Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odorkowewloski

zapach włosów

Polecane posty

Gość odorkowewloski

chodzi o to ze mam bardz przetluszczajace sie wlosy.oprocz tego ze sie przetluczaja to juz okolo 8 godzin po umyciu nabieraja takiego niezbyt przyjemnego zapachu(chodzi mi glownie o skore glowy i wlosy u nasady glowy) czy ktos moze polecic jakis szampon lub maseczke czy plukanke?dosc juz mam tego,nie czuje w ogole zapachu szamponu tylko ciagle ten dziwny odorek!!

powinnas zgłosić się do dermatologa.. To nie jest normlane żeby po 8 godzinach od mycia włosy tak bardzo przetłuszcały się i nabierały tak nieprzyjemnego zapachu..

Gość odorkowewloski
Majta 89-spierdalaj z tymi wskazówkami,nie o takie rady prosiłam

Gość xx88
wyluzuj skad ta agresja, moze Majta89 ma racje;/

Gość o rany kochany a skąd ty
możesz wiedzieć, jak pachnie skóra twojej głowy albo włosy u nasady?????? Jak ty je na boziulka wąchasz, co ????!!!! :P

Gość odorkowewloski
to wyzej to podzywacz-nie zwracajcie uwagi na to.

Gość odorkowewloski
do o rany... no trzeba troche pokombinowac ale nie jest ro az takie trudne zeby taks ie temu dziwic jak Ty to wlasnie robisz he ok mysle ze faktycznie udam sie do dermatokolga dziekuje za przydatne rady

przed umyciem glowy wetrzyj w skore glowy drozdze. pozostaw na jakies 30 min. i pozniej umyj szamponem. nieprzyjemny zapach drozdzy minie jak wlosy wyschna. powinno to pomoc troszeczke jesli chodzi o przetluszczanie :) ale najlepiej to do lekarza pojsc :)

Gość może używasz zbyt agresywnych
szamponów, te które za mocno odtłuszczają skórę głowy powodują że gruczoły łojowe pracują jeszcze intensywniej do mycia włosów należy używac delikatnego szamponu, używac go minimalne ilości czyli ok pół łyżeczki od herbaty na krótkie lub włosy o średniej długości, w większości przypadków wysztarcza pojedyńcze namydlanie, więc nie ma sensu drugi raz nakłądac szamponu tak jak sugerują często na opakowaniu (to dodatkowo podrażniłoby gruczoły łojowe) no i woda nie może byc za gorąca bo to pobudza gruczoły łojowe do wzmożonego wydzielania włosy myjemy letnią wodą, spłukujemy zimną, to zamyka ujście gruczołów łojowych i łuski włosa, dzięki temu włosy są gładkie i błyszczące można płukac potem włosy wodą z odrobiną octu czy soku z cytryny, wtedy włosy będą dłużej swieże i będą miały połysk

oooo... nie spodziewałam się takiej odpowiedzi na mojego posta.. moim zdaniem jak pisałam już wcześniej dermatolog będzie najlepszym rozwiązaniem. My tu nie jesteśmy wróżkami i skad mamy wiedzieć co Ci jest. a dermatolog się w tym specjalizuje.. Głowa do góry;)