Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karlikowa25

mały kłopot-duzy problem

Polecane posty

Gość karlikowa25

sprawa jest taka:jestem świadkiem rodzonej siostry-czy ja rowniez dawac jakies prezenty/pieniadze?przyznam szczerze ze za bardzo mnie nie stac...po drugie:nie wiem kompletnie w co sie ubrac..co prawda jest tylko slub cywilny ale zawsze...moge zalozyc jakis kostium?np:granatowa olowkowa spudnica plus bluzka do tego?czy od razu sukienka?poradzcie bo ja naprawde nie wiem....

Gość Vejda
Cos podarować wypadałoby, oczywiście na tyle na ile Cie stac. Co do storju to nie wiem. Tylko żeby potem nie wyszło, że inni elegancko a Ty w spodnicuu i bluzeczce. Zresztą spodnica spódnicy nie równa..

Gość i ty masz 25 lat
To twoja siostra, jasne ze powinnas być bardzo elegancko ubrana. Prezent też wypadałoby dac i to nie byle jaki!!! Nie ma to jak oszczędzać na własnej siostrze, sknera! I polecam ubrać sie jednak w sukienke, tylko nie balową , ale elegancką. Dziżas co za kretynka;/

Gość gul gul
sama jestes kretynka :O uwazamze ubrac powinnas sie elegancko a jezeli chodzi o prezent to siostra napewno zna twoja sytuacje i nie wymaga niczego. Mozesz dac jej cos od serca zrobionego przez siebie wcale nie musi byc to cos drogiego :)

Gość i ty masz 25 lat
tak najlepiej idz w dzinsach

Gość gul gul
do i ty masz 25 lat wcale nie napisała ze chce sie zle ubrac zapytała tylko czy garsonka ,spódnica a moze sukienka :O a ty krolewno to pewnie w samych balowych ciuchach chodzisz na weselicha w swojej wsi i wszystkim dajesz drogie prezenty bo jestes najbogatrza we wsi :O

Gość i ty masz 25 lat
wiesz co odpowiedziałam jej glupio, bo glupie pytanie zadala. Dorosła osoba, a nie wie jak wypada się ubrać na slub siostry. Zenada po prostu. A jak nie ma kasy to po co zawraca nam dupe czy ma dac prezent? hę?

Gość gul gul
nie ma głupich pytan sa tylko głupie odpowiedzi :O

Moim zdaniem niepotrzebnie najezdzacie na dziewczynę. Zdecydowanie lepiej będzie wyglądać sukienka - niż garsonka, zależy jeszcze jaka to garsonka - ale ja polecalabym sukienkę. Co do prezentu - jeśli masz ciężką sytuację finansową, twoja siostra na pewno o tym wie i to zrozumie - może zrób np.ozdobny album ze zdjęciami młodej pary lub coś w tym rodzaju - często takie drobiazgi mają dla nas większą wartość niż miksery, żelazka itp.

Karlikowa, Pomijając głupie wypowiedzi na temat księżniczek, wsi i kretynek, bo takie tu są zawsze jak ktoś o coś pyta - powinnaś założyć sukienkę bo okazja zobowiązuje. Kostium pasuje do biura, a nie na wesele. Sukienka może być prosta, ale ma być elegancko. Jeśli nie masz kasy, to lepiej kup siostrze jakiś ciekawy prezent, może coś fajnego do domu, co wiesz że im się spodoba, to chyba lepszy pomysł niż pożyczka do spłacenia dla ciebie i 1000 zł w kopercie dla młodych:) Pomarańczki, naprawdę są ludzie którzy nie znają się na etykiecie weselnej, nie każdy biega od dzieciństwa na wesela, różnie się ludziom życie układa:) Jak ktoś nie wie, to pyta i tyle:)

Gość gul gul
przeciez z ta wsia nie było do niej wrecz jej broniłam :P a garsonka jak najbardziej pasuje na slub :) oczywiscie nie szara ani czarna ale moze ma jakas w pastelowym kolorze :)

Gość ubierz sukienkę albo kostium
i oczywiście wypada byś miała prezent...