Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiat brzozy i lipy

Jak duży powinien być brzuszek w 20. tygodniu?

Polecane posty

Gość kwiat brzozy i lipy

Gość To zależy
w jakim stanie są twoje mięśnie brzucha.;)

Gość kwiat brzozy i lipy
chyba w kiepskim, bonigdy nie bylam typem sportsmenki :(

ja tez nie bylam,a brzucha prawie wcale nie mialam dopiero pod koniec ciazy mnie wywalilo jak poszlam na usg w 7 miesiacu to lekarz powiedzial ze jestem w 3;/ takze nie ma reguly chyba.

Gość kwiat brzozy i lipy
to moj chyba jest za duzy, jest widoczny, w niektorych ciuchach mniej w niektorych bardziej ale juz kazdy po mnie widzi, ze jestem w ciazy. mam chyba lekka obsesje na punkcie jego wielkosci :( choc moj maz wciaz uwaza ze powinnam miec wiekszy :) (to nasze pierwsze dziecko)

Gość gość
u mnie byl taki ladny, nieduzy, tak jakby najedzony:) wlasnie od 20 tygodnia zaczal mi rosnac, teraz jest 26 tydzien i juz wyraznie widac, ze jestem w ciazy:)

kwiat brzozy: co Ty wygadujesz? Jak brzuszek ciążowy może być za duży? Ciesz się, że dzidzia rośnie. Nie ma reguły. Jednym widać, innym nie. Każdy jest inny, inne ma uwarunkowania genetyczne itd. Jeśli dużo jesz, brzuch będzie większy, jeśli nie ćwiczyłaś nigdy, też będzie większy. Także o co Ci chodzi:D

kwiatuszki niektore kobiety tak mają że ich brzuszki są bardziej widoczne:) Tak na marginesie to o swoich wątpliwościach porozmawiaj ze swoim ginekologiem-tak będzie najlepiej!:)Tu na forum każda z nas będzie mówić Ci coś innego....bo każda ciąża jest inna:) Trzymaj się cieplutko i nie martw się wielkością brzuszka.....ważne aby maluszek się w nim dobrze czuł i rozwijał Powodzenia:):)

Gość kwiat brzozy i lipy
dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi, wiem, ze to blahy problem, ale denerwuje mnie to, ze juz ktoras z kolei kolezanka komentuje jakiz to mam duzy brzuszek jak na 20 tydzien :(

Gość kwiat brzozy i lipy
ja 24. - juz sie nie martwie, dzieki:)

nie przejmuj sie głupimi docinkami.....może same zazdroszczą żę one nie maja brzuszka hehehe poza tym zabaczysz, że jeszcze zatęsknisz za brzusiem i ruszającym sie maluszkiem....ciesz się każdą chwilą którą teraz przeżywasz bo one nigdy się nie powtórzą.....

Gość u kogo nie ma u tego nie ma
:D u mnie brzuch widać było praktycznei od początku pomimo, że normalnie jestem bardzo szczupła i w talii mam 62cm, a tak na wysokości pępka z 68cm jestem teraz w 23 tygodniu i na wysokości pępka jest u mnie aż 86cm i nawet z 2 miesiące temu już tyle było;)

Gość betix
ja mialam malutki brzuszek do 6 miesiaca.prawie nie bylo widac

Gość z ksiazka w rece
a ja jestem w 19tyg i juz widac, ze w ciazy jestem. i nie mieszcze sie w swoje ciuchy. wielkosc brzucha to sprawa indywidualna. jedne kobiety maja duzy brzuch od poczatku, inne maja maly. to glupota porownywac sie z innymi... tu masz zdjecie brzuszka w 20tym tyg http://www.superherodesigns.com/journal/just_belly_20_weeks.jpg

Gość ja w 20 tygodniu
to wogóle nie miałam brzuszka, kiedy czułam pierwsze ruchy to brzuszek był wklęsły, prawie do końca ciąży nikt nie wiedział, że jestem w ciąży a dziecko urodziło się zdrowe i o normalnej wadze, ja natomiat po porodzie ważyłam mniej niż przed ciążą.

Gość zal
Dziewczyny, jesli ktoras z Was wierzy ze brzuszek powinien rosnac w 20 tygodniu to chyba ma niepokolei pod sufitem... Polecam "W oczekiwaniu na dziecko". Brzuszek zaczyna być widoczny od 14 tygodnia i jęsli dziewczyna jest płaska w 20 tygodniu to znaczy, że dziecko NIE ROŚNIE i coś jest nie tak! Chyba, że jest krągła i ma tłuszczyk, więc dzidziuś tak czy siak ma miejsca.

Gość do ZaL
Żal mi Ciebie.. Nie wiem co za książkę miałaś w ręce, ale to co piszesz to bzdura jakich mało. Jestem w 19 tyg ciąży i brzuszka nie mam wcale a dziecko jest prawidłowych rozmiarów i czuję ruchy. Mój lekarz mówi że wszystko jest w porządku, a brzuch może zacząć rosnąć dopiero od 20 tygodnia.

Gość @lpha
Mój brzuszek w 20 tyg. jest duży, ale ja przed ciążą przytyłam więc u mnie szybko było widać, że jestem w ciąży. Nie przejmuj się tak zwanymi koleżankami, które wytykają ci, że masz za duży brzuch. Moje "koleżanki" z pracy śmieją się, że będę miała bliźnięta, a przyjaciółki mówią, że wyglądam pięknie, i że mi zazdroszczą, że czuje córeczkę pod sercem. :)

Gość AnjaaaN
Na to w którym miesiącu rośnie brzuszek, wskazuje wiele czynników, m.in. I. Ułożenie macicy II, Fakt czy jest to pierwsza ciąża czy kolejna III. Fakt czy jest to ciąża pojedyńcza czy mnoga itd. Na to nie ma reguły, ja jestem w 20tc i wyglądam jakbym zjadła frytki i zapiła coca-colą, a przyjaciółka jest w 24 a od około 6 tygodni ma widoczny brzuszek.