Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka owczarkow70

OWCZAREK NIEMIECKI/długowlosy do posiadaczy

Polecane posty

Gość Pilna pomoc prosze
Mój pies od kilku dni kuleje i niema jeszcze nawet roku . Proszę o pomoc !!!

Gość ewka1000xxxxllll
Jestem juz weterynażem i chce sie odnieść do pseudonimu pilna pomoc . Przede wszystkim udaj się do lekarza . Może to był złamanie chząstne lub co gorsze.... Zmniejsz dawkę posiłku swojemu psu i kup u weterynarz tabletki na układ chżastny mysle ze pomoze

Gość dawid 1217041
Mam dwa owczarki krótkowłose i jednego długowłosego są to bardzo mądre psy i nie muszą być agresywne bo odstraszają wyglądem a tak naprawdę to łagodne psy.

Gość 877878
Mam długowłosego, i to takiego pół- bo ta suersc nie jest u niego akurat strasznie dluga i żałuje. Trzymam go w domu, i dokładnie- mimo codziennego sprzątania i tak cały czas kłaki sa wszędzie. Dosłownie... :(

Zgadzam się z wypowiedziami że Ony i Dony nie nadają się ani dobudy ani na podwórko .. to psy towarzysze, potrzebujące pracy!!! te psy potrzebują z naszej strony dużo poświęconego im czasu .. a jeśli ktoś chodzi codziennie na 8h do pracy to niech sobie kupi innego psiaka raczej bo dla owczarka czas bez człowieka to męka .. ja się zdecydowałam na psa ale u mnie są trzy osoby w domu i każdy na inna zmianę idzie i pies zawsze z kimś jest.. poza tym przed zakupem takiego psa należy się zastanowić - często chorują i są potrzebne bardzo drogie operacje na biodra i trzeba być na to gotowym. Nie chce być uszczypliwa ale ewka1000xxxxllll jak Ty możesz być weterynarzem jak nie znasz podstawowych zasad ortografii?potrzebna pomoc z takimi rzeczami to do weta a nie na forum!! a pies na 99% miał enostozę, dostał zastrzyk przeciwzapalny i przeciwbólowy i po 4 dniach mu przeszło :) tylko że to do 2 roku życia może przejść na inną kończynę.

Gość Ewekina
jak można trzymać psa przywiązanego do budy? to jest straszne! a co do owczarka niemieckiego to świetny przyjaciel człowieka, ale trzeba mu poświęcać dużo czasu i uwagi, zapewniać długie spacery, zabawy, często wyczesywać sierść oraz co najważniejsze kochac

Gość lkjn;lbl hkjbnl
Mam już drugiego owczarka. To jest pies typowo na dwór bo potrzebuje bardzo dużo ruchu. Poza tym to typowy pies stróż. A że jest bardzo towarzyski to potwierdzam.

Gość jurek_i_kora
miałem juz kilka owczarkow ale uwazam ze tak jak owczarek dlugowlosy to chyba żaden pies nie jest tak wdzieczny i piekny mialem krótko wlose ale kora jest super psem

Gość aaaaaaaaaaaaaaabojesie
Uważaj na dysplazję DON są bardziej na nią podatne. Sama mam takiego zwierzaka, kochany pies, tylko chory:( Pamiętaj też, że takiego zwierzaczka trzeba często czesać, a w lecie zapewnić mu dużo cienia, bo męczy się w tym futerku.

Gość aaaaaaaaaaaaaaabojesie
"Pilna pomoc prosze " -wygląda na dysplazję :/ Musisz isć do weta i na prześwietlenie. Nie tucz go, nie można takiego pieska przejadać, bo mu padną stawy... :/

Gość agarowapani
Wychowałam się z owczarkami niemieckimi i powiem wam, że nie ma lepszych psów do towarzystwa dla dzieci i dorosłych. Są mądre, ciekawskie, inteligentne, dobre, pracowite. To pies dla ludzi, którzy kochają psy, lubią z nimi spędzać czas, uczyć ich, zabierać na długie wycieczki. Owczarek w salonie? No proszę was! One potrzebują ruchu. Psy mojego dziadka biegały w każdy weekend przy rowerze kilometrami, pływały w rzece, ciągle uczyły się nowych rzeczy. Mieszkały w budzie ale miały duży kojec, a na noc ha do pilnowania. W weekendy wycieczki albo konkursy. Oj tęsknię do tych czasów.

Gość matiboy98
Owczarek z długim włosem jest 100 razy ładniejszy, ale przy tym trudniejszy w utrzymaniu. Takiego psa trzeba regularnie czesać, wycinać ''kołtuny'' (o ile się pojawią) i częściej kąpać. Wszystko zależy od właściciela. Jestem wielkim ''fanem'' owczarków, mam 14 lat, ale wiem o nich sporo. Pomimo tych utrudnień ZDECYDOWANIE polecam ci psa z DŁUGIM włosem. Jednocześnie jest obronny (zależy od tresury) i przyjemny dla oka.

ZAINTERESOWAŁ MNIE WATEK WILCZE GNIAZDO! czy don2 jest jeszcze tu na forum? Proszę o odzew! Nie widze tu mozliwości pisania prywatnych wiadomości, a jesli źle widzę, to czy ktoś mógłby mnie poinstruowac jak to zrobić?

Gość werron12
mam owczarka długowłosego jest świetny :) kupiony we wspomnianej hodowli ,,wilcze gniazdo ,, jak ktos ma pytania pisac

Gość gość
ja mam owczarka niemieckiego długowłosego. przygarnęłam, jak miał półtorej roku, mam go 2 miesiące. : ) siedzi w kojcu, ma budę. bez problemu ; ) najważniejsze jest czesanie i dobra karma, żeby dobrze wygądał. : ) jakiś mega wymagający nie jest :p no.. i duużo spacerów :D

Gość gość
Ja mam tę rasę i polecam! Dobre hodowle: Wilcze Serce - www.wilcze_serce.ovh.org Z Krainy Wilka - www.z-krainy-wilka.ovh.org Z Jadu Skorpiona - zjaduskorpiona.pl/ Temperton - www.temperton.eu

Gość gość
Mam takiego psa od października 2009,na razie nie ma problemów ze zdrowiem żadnych,ani z zachowaniem.Miał kiedyś wysypkę,ale weterynarz doradził zmianę karmy.To fajny pies wielofunkcyjny,towarzyszy i obroni,żyjemy aktywnie,lubię ruch,rower,rolki,bieganie,ten pies bardzo mi pasuje.Nie goni kotów,chociaż za nimi nie przepada.Lubi tylko maine coona,z którym się wychował od małego.Kot go masuje i on to lubi :-)

Gość sdd
Godną polecenia ofertę naprawdę bardzo dobrej jakości środków pielęgnacyjnych i preparatów odżywczych przeznaczonych dla naszych czworonożnych pupilów znajdziesz pod adresem over-zoo.pl/pl/produkty/k/pielegnacja.html. Oferta obejmuje nie drażniące skóry szampony przeznaczone dla psów różnych ras i o różnych rodzajach sierści oraz suplementy z kwasami Omega dedykowane zarówno psiakom jak i kotom. Polecam!

Gość darobxl
Owczarek - jeżeli nie jesteś zdecydowany/na na aktywny tryb zycia to nie jest to PIES dla ciebie . Mam 2 ; mieszkają w domu , maja ogrodek ale żadne nie narobi w nim ! las to jest ich zycie a przywiązanie i milolsc ; to my możemy od nich się uczyc . Kretyni nie pisać bo nigdy nie mieliście tych PSOW . Roznica po dlugowlosym , masz dużo sprzątania , wszystko zbiera się we włosie i jak wysychają zostaje na podłodze ale rekomprnsuja miloscia . Jak dla mnie nie ma lepszego psa uniwersalnego . Owczarka nie przekupisz bo KOCHA SERCEM

Gość Anna Toto
Tu pod postem jest link do artykułu o owczarkach. https://www.facebook.com/johndoglifestyle/posts/1624071061220329:0 Swoją drogą bardzo polecam johndog.pl, bo uwielbiam treningi z behawiorystą Piotrem. Na naszego mieszańca działają wyśmienicie, choć nie jest on łakomy i smakołyki nie są argumentem. Jest też dużo porad co do zdrowia itd.

Gość gość
Mam takiego pieska. :) bardzo ważne jest to, żeby dobrze o niego dbać, pamiętając o wizytach u fryzjera. Ja ze swoim regularnie chodzę do http://haniarak.pl i zawsze jestem naprawdę zadowolona.