Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaa___

zgrubienie w pochwie !!! czy to błona dziewicza ????

Polecane posty

Gość jaaa___

mam 21 lat.. moj problem polega na tym, że przy aplikowaniu tamponu badz gdy wkladam palec do pochwy to czuje zgrubienie , tak jakby odstająca kilkucentymetrowa buła.. dodam że jestem dziewica.. kiedys z chlopakiem probowalismy odbyc stosunek ale nie mogl wejsc :( i to byl jedyny raz.. nie wiem wlasciwie dlaczego sie nie udało, to nie był jego pierwszy raz... aczkolwiek podejrzewam, ze mialo to bardziej podloze psychicznie.. mnie natomiast nurtuje to zgrubienie.. dodam, że mam straszne opory przed pójściem do lekarza :( :( czy ktos spotkał sie z takim przypadkiem?? proszę o opinie.. :( poza tym czy to moze byc blona dziewicza ?????

Gość alloho
idź do lekarza. poszukaj na forach lokalnych, któ¶y jest miły i dobry :) trzymam kciuki:)

Gość jaaa___
ehhh ale ja mam straszne opory.. cholernie sie wstydze.. nie potrafie sobie z tym poradzic :(:(

Gość tytyreyeyey
kochanie ja bylam wczoraj pierwszy raz.zawsze mi sie to kojarzylo bardzo seksualnie i mialam obrzydzenie. nic nadzwyczajnego..mowienie ze nic ci nie bedzie,nie ma sie czego wstydzic nic nie da...zrobisz jak chcesz.pamietaj ze oni sie naogladali juz... dodatkowo bylam w tunice,sama nic nie widzialam.

Gość jaaa___
wiesz.. ja mysle ze to bardziej akceptacja wlasnego ciala... wlasnej intymnosci.. mam opory przed stosunkiem z chlopakiem.. i przed wizyta u lekarza rowniez...a co do tego zgrubienia to orientuje sie ktoras z Was?

witaj:) wiesz mogę się mylić ale ja miałam coś podobnego i to mnie wystraszyło a okazało się że to jest torbiel jajnika

Gość Judix17
Trzy dni temu również wyczułam coś takiego w mojej pochwie. Znajduje się to na górnej ściance pochwy gdy włożę cały palec. Jest zakończone jakby maleńką dziurką, która sie nie rozszerza gdy naciskam. Słyszałam opinie że to może być szyjka macicy, ale ja wylkuczam to. Używam tamponów (czasam) i już zdąrzyłam się zorientować że jestem głęboka, z resztą nic prędzej takiego nie wyczyłam w mojej pochwie. Nie wiem dokładnie od kiedy to mam, ale bardzo mnie to niepokoi gdyż jest to długości grubości kciuka i długości 2cm. Idę do ginekologa, ale może ktoś z Was wie co to może być

Gość TO JEST WŁAŚNIE
szyjka macicy .... :o Ciekawie jak koleżanka wyczuła sobie torbiel na jajniku w pochwie :o Czego oni was uczą w szkole?? http://pl.wikipedia.org/wiki/Szyjka_macicy Jak widać na rysunku można wyczuć szyjkę macicy w pochwie. W zależności w jakiej jesteś pozycji (siedząc, kucając czy leżąc) wydaje się ona bliżej lub dalej umiejscowiona - ale to nadal ona. Jak można tez zauważyć na rysunku - nie da się wyczuć palcem torbieli na jajniku!! Błona dziewicza jest u wejścia do pochwy i można ją w lusterku zobaczyć.

Gość bionnnkka
Cześć, też mam zgrybienie w pochwie, bylam u ginekologa i sam to zobaczył nawet nie musiałam mu tego mówić, skierował mnie na zabieg, bo trzeba to usunąć laserowo. pozdrawiam.

Gość ale Wy jestescie
nie douczne.. własnej anatomii nie znacie.. jedna mówie,ze to szyjka,druga,ze torbiel,trzeba że blona.. ale żądna sie pokwapi ,żeby przeczytac cos o punkcie G tzw... punkt G,to jest własnie to zgrubienie!!!!

Gość bionnnkka
Ginekolog chyba wie lepiej, jeżeli jego to niezapokoiło i skierował mnie na zabieg, to chyba nie jest normalne. Stwierdził, że może to urosnąć i trzeba to zlikwidować. Łatwo mówić osobą które tego nie mają,