Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madleneee

dyskretne do kobiet

Polecane posty

Gość madleneee

hej kobietki mam pytanko. w czasie `mojej owulacji` nasilają mi sie upławy (to chyba normalne). Od pewnego czasu jednak stało się to tak uciążliwe, że az wprost męczące. Co chwile biegam zmienić wkładke, bo czuję sie `mokro`. Kiedy wstaję rano śluz spływa mi po nogach. Jego zapach stał się bardzo nieparzyjemny. Czy to oznacza, że mogłam załapać jakąś infekcję? :( Dodam, ze nie współczyję. Proszę doradźcie może sa jakieś domowe sposoby. na wizyte do gina nie jestem jeszcze gotowa (mam 17 lat)

Gość AAAAAAAAAAAA
PODNOSZĘ TOPIK

Gość madleneee
nie wspołżyję*

Gość viking
bardzo subiektywna ocena, trudno cos doradzić . W czasie owulacji wydzielina , a nie upławy ( upławy to chorobowa wydzielina ) jest raczej bezzapachowa. Jeśli cuchnie to to może byc infekcja.

Gość madleneee
kurde no nie strasz mnie :( a mozna to jakos zwalczyc samemu? xD rzeczywiscie cuchnie ;|

Gość fonty jakieś kiepskie
Lachonku, biegiem do przychodni. Nie ma czegoś takiego - "nie jestem gotowa żeby iść do lekarza". Zwłaszcza w nagłych wypadkach. A na skuteczność kafeteryjych rad babek-zielarek nie licz.

Gość viking
ja nie wiem co masz na myśli mówiąc bardzo nieprzyjemny zapach . Czyli jaki? Domowych sposobów nie doradzam , bo nie wiem co ci jest . Do lekarza, nie ma wyjścia.

Gość madleneee
kurdeee no ja sie boje isc do ginekologa ;| no, ale tak nagle? od czego to? przeciez sie myje codziennie do jasnej anielki :[

Gość jeśli cuchnie jest to infekcja
co śluz owulacyjny jest raczej bezzapachowy no i nie ma go aż tak dużo jak w Twoim pryzpadku.Prawdopodobnie złapałaś jakąś infekcję(nie trzeba współżyc aby ją złapac,można się nią zarazić np. w publicznym WC,na bsenie lub może to być jakieś uczulenie na środki czystości,mydło,żel itp.)Jedynym wyjściem jest wizyta u ginekologa bo samej nie mozna się z tego wylecyzc.Lekarz zapisze ci odpowiednie leki.Nie ignoruj swoich dolegliwosci,lepiej wczesnie je leczyc znaim staną sie jeszcze powazniejsze:o

Gość jeśli cuchnie jest to infekcja
nawet jak bardzo dbas zo higiene mozesz miec jakas infekcje,chociazby od nadmiaru srodkow myjacych badz dezodrantów intymnych.

Gość jak się tak boisz ginekologa
to kup sobie najpierw globulki Vagical. Jeśli one nie pomogą to wtedy zbierz się na odwagę i idź do lekarza :)

Gość madleneee
globulki Vagical? ktoś używał? pomogły?

Gość madleneee
czytalam o tych globulkach., wydaja się byc pomocne na moja dolegliwosc. czy ktos wie czy sa skyteczne i jaka jest ich cena?

Gość madleneee
znalazłam cenę w granicach 10-13 zl. dzięki za pomoc

Gość ja bym Ci jednak radziła iść
do ginekologa.Owszem możesz kupic sobie te globulki ale pewność co Ci jest i że infekcja będzie naprawdę skutecznie wyleczona będzie miałą dopiero jak pojdziesz do ginka.Takich infekcji naprawde nie mozna lekcewazyc!!!!!!!!!

Gość czy moglam
tak wiem, ale ja naprawdę panicznie boję się mojej pierwszej wizyty u ginekologa :( Najpierw wypróbuje te globulki, jeśli nie pomogą-pojdę do ginekologa.

Gość madleneee
przepraszam, zapomniałam zmienić nicku

Gość to daj znać czy ci
pomogły bo mam taki problem jak ty,ale u mnie upławy nie są bardzo obfite,tylko strasznie śmierdzą :( Też nie pójdę do ginekologa

Gość a nie swedzi cie nic
i jaki kolor tej wydzieliny?

Gość madleneee
Ok ;] Jutro albo w sobotę je kupię. Na efekty poczekam do poniedziałku-wtorku. U mnie też nie są AŻ tak obfite, ale bardzo nieprzyjemne. Pozdrawiam

Gość madleneee
W czasie owulacji zawsze była biaława. W dni niepłodne przezroczysta. Teraz jest żółtawa, ma konsystencję serka (taka pogrudkowana jakby) i niemiły zapach. Nic mnie nie swedzi ani nie boli.