Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weromoda

Czy wiecie że brodawki na ciele to ten sam wirus co HPV?

Polecane posty

Gość weromoda

Normalnie nie mogłam uwierzyć gdy mój ginekolog mnie uświadomił.Dodam że stwierdził że mam ten wirus bo w pachwinie mam brodawkę. Ludzie!!! I nazwał ją kłykciną kończystą. Nie wiedziałam skąd ją mam,bo to choroba weneryczna przenoszona droga płciową. A to bzdura bo od 10 lat jestem mężatką. dodam że 4 miesiące temu urodziłam dziecko. A necie znalazłam tę informację. Proszę bardzo,czytajcie i podziwiajcie razem ze mną jak to działa w gabinetach ginekologicznych: Kłykciny kończyste (Condylomata accuminata) to coraz częściej spotykana zarówno u kobiet jak i u mężczyzn choroba wirusowa objawiająca się zmianami zlokalizowanymi na narządach płciowych. Choroba ta uznawana jest za chorobę weneryczną, ponieważ najczęściej przenoszona jest drogą płciową. Do zakażenia wirusem dochodzi bowiem przede wszystkim poprzez stosunki płciowe z osobą zakażoną. Dotyka ona zatem w większości osoby prowadzące aktywne życie seksualne. Częstość występowania kłykcin kończystych jest jednakowa dla obydwu płci. Nieseksualna droga zakażenia nie została jeszcze do końca poznana i udowodniona. Jednakże w związku z tym, iż wrotami zakażenia może być maceracja lub nawet niewielkie uszkodzenie naskórka, istnieje możliwość wtargnięcia wirusa tą drogą w sytuacjach prowadzących do zetknięcia uszkodzeń z wirusem np. poprzez źle wysterylizowane narzędzia w gabinetach ginekologicznych.

Gość zastabnow sie na tym
widocznie twoj maz gdzie zalapal :)

Gość radze ci jednak
wziac tez pod uwage ze maz nie jest ci wierny

Gość chelidonium maius
zastosuj zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie i ci przejdzie

Gość weromoda
Miałam macerację naskórka przy porodzie i wiem teraz skąd to mam. Poza tym mam na ciele parę sztuk i mogą być przerzuty. Tak twierdzą inni lekarze. To niekoniecznie wina SEXU!

Gość radze ci jednak
niekoniecznie, ale nie odrzucaj tego tylko dletgo ze tak ci wygodnie

Gość co wy tam wiecie
Jaskółcze ziele może pomóc ale najszybciej na kurzajki i to po długim czasie. Brodawki mają tendencję do szybkiego romznazania się i powiększania, poza tym przechodzą na wenętrzne narządy płciowe i odbyt. Każdy zakażony zaraza swego partnera, ale u niego może to przejsc w formie utajonej.

Gość jasne jasneeeeeee
jaskółcze ziele kochanie moje, przy długim stosowaniu pomaga nawet na raka (preparat ukrain) gdyż moja droga zawiera sangwinarynę która poprostu niszczy wszelkie bakterie i wirusy, więc nie mów mi że tylko na kurzajki, poczytaj o nim sobie na stronie doktora różańskiego