Gość upp
up

Gość olimpia234
Na zniszczone włosy polecam szampon z ceramidami r z serii intensywna pielęgnacja. Super.

Gość olimpia234
Na zniszczone włosy polecam szampon z ceramidami r z serii intensywna pielęgnacja.

Gość niunka77799
ja teraz na głowie trzymam maseczke ktora zrobilam sama : poltora lyzki nafty kosmetycznej , dwa zoltka kilka kropli oliwy z oliwek i łyzke miodu...co kilka dni uzywam odzywki wax i widze poprawe prucz tego myje wlosy szamponem loreal absolut repair i maske z tej samej lini u mnie jest duza poprawa bo w pewnym momencie moje wlosy wygladaly poprostu tragicznie...jezeli to wogule byly wlosy heh

Gość niunka77799
no i belissa ze skrzypem

W ostateczności można sie przejść do salonu i poprosić o zabieg rekonstruujący włosy, często w pakiecie będzie jeszcze modeling i koloryzacja. W internecie jest mnóstwo promocji (zakupy grupowe) np. http://www.fastdeal.pl/oferta/krakow/lato_to_pora_na_kolorowy/1542 Tutaj jest akurat pakiet, ale pewnie da się znaleźć sam jednostkowy zabieg rekonstrukcji włosów.

Również polecam polski wax firmy L'Biotica. Do włosów zniszczonych najlepszy będzie Biovax ten w opakowaniu pomarańczowo brązowym. Odżywi włosy, sprawi, że będą miękkie w dotyku i łatwiejsze do ułożenia. Kurację możesz wzbogacić o tabletki tej samej firmy. Mają bardzo dobry skład i co ważne działają! Polecam Ci również z domowych sposobów picie pokrzywy, dzięki temu włosy będą bardziej błyszczące.

Gość nokisunia
hej chciałam Wam dać znać, że w salonie Pure Diamond jest promocja na rytuał Kerastase, który świetnie poprawia stan włosów. http://purediamond.pl/promocje/ oniemiałam jak zobaczyłam, bo rytuały raczej droższe zawsze są. Dla zniszczonych włosów, świetny zabieg, na prawdę wart polecenia.

Gość Grrrrażka
ja polecam odżywkę Garniera z awokado, dzięki niej moje włosy wreszcie błyszczą i są tak miękkie, że znajome ciągle by je głaskały :). Do tego suplementy, szampony ziołowe bez silikonów, maska Gloria. No i olejowanie koniecznie, np. olej kokosowy, jojoba. Zresztą skarbnica wiedzy jest na forum wizażu. A sok z cytryny to przecież wysusza wiec nie rozumiem jego zastosowania.

Gość gość
a Mój domowy sposób to zestaw Pilomax do regeneracji włosów :) Poza tym, ze używam tych produktów nie robię z nimi nic innego a moje włosy wyglądają zdrowo, są pełne objętości i blasku. Polecam serdecznie.

Gość Jola1568B
ja korzystam od jakiegoś czasu z takiego zestawu http://www.drogeria.zyj-zdrowo.com/2823,priorin-extra-kapsulki-60-szt-szampon-200-ml-zestaw-.html jest super i mi pomaga. Oczywiście efektu po tygodniu nie ma, co z resztą jest mormalne, ale ja stosuje od 4 miesięcy i widać różnicę :)

widzę, że stronka nie wskakuje... jakby co droga Forumowiczko, to miałam na myśli zestaw Priorin kapsułki + szampon. Ja zaopatruje sie w nie w drogerii internetowej zyj zdrowo, bo tam znalazlam najtaniej.

Gość gość
ja używam od kilku lat WAX Pilomax i przyznam , że nic nie daje moim włosom takiego wyglądu jak te kosmetyki. Moje włosy pomimo ciągłego farbowania i modelowania są lśniące, pełne objętości i do tego są bardzo mocne i mniej wypadają. serdecznie polecam