Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z czym do szkoły

Studentki- nosicie torby czy plecaki?

Polecane posty

Gość z czym do szkoły

Gość 13c mam to w dupie i robie swo
torby

Gość poziomkowy-sorbet
Torby , toebki , w fajnym modnym kroju :) polecam firmy atmosphere i reserved :)

Gość ashantii
torby oczywiscie...placaki funkcjonuja w podstawowce i gimnazjum studentka z placakiem to dzieciak ktory jeszcze nie wie co i jka jak ja widze mlodych mezczyzn na studiach ktorzy nosza garnitur( tz. marynarke io spodnie) eleganckie buty a do tego ..plecak!!!! to po prostu okropienstwo:o:o

Gość tego się obawiam
No wlasnie- czy dziewczyna z plecakiem na studiach nie wyglada dziecinnie? Znacie duzo studentek ktore nosza je zamiast toreb?

Gość To jeszcze zalezy od kierunku
np. na geografii czesto mozna spotkac ludzi z plecakami.:D

Gość tego się obawiam
Lady_GLUTTER - Kurde, no to ciezko bedzie... mi to wszystko pomiescic do torby. Chyba ze se kupie taka podrozna... :P To jeszcze zalezy od kierunku - a mozesz poda cjakies inne przykladowe gdzie plecaki sa mile widzinae? I na odwrot- czyli takie gdzie lepiej jednak miec torbe

Gość Sasassssssssssssss
Torby, plecaki jedynie na WF ;)

Gość małgorz999
ja studiuje zarzadzanie i prawie wszystkie dziewczyny nosza torebki, jedna z mojego roku widuje z plecakiem ale to kujonka:P

Gość A ja noszę plecak
A ja studiuję biologię i u mnie duzo osób paraduje z plecakiem. Za to obok jest wyższa szkoła czegoś tam i czaegoś tam i każdy w owej szkole nosi torby, torebki i torebeczki.

ashantii :o dzieci a to dobre. studiujesz na jakiejs wyzszej szkole? na mojej polibudzie duzo dziewczyn chodzi z plecakami, ja tylko wtedy gdy mam duzo zajec i jaos nie wygladam jak dziecko:o a na codzien to torbe.

Gość No to co do kierunków
z moich obserwacji wynika, ze często osoby z plecakami można spotkać na kierunkach typu biologia, geografia czy geologia (a więc te przyrodnicze;) a prawie zawsze torebeczki u przyszłych prawników i urzędniczek.:p

u mnie 9/10 facetow nosi plecaki:o moze dlatego ze to elektryczny wydzial i kazdy chodzi jak mu wygodnie, nie podazajac za moda? :>

Gość supreme beings of leisure
no przecież tu nie tylko o modę chodzi, ale o kwestie praktyczne. jak ktoś dojeżdża autobusem godzinę, a do taszczenia ma trzy słowniki i przykładowe zeszyty ćwiczeń, to niech bierze ten nieszczęsny plecak i po problemie.jeśli komuś innemu nie przeszkadza zapakowanie tychże pomocy dydaktycznych do torby, bo jest wystarczająco pojemna, to też jest si. zdarza się nawet, że dziewczęta noszą torebki wielkości mojej kosmetyczki, a książki i tym podobne - w reklamówkach. co kto lubi i z czym komu wygodnie. a już podział na kierunki z plecakami i bez jest zupełnie śmieszny. nie, nie będziesz dziecinnie wyglądać z plecakiem, ale jasne jest, że bardziej kobieco będzie z torbą/torebką. uf.

Gość No na kierunkach ścisłych
czy przyrodniczych jest różnorodność, za to np. na ekonomii, prawie czy różnych zarządzaniach itp. praktycznie same torebki. Zresztą po stylu ubierania często mozna celnie trafić kto jest z jakiego kierunku. :p

Gość No ale każdy kierunek
ma swoją specyfikę i da sie tam zauważyć pewne tendencje w stylu ubierania się itp. ;)

Gość supreme beings of leisure
e, myślę, że nie każdy i nie odróżnisz budowy maszyn od informatyki, albo marketingu od filologii. można ew. spróbować dokonać podziału na tych, którzy przywiązują większą wagę do ubioru i na tych, którzy przejmują się tym mniej i zastanowić się, kto gdzie mógłby pasować. ale i to jest duuuużym uogólnieniem. przecież to wszystko zależy od wielu czynników, od tego jaka uczelnia też.

Gość torby torby
Może kup sobie taką dużą na A4, którą można nosić przez ramię 'na listonosza'? wszystko zależy od stylu.

Gość ja na uczelnie nosze plecak
po co mi torebka w dodatku moze jeszcze jakas elegancka? co ja do pracy do biura ide? a tak poza tym ponoc plecy sie przekrzywiaja od toreb

Gość ashantii
wlasnie koncze uniwerek i takie mam obserwacje:/ jasne ze mozna nosic placak , siatke, walizeczke...nie wariujmy, wyrazilam swoje zdanie ze widze roznice pomiedzy osoba z torba wygladajaca kobieco, a kims z plecakiem, traperkami i bojowkami... jezeli autorce zalezy aby miec dorosly look to niech zapomni o plecakach ktos powie ze to bez sensu dyskusja, moze i tak ale skoro autorka ja podjela to znaczy ze w jakis sposob jest to dla niej wazne a poza tym...bez urazy , ale kazdy widzi ( na ogolnym poziomie) roznice pomiedzy dziewczynAMI Z UNIWERKU I Z POLIBUDY...:D

Gość ashantii
ja w torbie spokojnie nosilam tone rzeczy, dalo sie:D poza tym faktem jest ze jak sie nosi np spodniczki i rzeczy bardziej w kobiecym stylu to plecak nijak do nich nie pasuje.

Gość miskaaaaaaaaaaaaaa
ja mam duzą torbe, na 1 roku nosilam plecak od 2 zaczelam torbe i tak koncze studia z torba:P nosze torbe bo z plecakiem wygladam jak dziecko z podstawowki... torba troche mnie postarza:P a ogolnie to uwazam ze kazdy powinien chodzic z czym mu wygodniej:)

Gość gumka z majtek
U mnie na architekturze większosć chyba nosiła plecaki. Zwłaszcza jak były zajecie projektowe i trzeba było miec jakies przyrządy, czasem cos do zrobienia podręcznego modeliku.