Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owo

PRYWATNOść na NK ???

Polecane posty

Mam pytanko - rozumiem, że ochrona prywatności jest bardzo ważna; sama mam częściowo zastrzeżone konto, tak, że obcy ludzie nie mogą np. oglądać moich zdjęć. Ale jaki sens ma takie zastrzeganie konta, że nawet znajomi nie mogą zobaczyć \"szkół\", \"czym się zajmuję\", \"galerii\" ??? To przepraszam bardzo - kto to ogląda??? Wytłumaczcie, proszę, mi, ograniczonej, bo już któryś taki przypadek widzę i nie mogę przestać wytrzeszczać ze zdumienia oczu. Czy ludzie całkiem zgłupieli po tej medialnej fali ostrzeżeń?? Po co w ogóle zakładać konto, jeżeli nie chce się nawet znajomemu wyjawić, jakie skończyło się studia?? Dziękuję z góry 🌼

Gość na ile osób
bo chcesz tylko, żeby ktoś mógł Cię odnaleźć i nawiązać kontakt, lub żebyś Ty mogła do kogoś się zwrócić mailowo

Fajno, ale po co wtedy w ogóle dawać opisy, można zostawić te miejsca puste... Albo jeszcze lepiej - po co umieszczać zdjęcia, żeby tylko wkurzyć kogoś, kto jest zmuszony przeczytać komunikat \"nie możesz oglądać tego zdjęcia, ponieważ użytkownik nie ustawił tego zdjęcia jako swojego głównego\"? paranoja.

Gość były partyzant
"żeby tylko wkurzyć kogoś" haha, jaka wścibska baba

ostatnio weszłam na konto takiej jednej powiedzmy - znajomej :p i miała zastrzezone klasy bo zaliczyła w liceum kibel a teraz pozuje na wielce uczona :O

Albo jeszcze inaczej - po co dodawać do listy znajomych kogoś, komu nie ma się ochoty wyjawić swojej ścieżki edukacyjnej albo przed kim ukrywa się galerię? Przecież chyba o to chodzi, że do znajomych dodaje się osoby zaufane - czy się mylę?

były partyzant, nie wścibska, tylko jak już te ich serwery przetworzą moje polecenie, żeby pokazać następne zdjęcie, jak już wymęczą, co się od nich chce, jak już posiedzę przed tym komputerem czekając, aż serwery załapią, to wolałabym mieć po temu powód :P Poza tym - ja swoich zdjęć nie ukrywam przed znajomymi i czuję się dziwnie.

Oki, Haris, to jeszcze rozumiem;) ale ja ostatnio znalazłam bliskiego kolegę z podstawówki i liceum (chodziliśmy razem) i patrzę, a tu taki zonk. Myślę, żeby po prostu do niego napisać i spytać, co mam zrobić, żeby obejrzeć jego galerię :P ale najpierw wolę zrobić sondę - a nuż znajdzie się jakiś mądry powód takiego postępowania?

inn amoja koleznka ma zabronione ustawianie komentarzy ale jąrozumie, ktos jej napisal coś przykrego pod fotką ludzie to sa ale mnedy ok, czasem sobie coś o kims głupio pomyśle, ale nie wypisuje tego pod fotkami, zeby osmieszyć ta osobę

Gość ja ukrywam co tylko mozliwe
przed obcymi... Ale przed znajomymi nic. Przeciez wiem kogo dodaje do listy znajomych? I te osoby wiedza o mnie to co mam napisane w profilu. Nie mam tam nic do ukrycia ;)

Ano właśnie. Co innego przed obcymi, co innego przed znajomymi. Jak się czyjś komentarz nie spodoba, można usunąć :P nie trzeba od razu blokować, bo sie wychodzi na neurotyka :P

kurde musze popracowac nad pisownią moje posty staja sie niezrozumiale nawet dla mnie samej :o jak wam ktoś wklei glupi komentarz na NK łamana polszczyzną to bedziecie wiedzieli że to ja :p

owo - myslę, że ona boi się na przyszłość konto ma słuzyć dla przyjemnosci a nie żeby wysłuchiwać czyichś urojeń

Gość DDDDDDD
w momencie gdy zostaniesz dodana do znajomych, masz dostęp do większej ilości danych, proste ja mam konto zastrzeżone całkowicie i wyłącznie osoby, które mam na liście znajomych, mogą pooglądać galerię ponadto staram się, by znajomymi byli tylko przyjaciele a nie ktoś, z kim nie mam kontaktów lub ich nie chcę a cała reszta? w du.pie ich mam

Harris, Twój styl i tak jest niepodrabialny ;) :P

DDD - nie załapałeś. Chodzi o takie ustawienie, że NIKT, ABSOLUTNIE NIKT NIE MOżE OGLąDAć ZDJEć ITD. Harris, sorry, nie załapałam..? Zbyt zaawansowany poziom dygresji jak na mnie;)

Gość brumbrummmm
a ktos mi mowil,ze istnieje funkcja, ktora umzliwia Ci sprawdzenie kto buszuje po naszym profilu... wiecie os na en tmat?:P

..nie słyszałam, ale szczerze mówiąc mnie te szpiegowskie rzeczy i teorie spiskowe związane z NK nie interesują ;)

owo - no ze wolała zablokowac w ogole komentarze niz drżeć czy ta osoba nie uderzy znowu ktoś skomentrowal jej nowonarodzone dziecko :O

Ale -znowu. Jak masz galerię tylko dla znajomych, to czemu masz bać się komentarzy.. ech...

Gość a komentarzy to akurat sie
nie da usunac :P Usunac mozna tylko swoje ;)

Nie, bo moją galerię odwiedzają tylko znajomi;)

ja nie mam zadnych ograniczen, na nikogo, w końcu nie umiesciłam tam niczego czego bym musiała się wstydzić, nawet przed obcymi :p

ja też tak miałam przez jakiś czas, ale w końcu postanowiłam dać parę zdjęć bardziej prywatnych, to i się zastrzegło ;) Ze wstydem nie ma to nic wspólnego;)

Gość a komentarzy to akurat sie
ale komentarze moga sprawiac przykrosc, a nie zawieraz zadnych wulgarnych slow i nie zosta wtedy usuniete :)

trudno mi powiedzieć co tam było, w kazdym razie teraz nic juz nie ma ale moim zdaniem jesli własciciel profilu nie zyczy sobie jakiegokolwiek komentarza nawet: \"ale sliczna bluzeczka\" to powinni mu go usunąć

jak na mój nos to lepiej zastrzec oglądanie zdjęć tylko dla znajomych niż dodawanie komentarzy :) ja jak widzę, że ktoś ma zablokowane dodawanie komentarzy to sobie myślę, że ma pewnie jakieś kompleksy :P a jak już ktoś ma zastrzeżone tak, że zdjęcia mogą oglądać tylko znajomi, a nawet oni nie mogą dawać komentarzy, to porażka jak dla mnie :P lepiej dobrze pilnować listy znajomych niż wpadać w paranoje.