Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 samantallllll

17 dobra dla 30+ latka?

Polecane posty

Go艣膰 fujtujapa
Duzo nastolatek wchodzi w pierwszy zwiazek z facetem o wiele starszym od nich. Taki zwiazek wydaje sie dzialac na zasadzie symbiozy - obie partie czerpia obopolne korzysci z bycia w takim zwiazku. Doswiadczenie pokazuje jednak, ze niestety ale nastolatka ma o wiele wiecej do stracenia niz taki dojrzaly facio - zatepujacy tatke lub dziadzia. Facet pasozytuje na takiej mlodej dziewczynie: jej naiwnosci, mlodosci, pieknym mlodym ciele, spontanicznosci i zaufaniu i po prostu cala ta sytuacja: mloda naiwna dziewczyna, ktora mysli ze jest bardzo dojrzala na swoj wiek (ach ile naiwnych nastolatek tak mysli o sobie ;) - ach jakiez to musi byc mile dla starszego pana :)... Ale, ale, dziewczynie leca lata, zwiazek w ktoryms momencie wczesniej czy pozniej sie rozpada (oczywiscie zawsze sa wyjatki potwierdzajace regule), dziewczyna staje sie kobieta, poznaje zycie, nabiera doswiadczenia, zaczyna rozumiec nature mezczyzn.... wtedy dopiero zal przychodzi, ze oddala swoja niewinnosc, mlodosc itd. staremu dziadu, ktory nie kochal tak naprawde jej jako osobe, ale kochal ja za to, ze sie zgodzila byc jego zabawka, jego cacuszkiem, ktore utrzymywal przy sobie kasa i odpowiednimi emocjami. Jezeli zas facetowi zdaje sie ze rzeczywiscie kochal ta dziewczyne - to swiadczy to bardzo zle o jego dojrzalosci emocjonalnej. I tak wiec zestaw: nastolatka - stary dziad rozlozony na czynniki pierwsze to: 1. stary facet kupujacy sobie milosc dziewczyny kasa i emocjami, tlumaczucy sobie sam przed soba, ze przeciez nic zlego nie robi bo dziewczyna sama tego chce a on jej zapewnia wiele rzeczy, na ktore nie moglaby sobie jeszcze dlugo samam pozwolic - podsumowujac jest to dran mniej lub bardziej swiadomie wykorzystujacy dziewczyne 2. czlowiek noedojrzaly, ktory rzeczywiscie mysli o takim zwiazku bardzo powaznie - jest to innymi slowy nastolatek w obudowie starszego pana. Uwagi koncowe: nie mam nic przeciwko nawet bardzo duzym roznicom wieku miedzy partnerami ale mam duzo przeciwko takim zwiazkom w pewnym wieku. Dziewczyna ktora jest nastolatka ponizej 18 roku zycia, ktora decyduje sie zwiazac z o wiele od niej starszym gosciem ryzykuje bycie wykorzystana (duze prawdobodobienstwo tego), najczesciej nie bedac tego nawet w pelni swiadoma. Uwazam, ze dorosli faceci , ktorzy sa w zwiazkach z nastolatkami, powinni byc napietnowani spolecznie. Jezeli dziewczyna ma 15 lat a chlopak 20 to w tym wieku jest to ogromna roznica! (a juz np jesli ona ma 18 a on 20 pare to jest naprawde ok) . Tych, ktorzy maja po 30, 40 i wiecej lat a sa w zwiazkach z nastolatkami uwazam za wstretne kanalie. Dziewczyny, ktore sa dorosle i dojrzale, niech decyduja same za siebie z kim chca byc i na jakich zasadach. Ostroznosc zas wskazana jest wszystkim ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 samantallll
modle sie zebym nie natrafi艂a na takiego Trzydiestolatka :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anitka warszawaa
Hymmm ja wczesniej by艂am w zwiaku z r贸wniesnikiem...3 lata... od 17 roku zycia..wszystko robilismy razemw rastalismy w milosci rzucilam go dla tego starszego 34 letniego... i nie zaluje...za 3 mies nasz sluB:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
Anitka, zazdroszcz臋 :))

Udost臋pnij ten post

oj tez lubie starszych ale takich gora do 28 ...ech ...tacy to sa...mescy ,poukladani i wogole... P.S.zdarzaja sie tacy co chca taka mloda na jeden raz zeby wyruchac ,ale mam nadzieje ze na takiego nie trafie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Mam do Ciebie autorko topiku pytanie: jakie masz uk艂ady ze ojcem? Dziewczyny kt贸re szukaj膮 starszych partner贸w cz臋sto w ten spos贸b lecz膮 syndrom 'braku ojca'. By膰 mo偶e nie ka偶dy przypadek jest taki, ale do艣膰 cz臋sty... Mam lat 19. M贸j by艂y ch艂opak obecnie 28. Poznali艣my si臋 dwa lata temu. Byli艣my rok. Pow贸d rozstania: notoryczne sp贸藕nianie si臋. Nie potrafi艂am zaakceptowa膰 tej jednej jego wady. Kocha艂am bardzo. Utrzymujemy kontakt do dzi艣 (sporadyczny ale jest). Wina rozstania le偶y po obu stronach. Potem zwi膮zek z m臋偶czyzn膮 31 letnim. Raczej romans. Nie przyzna艂 si臋, 偶e ma dziewczyn臋 (od 3 lat). By艂am odskoczni膮, pocieszycielk膮, zabawk膮, wakacyjna przygod膮? Nazywajcie jak checie. Wyjecha艂am, Italiano pisze, dzwoni, szanta偶uje, starszy. Chce niby wszystko rzuci膰 i przyjecha膰 do obcego kraju. Nie wierz臋 w to. W mi臋dzyczasie by艂 pan 38 letni. Z tym mia艂am problem. Sko艅czy艂o si臋 na policji. Pan notorycznie wydzwania艂, 艣ledzi艂, nie dawa艂 mi spokoju. Nigdy go nie sprowokowa艂am, kusi艂am itd. 呕onaty, znajomy mamy. Nie 偶ycz臋 nikomu takich przeboj贸w. Narobi艂o si臋 wiele problem贸w. Sko艅czy艂o si臋 polubownie. Obecny ch艂opak: m艂odszy o 2 miesi膮ce. :D Nie wygl膮dam na 19 lat, 15 g贸ra.Plus 155 cm wzrostu. Mam twarz dziewczynki, nie ubieram si臋 wyzywaj膮co. Nie chodz臋 na obcasach, nie mam wyzywaj膮cego makija偶u. Szara, ma艂a mysza. Du偶o macie racji pisz膮c, 偶e doros艂y me偶czyzna szuka w艣r贸d 'ma艂olat'. Kto jak nie nawina nastolatka b臋dzie tak bezkrytyczna wobec niego? M膮drego, zadbanego, przystojnego, bogatego itd m臋偶czyzny po przej艣ciach. Potrafi sobie tak膮 ma艂olat臋 wychowa膰. Zainponowa膰 jej 艂atwo... i ta 艣wiadomo艣膰, 偶e sie b臋dzie jej pierwszym m臋偶czyzn膮. Nic bardziej nie dzia艂a na faceta, 偶aden afrodyzjak! Ale nie zawsze tak jest. W艣r贸d m艂odych dziewczyn jest grono m膮drych, inteligentnych os贸b. Nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka. Nie warto... ps nie 偶a艂uje zwi膮zk贸w z tymi 'panami ;) mam mi艂e wspomniania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
Mam dobre relacje z ojcem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Mam mieszana uczucia co to Twojej wypowiedzi. Nie ma konkretnego 'obiektu westchnie艅' tylko og贸艂. Zasanawiasz si臋 czemu oni si臋 Tob膮 interesuj膮? Pewnie dlatego, 偶e jeste艣 m艂oda, 艂adna. sympatyczna... Co do zwi膮zku z starszym m臋偶czyzn膮 uwa偶aj. Nie ka偶dy jest potencjaln膮 艣wini膮, ale takich te偶 nie brakuje. 呕ycz臋 powodzenia! ps ja jestem ksi膮偶kowym przyk艂adem syndromu braku ojca ;) dlatego pyta艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
:( rozumiem i szczerze wsp贸艂czuj臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
mam tez jedna konkretn膮 osob臋 na my艣li, ale to niemo偶liwe uczucie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Dzieki za wsp贸艂czucie... ale ja si臋 nie czuje tym faktem jako艣 szczeg贸lnie pokrzywdzona. Wiem jak si臋 odbi艂o na psychice... ale nie wa偶ne. Nie mo偶liwe uczucie? Napisz co i jak... Mo偶e co艣 b臋d臋 mog艂a Ci doradzi膰. Najwa偶niejsze to to jak Ty my艣lisz i czujesz... G艂upie, ale prawdziwe ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
wiesz... ja si臋 zakochuje ci膮gle w nieodpowiednich m臋偶czyznach... teraz zakocha艂am si臋 w 33 letnim korepetytorze... uczy mnie matematyki, wydaje mi si臋, ze daje mi dyskretne znaki, 偶e mu sie podobam, ael z drugiej strony moze 艣nie na jawie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wrom
Kobiety zwykle nie czuj膮 si臋 jako艣 szczeg贸lnie wykorzystane p贸ki kto艣 im tego nie u艣wiadomi/(wm贸wi bycie ofiar膮). 17 latka jest tak samo podatna na wp艂yw faceta jak i na wp艂yw innych starszych os贸b, kt贸re s膮 przeciwne jej kontaktom z nim. Obie strony dok艂adnie tak samo manipuluj膮 jej psychik膮 dla w艂asnych cel贸w czy racji. Niemniej zwi膮zek 17 latki z 30 latkiem wydaje si臋 troch臋 dziwny. Gdy ona przekroczy 22 to ju偶 mniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
musz臋 si臋 zgodzi膰... sporo w tym racji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Ci臋偶ko... Trudno okre艣li膰 czy 'Pan od matematyki' jest 偶yczliwy z natury, poprostu darzy Ci臋 sympati膮 czy liczy na co艣 wi臋cej. Przykro mi, 偶e si臋 m臋czysz. Nie jest to mi艂e. Narazie chyba lepiej zostawi膰 to tak jak jest... Zobaczysz sama, czy w og贸e to ma jaki艣 sens. Widz臋, 偶e racjonalnie my艣lisz. Nie k艂贸cisz si臋 i nie buntujesz wobec tego co inni pisz膮. Podziw za to... (i tu przyk艂ad dla ludzi oceniaj膮cych 'ma艂olaty' 偶le). Inni nie zawsze potrafi膮 liczy膰 si臋 ze zdaniem innych (w tym cz臋sto ja:P). Trzymaj si臋 cieplutko :*!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
dzi臋kuj臋 Ci bardzo, naprawde mi艂o to s艂ysze膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
nie ma za co... nie ka偶dy na tym forum obrzuca innych b艂otem ;) wiem jak ci臋偶ko jest w takiej 'dziwnej' sytuacji, kto艣 kto nigdy z czym艣 takim nie mia艂 doczynienia nie zrozumie... nie ka偶da nastolatka to pusta laleczka, nie ka偶dy 30 letni m臋偶czna to chodz膮cy ***, no w艂a艣nie ;) jako艣 sie to musi pouk艂ada膰, zobaczysz... wyklaruje si臋, wyja艣ni, narazie nie ma co si臋 zadr臋cza膰. Napisz jak co艣 b臋dziesz wiedzie膰, jak b臋dziesz mia艂a w膮tpliwo艣ci, z chc臋cia jka tylko b臋d臋 mog艂a postaram si臋 pom贸c. Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

tereso - naprawd臋 zrezygnowa艂a艣 ze zwi膮zku z facetem kt贸rego bardzo kocha艂a艣 z powodu... sp贸藕niania si臋??? Przepraszam, 偶e tak dr膮偶臋 ale to dla mnie wprost niewyobra偶alne, dawno nie przeczyta艂a czego艣 r贸wnie zaskakuj膮cego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kingusiaaaaaaaaa
Tesoro9 - mam nadziej臋, 偶e si臋 wyja艣ni :) Bardzo dzi臋kuj臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo niektorym laskom szybko do
zmija 20 to niezla blachara 20 lat a juz liczy kase facetow no no

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
ciekawe... i艣cie ciekawe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Ju偶 odpowiadam czemu zrezygnowa艂am z zwi膮zku. Uwierz, 偶e by艂o bardzo mi ci臋偶ko podj膮膰 tak膮 decyzj臋, cz臋sto si臋 zastanawia艂am czy dobrze zrobi艂am. Na pocz膮tku by艂 cud, mi贸d i orzeszki. Sp贸藕nia艂 si臋 od zawsze (pomijaj膮c piersz膮 randk臋 na kt贸ra stawi艂 si臋 punktualnie). Potem 5, 10 minut kt贸re po prawie roku ko艅czy艂y si臋 2, 3 godzinnym sp贸藕nieniem lub nie przyje偶d偶a艂 wcale. Ignorancja totalna... Bola艂o. Nie pomaga艂y pro艣by, gro藕by. Poparwia艂o si臋 na dzie艅, dwa.. po czym znowu. Taki typ cz艂owieka? To jednak mimo wszystko by艂o m臋cz膮ce. Po drugie to on mia艂 prac臋, biznes, obowi膮zki a ja by艂am wolna od tego. Mia艂am tylko szko艂臋. M. twierdzi艂, 偶e kocha ale porostu taki jest. Wiem, 偶e to nie tyczy艂o tylko mnie poniewa偶 cz臋sto dzwoni艂 przy mnie do znajomych, rodzic贸w, wsp贸艂pracownik贸w '偶e si臋 sp贸藕ni'. Jedna drobna wada... ale cholernie m臋cz膮ca. Nie da艂am rady. Ja to okre艣li艂 'nie sprosta艂 moim oczekiwani膮'. Wytzryma艂am 11 miesi臋cy ci膮g艂ego czekania. laida ja widzisz nie by艂o 艂awto, dalej nie jest... teraz chc臋 zapomnie膰, min臋艂o sporo czasu, M nic nie zrobi艂 偶eby to zmieni膰. Kilka telefon贸w, wiadomo艣ci na gadu. Nie widzieli艣my si臋 od roku. Widocznie tak mia艂o by膰. 呕ycz臋 mu du偶o szcz臋艣cia a jego wybrance... du偶o cierpliwo艣ci. I mam 偶al... jaki艣 t艂umiony, ale 偶al. Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
艂oo przepraszam za b艂膮d, ale wstyd :| powinno by膰 'oczekiwaniom' ps wyjdzie, 偶e ma艂olaty pisa膰 nie potrafi膮 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samantallll
:( czyli jednak zwi膮zki z aprtnerami w podobnym wieku....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Moja babcia ci膮gle powtarza, 偶e idealna r贸偶nica wieku pomi臋dzy partnerami to 5 lat (m臋偶czyzna starszy). Sama jest 3 lata starsza od dziadka, w tym roku maj膮 50 rocznic臋 艣lubu. Wiek jest wa偶ny, ale czy najwa偶niejszy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Krakowianeczka..
no tak do siedmiu lat

Udost臋pnij ten post

tesor - dzi臋ki za tak obszern膮 odpowied藕 :) pyta艂am, bo sama jestem osob膮 kt贸ra si臋 notorycznie sp贸藕nia :( tak mam po prostu, dumna z tego nie jestem, no ale na szcz臋艣cie jeszcze nigdy mi si臋 nie zdarzy艂o 偶eby kto艣 z tego powodu zerwa艂 ze mn膮 znajomo艣膰 (nawet kole偶e艅sk膮) a tym bardziej zwi膮zek. z tym 偶e ja si臋 sp贸藕niam o kilkana艣cie minut zazwyczaj, 2-3h to ju偶 serio przegi臋cie i mo偶na si臋 zastanawia膰 czy kto艣 Ci臋 po prostu nie olewa w ten spos贸b... w ka偶dym razie przykro mi, 偶e Wam nie wysz艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tesoro9
Nie przsadzajmy, z powodu sp贸藕nienia o kilka-kilkana艣cie minut nie robi艂abym afery. ;) Te偶 czasem nie wyrabiam, ale staram si臋 aby to by艂o maksymalnie 15 min (studencki kwadrans). By艂am z cz艂owiekiem kt贸rego kocha艂am, mam cudowne wspomnienia z tego okresu, nie rozstali艣my si臋 podczas k艂贸tni i oby艂o si臋 bez zb臋dnego obrzucania b艂otem. Jak wa偶ny by艂 widz臋 nawet po nicku (tesoro-po w艂osku skarb.. tak do niego m贸wi艂am, a 9 to r贸偶nica wieku). Widocznie tak mia艂o by膰... poprostu nie wysz艂o. Drobna rada: jak wiesz, 偶e nie wyrobisz napisz, zadzwo艅. Komu艣 oszcz臋dzisz stresu ;)

Udost臋pnij ten post