Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KochamCieOjczeŚwięty

Wytłumaczyć postać Papieża Turkowi

Polecane posty

posłuchajcie.mam taki oto problem. jestem juz jakis czas z Turkiem. jest to chłopak pochadzy z tzn rodziny wysekularyzowanej. nie przykłada wiekszych starań do praktyki religinej. typ- zmierzający ku Europie a nie na Wschód. układa nam sie dobrze, lecz... dzisiejszy dzień tak wielce dla mnie ważny. płakałam. wiem ze starał sie zrozumiec. ale jakos nie czuje aby doszło do mnie choc w połowie jak ważnym człowiekiem był dla mnie, dla Polaków, dla swiata Ojciec Świety. próbowałam po krótce streścic mu historie życia Papieża. opowiedziałam o wojnie i czasach komunistycznych w Polsce. wszystko to jednak dla Niego jest abstrakcją. chciałabym wyslac mu do Turcji film "Karol-człowiek który ...", w j. ang - oczywiscie nie ma problemu, ale...zalezy mi by zwrócił uwage na szczegóły ..w zwiazku z tym jak pokombinować, aby obejrzał ten film z napisami tureckimi?????? o lektorze nawet nie wspominam ... zapraszam wszystkich ktorzy maja jakies pomysł badz dziewczny ktore spotkały sie z podobnym problemem, pozdrawiam

Gość teraz bez
to czy on jest turkiem, niemcem czy chinczykiem nie ma nic do tematu. to ze jest wysekularyzowany - tak. gdyby mi facet zrobil taka placzliwa szopke, jak ty jemu, podejzewam ze bym nie nabrala ochoty na zapoznanie sie z postacia karola wojtyly ... wrecz odwrotnie ... oczywiscie jest jeszcze mozliwosc, i oby, ze ten temat ktos wymyslil z nudow i nie jest to prawdziwa historia ;)

to nie była płaczliwa szopka tylko prawdziwe uczucia które wypływaja z wierzacego człowieka w dniu nadzywczajnym jak miniony - 2.04 To że Ty jestes mniej emocjonalna badz mnie wierzaca to juz inna sprawa. jestes w wielkim błedzie apropo opinii "to czy on jest turkiem, niemcem czy chinczykiem nie ma nic do tematu", jak mozesz w ogole sugerować mi jakąś szopkę? nigdy nie płakałas? nigdy nie czułas miłości? moj chłopak nie music mnie zapoznawać, ponieważ my personalnie jako osoby, kazda ze swoim własnym charakterem wadami i zaletami JUZ się znamy, ponad to jemu tak jak i mi zalezy na wspolnym obejrzeniu tego filmu.

Gość gdy obejrzy ten film
mysle ,ze doceni papieza jako uczciwego, madrego , szlachetnego czlowieka, dobrego polityka - ale dla niego bedzie to jeden z wielu uczciwych, madrych , szlachetnych ludzi ,dobrych politykow, ktorzy zyli na tym swiecie - i nie powinno cie to dziwic.

Gość joelle
wiesz co, to moze byc problem, z mojego doswiadczenia wynika ze spora częsc Turkow nie ma pojęcia kim był papiez, a co dopiero jak wplynąl na historie świata. pare lat temu starałam sie wytłumaczyc mojemu ówczesnemu chłopakowi Turkowi kim jest papiez, na moje "John Paul II is a great, and holy man" moj Turek po chwili namyslu pociągnąl temat "oh yes, Sean Paul is great, I like him a lot" :/.........

Gość teraz bez
prawda jest taka, ze nie tylko torcy, ale wiekszosc ludzi zagranica, szczegolnie niekatolikow, nie szaleje za papiezem tak jak wiekszosc polakow, bo nie maja ku temu zadncyh sentymentalnych powodow. jezeli twojemu chlopakowi zalezy na obejzeniu tego filmu, to o co sie martwic? a zachowanie jak twoje ja uwazam jako odstwianie szopek. jak cie to urazilo to przepraszam.

na to potrzeba czasu,na poczatku moj maz tez wiele nie wiedzial o naszej religi,a teraz wrecz kazdy szczegol go interesuje.Bylismy razem w Czestochowie,w Watykanie,duzo mu opowiadalam... Obecnie jak jest jakis reportaz o Papiezu,to koniecznie chce go ogladac,podonie jak i filmy o nim i odnosi sie z ograonym szacunkiem do postaci Papieza

Gość muwahaha hahaha ahaha huhuhuhi
czemu płakałaś po kimś kogo nawet nie znałaś? żałosne...

skad wiesz,ze nie znala??Ja mialam naprzyklad mialam okazje poznac Papieza i widzac np.jego postac w TV,to lezka tez mi sie w oku kreci

Gość Kajko i kokosz
ja pierdole, troche przesadzacie z tym papiezem