Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o radę.

Fotelik samochodowy 9-36 kg. Warto kupić?

Polecane posty

Gość up...up
co wy na to ?

Gość minia908
NA allegro czesto sprzedawane sa podróbki,ale jakies uszkodzone foteliki. Nie doradzam konkretnego modelu,ale wiem ze ludzie bardzo chwala foteliki od http://www.amko.com.pl/

Gość no i mam problem
podbijam włąsnie wybieram się na zakupy i mam mętlik w głowie dziewczyny doradżcie jaki kupić fotelik w tej kategorii wagowej???? help!

Gość Pola1984
Podbijam temat. Oczywiście, że warto. Najlepiej w sklepie z artykułami dla dzieci. Polecam zakupy na smykolandia.pl

Gość Pola1984
Oczywiście, że warto. Polecam ten model http://www.smykolandia.pl/index.php?p526,fotelik-samochodowy-9-36kg-espiro-sigma-07-szary U nas sprawdził się rewelacyjnie. Dziecko uwielbiało w nim jeździć.

Gość gość
przede wszystkim pierwsza rzecz wejść sobie na stronę foteliki.info i poczytać. Przejrzeć testy ADAC i wtedy szukać, to są niezależne testy konsumenckie i jak czegoś nie ma w tych testach albo wypada poniżej 4 to nie kupować. Do tej mądrej co chce 3 miesięczne dziecko przesadzić w fotelik siedzący to niech się puknie ostro w łeb. Kupić fotelik w przedziale 0-13 kg i jeździ do roku. Dopóki dziecku głowa nie wystaje z fotelika i waga jest oka to ma jeździć jak najdłużej. Około roku można przesadzić dziecko w fotelik z następnym przedziałem wagowy czyli 9-18kg , bo im mniejsza rozpiętość wagowa tym lepiej. Bardzo dobrze w testach wypada roemer, sama miałam i polecam. Ktoś powie 1000zł za fotelik , że to dużo. Wiem nie wymyślono jeszcze fotelika który ochroni dziecko w 100% ale ja wolę wydać 1000zł i w razie "W" wiedzieć, że zrobiłam wszystko aby moje dziecko było bezpieczne. I oczywiście fotelikom z supermarketu stanowczo mówimy NIE!!!!!

Gość gośćkajottt
Nie polecam sklepu na allegro linkbaby. Kupiłam fotelik niebieski a przysłali granatowy i to tańszy model... Po chęci zgłoszenia reklamacji pan milczał a gdy wystawiłam negatyw zadzwonił i twierdził ,ze nie było mowy o reklamacji a pózniej nie dał dojśc do słowa i unosił głos. Jak widać nie jakość i klient się liczy a kasa..

Gość gość
Ma ktoś Graco Nautilusa i napisze mi czy dziecku wystarczy na tak długo jak podają? I czy ma jakieś odchylenie do spania bo nie doczytałam? Bo wizualnie fajny i testy też widzialam że ma pozytywnie zaliczone

Gość gość
Do pytajacej wyzej-nautilus ma lekkie odchylenie,tak mi napisal sprzedawca z allegro

ja mam z przedzialu 15-36 rodifixa,, wczesniej synek jezdzil w fofelikach kolejno0-13kg i 9-18kg, nie pomijalismy zadnego etapu bo jak wsadzalismy go do za duzego fotelika to sie strasznie w nim topil,nie wiem jak mialoby go to chronic,teraz maa 3 lata i jezdzi w rodifixie,

Gość gość
9-36 wcale są bezpieczne. Wyniki testów same o tym świadczą. Nie przesadzajmy. A do tego są ekonomiczne- jest i bezpieczeństwo i dobra cena za fotelik na długo. Ja mam bliźniaki i zależy mi i na bezpieczeństwie i na cenie też, bo nie stać mie na wydawanie kilka razy po 2 tys na foteliki. Kupiłam 2 nautilusy i jestem zadowolona bo cena b.przystępna i nie zjadło mi to całej wypłaty

Gość gość
no wełasnie lepiej sporo poczytać przed zakupem, albo wybrać się do jakiejś hurtowni z artykułami dla dzieci i pooglądać, sprawdzić, czy wyglądają na solidne, z jakiego są materiału itp. JA dla naszych maluchów kupowała tutaj - www.aico.com.pl/oferta.html bo łącza produkty wielu fajnych marek i dają wybór dzieki temu.

Gość gość
warto ewentualnie dla minimum 3 latka. Dla mniejszego dziecka 9-18, 0-18 ewentualnie 0-25.

Gość monia9876
Tez wybrałam dla synka taki uniwersalny 9-36. Testy w koncu świadcza o tym że jest bezpieczny. A dla samotnego rodzica jak ja wybór fotelika ekonomicznego - bo niska cena i starczy na wiele lat bez konieczności kupna nowego- to bardzo duzo

Gość Marlena_sykes
Dobrze doradzają w sklepie Mini Traper ( www.minitraper.pl ). To prowadzą ludzie, którzy sami jeżdżą ze swoimi dziećmi w podróże, więc sporo towarów ze sklepu sami mieli okazję przetestować, także stąd wiedzą co polecać innym.

Gość gość
Moim zdaniem nie warto. My kupiliśmy córce taki fotelik, zaczęła w nim jeździć jakoś od skończenia roku i długo się nim nie nacieszylismy bo corka zwyczajnie przestala się w nim mieścić, a ma obecnie 5 lat i waży 18 kg, nie jeździ w nim już od dobrego roku z hakiem. Nogi wystawaly jej z tego fotelika tak, że musiałaby trzymać je na zagłówku siedzenia osoby siedzącej przed nią. A jeździliśmy wtedy kombi wiec miejsca z tylu nie brakowało. Wkurzyłam się i kupilam jej podkładkę pod tylek, kosztowała 20 zł i teraz jezdzi jej się wygodnie.

Gość gość
bo to trzeba kupić foteliki jak najbardziej regulowane rośnie dziecko to fotelik zwiększasz i nie musisz co chwila zmieniać fotelika wystarczy jeden zakup

Gość gość
ja kupiłam fotelik 9-25 wyłacznie tyłem do kierunku jazdy. Poza tym, że jest ciężki i cięzko było mi się nauczyć szybkiego montowania go w aucie, to nie ma wad ;) Równiez zastanawiałam się nad fotelikiem do 36 kg ale zrezygnowałam. Powód to bezpieczeństwo. Jestem zdania, że dziecko trzeba jak najdłużej wozić tyłem do kierunku jazdy. Niestety foteliki do 36kg takiej funkcji nie posiadają, a nawet gdyby takową miały to 30 kilogramowe dziecko mogłoby się buntować przed jeżdżeniem tyłem ;)

Gość gość
to ile poziomów regulacji powinien mieć dobry fotelik ??

Gość gość
Mój Husky ma 3 stopnie szerokość, głębokość i kąt nachylenia, co się przydaje gdy dziecko chce spać.. ;)

Gość gość
Warto wtedy ma się fotelik na dłużej nie trzeba co chwilę wymieniać jeden wydatek i dziecko zawsze ma fotelik aż z niego całkowicie wyrośnie

Gość gość
Oczywiście, że warto! Tym sposobem zapewnisz bezpieczeństwo dla swojego dziecka, a przecież chyba o to chodzi? Ostatnio po promocyjnej cenie na http://sklep.dzieciecemarzenia.pl kupiłem super fotelik RECARO Young Sport New VIOLET - warto zainwestować w bezpieczeństwo i komfort dziecka.

Gość gość
Nasz fotelik kupowaliśmy Lionelo i się sprawdza. Na pewno plusem w ich modelach jest regulacja, można sobie dopasowywać zapięcie do maluszka, wiadomo że dzieci szybko rosną i praktycznie z miesiąca na miesiąc widać różnicę jak i waga i wzrost idą w górę ;-) na lionelo.com/product_category/foteliki-samochodowe są ich oryginalne foteliki w różnych opcjach cenowych, kolorach i tak dalej.

Gość MarcelinaKośniewska
Dla najmłodszych to tylko fotelik i to jeszcze montowany tyłem do kierunku jazdy. Taki stosowaliśmy dla naszego do piątego roku życia. Ostatnio przerzuciliśmy się na rozwiązanie o nazwie Smart Kid Belt. Małe, zgrabne, lekkie i co najważniejsze bezpieczne. Ma homologacje. Bardzo przydatne jest podczas naszych podróży. Kiedyś musieliśmy wozić ze sobą własny fotelik samolotem jako bagaż. Busy transferowe nie miały odpowiednich fotelików, więc albo własny albo wożenie dziecka na kolanach. Koszmar. Teraz przypinamy normalnymi pasami po adaptacji za pomocą tego pasa. Używamy też w taksówkach (u nasz już nie muszą zapewniać fotelika - absurd), w uberze czy w jakimkolwiek innym pojeździe.