Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghhfg

W ciąży bolą piersi czy sutki??

Polecane posty

Gość dfghhfg

Bo nie wiem. A cholernie bolą mnie sutki. Nie wiem czy to dlatego że niedługo powinien być @ czy dlatego że w końcu się udało :) No i mam okropne zaparcia co mi się nie zdarzało...

Gość dfghhfg
Nikt nie wie ? :(

Gość gthfgthfgdfg
mnie bolaly piersi i byly bardzo wrazliwe na dotyk i czesto tez swedzialy bo rosly

Gość dfghhfg
sama jesteś kretynką Sutki a piersi to nie to samo. Nie ucz mnie anatomi bo gwarantuję ci że znam ja lepiej niż ty.

Gość za wczesnie.. ..
prawda prawda, piersi i sutki to to samo :-) Sutek (łac. mamma), inaczej gruczoł mlekowy (łac. glandula lactifera) lub sutkowy (łac. glandula mammaria), pot. pierś – największy gruczoł skórny człowieka, jeden z parzystych narządów, rozwijających się u osobników płci żeńskiej w okresie pokwitania. zrodlo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sutek

Sutek i pierś to jest to samo. Jak pisze Lolitsia, powinnaś zapytać o piersi całe lub brodawki. Oj, chyba ten rozdział w podręczniku do anatomii jedynie przekartkowałaś.

Gość za wczesnie.. ..
chyba jednak twoja gwarancja i 'wiedza" mozna o sciane, nie przechwalaj sie, bo nie masz czym :D :D skoro wikipedia i kazdy podrecznik do biologii polozy cie na lopatki :D :D

Gość DDDDDDD
tak wcześnie nie ma objawów ciąży a jedynie objawy zbliżającej się @ czekaj do dnia spodziewanej @ i testu w przypadku braku

Gość dfghhfg
Sutek jest wyniosłością w kształcie półkuli lub stożka, u osobników młodych leżący na wysokości od III do VII żebra, spoczywa głównie na powierzchni mięśnia piersiowego większego – jedynie niewielka część boczna leży na powięzi mięśnia zębatego przedniego. Tak dla jasności

Gość za wczesnie.. ..
Sutek (łac. mamma), inaczej gruczoł mlekowy (łac. glandula lactifera) lub sutkowy (łac. glandula mammaria), pot. pierś – największy gruczoł skórny człowieka, jeden z parzystych narządów, rozwijających się u osobników płci żeńskiej w okresie pokwitania. zrodlo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sutek POT. PIERŚ POT. PIERŚ POT. PIERŚ Umiejętność czytania ze zrozumieniem. Tak dla jasności.

Gość za wczesnie.. ..
To wróć do szkoły podstawowej i dowiedz się co to jest mięsień piersiowy i czym się różni od piersi!

Jest to mój 35 dc owu mialam jakies 17 dni temu dzis zauwazylam ze bola mnie piersi w okmolicy sutek.czuc bol bez dotyku i przy nacisnieciu mocniej.badalam pochwe i macice mam zamknieta raczej twarda jest wilgotno ale bez zadnego sluzu.mam wiekszy apetyt przynajmniej mi sie tak wydaje.czy warto mi zrobic test czy nie co wy na to ???