Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę podłamana

czy istnieje krem pod oczy,który naprawdę działa?

Polecane posty

Gość trochę podłamana

nie rozumiem, jak to jest, za każdym razem,gdy zaczynam stosować jakiś krem, skóra wokoł oczu wygląda jeszcze gorzej.. ech.. nie mam już siły :(

Gość vckgkng
ale konkretnie na co ma pomóc??

Gość trochę podłamana
głónie na pierwsze zmarszczki pod oczami, miałam niewielkie, a teraz po kuracji kremem mam całą siateczkę oraz cienie i opuchnięcia :( :P

kochana podobno krem pod oczy to sciema marketingowa ja od siebie moge powiedziec ze najlepiej robi aloes rozdziabdziany i troche kremu uniwersalnego oriflame wymieszane i plask pod oczy tyle ze mieszam to codziennie w malych ilosciach zeby bylo swieze pozdrawiam i rozumiem bole z tym miejscem ;)

Gość trochę podłamana
też zaczynam tak myśleć, że to nic nei warty shit te kremy.. :(, a może jednak ktoś jest zadowolony???

Gość vckgkng
kremy pod oczy są słabsze niż te do twarzy. w końcu skóra pod oczami jest bardziej delikatna i wrażliwa... na zmarszczki polecam retinoidy Avene. Codziennie filtr na twarz. żadnego opalania tym bardziej soalrium... to ci nei tylko pogłębi zmarszczkia ale i może zrobić paskudne plamy...

Gość vckgkng
a na zasineinia używaj kremu trzymanego w lodówce... zimne kremy obkurczają naczynai krwionośne...

może po prostu któryś ze składników kremów tak Cie uczula i dlatego, wydaje się, że kremy jeszcze bardziej psują efekt... mnie uczulały żele do twarzy, nie wiedzialam o tym póki nie odstawiłam teraz nie używam niczego bo nie potrzebuje, chyba że jakaś nagła sytuacja -- to kupuję żel ze świetlikiem (w aptece jakieś 6 zł) lub żel aloesowy (duża tuba 200ml - 20 zł) polecam

Nie znalazłam kremu, który działał by na zmarszczki. W te pod oczy dawno przestałam wierzyć. Ostatnio używam pod oczy krem przeciwzmarszczkowy na noc - taki do twarzy i też lipa. Zmarszczki jak były tak są, a mówią, że kremy na noc mają najwięcej tzw. substancji aktywnych:o. A dodam, że mam 25 lat i niewielkie zmarszczki, a krem jest od lat 30. Jedna wielka ściema z tymi kremami:o

Gość andzia2006
krem przeciwzmarszczkowy musi być dobrze dobrany poniewaz skóra wokół oczu jest bardzo delikatna cienka i prawi pozbawiona gruczołów łojowych zmarszcki wokół oczu pojawiają się najwcześniej dlatego powinniśmy dbac o nią szczególnie krem nalezy delikatnie wklepać lub wmasować zgodnie zruchem wskazówek zegara ważna tez jest ochrona przed słońcem czyli bezwzgledne noszenie okularów tak latem jak i zima bo po pierwsze promienie UV przyspieszają starzenis się skóry i kiedy nie nosimy okularów to mruzymy oczy co pogłębia zmarszczki,a co do kremu to plecam krem pod oczy lreal i avon są naprawdę godne polecenia pozdrawima:)

Gość trochę podłamana
dzięki, najgorsze jest to, że jak nic nie używałma skóra wyglądała ładnie, chciałma zapobiec zmarszczkom a one właśnie się pojawiły! masakra.. nie sądzę, by krem mnie uczulał,bo nie mam żadnych podrażnień :(

Gość chyba na innym topiku
o to pytalas i tam odpowiedzialam. tez mi zaden krem nie pomagal. a nawet pogarszaly sprawe. dopiero po naturalnym kremie, cos jak masc jest poprawa. ale zmarszczek nie mialam wielkich, no ale byly. teraz prawie nie mam wcale pomimo, ze mam prawie 30 lat!!!!!! a kremy pod oczy to tez slyszalam, ze to sciema. najlepiej uzywac czegos naturalnego. mozesz kupic naturalne skladniki i sama sobie zrobic taki krem. np na www.mazidla.com tam sa takie skladniki.

Gość cappuccinka
Moim zdaniem chemia w kremach tylko pogarsza stan skory pod oczami. Ja stosuje domowe mikstury pod oczy i widze poprawe. Co drugo dzien mieszam miod naturalny z oliwa z oliwek extra vergin na jednolita mase i nakladam taka papke pod oczy. Mozna ja takze troche podgrzac, chyba nawet jest to wskazane. Mozna tez dodac zoltko i polozyc maseczke na cala twarz.

Pozdrawiam i zachęcam przyłączenia się do pomocy Dawidowi który zwyciężył chorobę nowotworową szczegóły w stopce, KOchani przekażcie znajomym stonkę Dawida niech klikają !!! pomóżmy mu :)))

Gość alicja

Używam pod oczy https://e-naturalne.pl/pl/p/Eye-up-Lift-Gel-Liftingujacy-zel-pod-oczy-mrozone-czerwone-winogrona%2C-kwas-hialuronowy%2C-woda-morska-glebinowa/1162, a trafiłam na kosmetyk po przeczytaniu właściwości czerwonych winogron. Na pewno po miesiącu zauważysz pozytywne wyniki, bo jednak to jest kosmetyk z wysokiej jakości kwasem hialuronowym. Wiele blogerek się nawet o tym kremie pozytywnie wypowiada. Za kwas hialuronowy chyba największy plus.