Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krakowianeczka..

Włosy odzwyczajone od codzienniego mycia

Polecane posty

Gość Krakowianeczka..

Kafeterianki! Miałam problem z przetłuszczającymi się włosami.. Myłam codziennie. Nagle okazuje sie, ze ten problem zniknał.(mozliwe, zeby sam z siebie zniknal?) Moge myc co 2 gi dzien. Ale wiecie czego sie boje? Ze tego drugiego dnia ten łój mnie dopadnie, np wtedy gdy mam okres itp... a włosy mogą się z gdoziny na gdozine szybko przetłuścić..co radzicie?

Gość Krakowianeczka..
mialam takas sytuacje pare lat temu... poszlam do pracy z włsoami w miarę miarę... a po kilku godzinach na nich łój i ogromny wstyd

Gość Krakowianeczka..
nikt nie chce zabrac glosu?:(

Gość fkaaaaaa
Mnie się nie przetłuszczają a myje codziennie - dla mnie to standard, tak jak mycie siebie. Nie wyobrażam sobie nie umyć włosów rano.

Gość orange-orange
znam takie co myja co co3-4dni:P

Gość orange-orange
ja myje codziennie bo tez sie boje ze jak ich nie umyje to beda tluste no i takie sa:(

Gość Krakowianeczka..
czyli radzicie mi mimo wszystko myć codziennie? Bo ja się tylko tego boję, że któregoś dnia wyjdę z normalnymi włosami, a po kilku godzinach łój na włsoach :((

Gość fkaaaaaa
Nie wiem naprawdę, w czym masz problem. Chcesz mieć ładne, świeże, pachnące włosy - myj codziennie.

Gość Krakowianeczka..
Do dermatologa z przetłuszczającymi się włosami?

Gość Krakowianeczka..
ale zauważyłam, ze jak myje co drugi dzień mam ładniejsze włosy... bardziej błyszczące...

Gość Krakowianeczka..
Jak ja bym cciaa myc wlosy chociaz do crugi dzień bez ciągłych myśli i sprawdzania, czy są ok nadal

Gość nbdfpignsd
A ja potrafię tak przetrzymać włosy ze myję raz na tydzień. Nie ma to jak lakier, tapirowanie i dobre ułozenie ;)

Gość deraoa
Co drugi dzień myją fleje.

Gość deraoa
nbdfpignsd - obym nie musiała stać za tobą w kolejce, bo wrażenia zapachowe by mnie powaliły. Brudasy są wśród nas, słowem.

Gość Krakowianeczka..
Deraoa- czemu tak uważasz? jak ktos ie musi to po co ma myc codziennie?

Gość do nbdfpignsd
fuuuuuuuuuuuuu.........

Gość do nbdfpignsd
Niektórzy też "nie muszą" myć się codziennie a myją się, nie?

Gość deraoa
Twoja sprawa czy chcesz pachnieć czy śmierdzieć.

no właśnie przez to codzienne mycie tak szybko się Ci włosy przetłuszczają! Miałam ten sam problem, myłam ambitnie codziennie i co dzień były coraz bardziej przetłuszczone... do czasu jak kuzynka nie opowiedziała mi o swojej koleżance która robiła to samo przez bardzo długi okres czasu aż w końcu musiała z tym chodzić do lekarza, bo jej włosy wypadały, bo za szybko się przetłuszczały itp. I co jej lekarz powiedział? że jeśli nie przestanie to jej połowa włosów wypadnie, że to jest nie zdrowe i nakazał jej mycie raz na 4 dni... ona beczała że musi chodzić już na 2 dzień z brudną głową ale wyjścia nie miała. Teraz już problemu nie ma, myje raz na kilka dni i włosy są świeże, nie brudzą się... ja też zaczęłam tak robić i teraz raz na 2-3 dni to norma. Tobie też radze bo inaczej tylko lekarz Ci pozostanie,..

Gość semu
Chcesz być pachnąca, świeża i mieć takież włosy - myj je codziennie. Panna, myśl trochę. Brud włosów to nie tylko tłuszcz. Włosy po prostu się brudzą bez względu na to, czy masz łojotok czy nie.

nie wiem czy w Polsce już gdzieś można kupic szampon do mycia na sucho ja myje co 2 dzien i wlasnie przed okresem czasem tłuszczą się jednak trochę szybciej, wtedy ratowałam się tym szamponem na sucho -- pryska się tym wlosy (jest w sprayu) i czesze --- efekt nie jest taki jak po normalnym myciu, ale włosy i tak wyglądają lepiej

Gość do życie
Mieszkasz na wsi a wodę czerpiesz ze studni i podgrzewaz na piecu????

Gość do życie
Może koleżaka kuzynki koleżanki miała problem skórny, który podrażniało mycie. W każdym razie trzymaj się ode mnie z daleka w środkach komunikacji miejskiej, brudasie.

Gość Krakowianeczka..
nie meiszkam na wsi, ale jest to dla mnie strasznie męczące myć włosy codziennie... wtedy są bardzo świeże, gorzej mi się układają... chciałabym myc co 2 dni...

Gość 1299999
No dokładnie, wystarczy stanąć w kolejce, żeby skonstatować, że pogląd o szkodliwym wpływie mycia włosów przeważa w polskim społeczeństwie. Nos chce urwać.

Gość 1299999
Twoja sprawa, niechluju. Trzymaj tę głowę tylko z daleko od innych.

Gość Krakowianeczka..
Do życie- troche masz wypaczony poglad. moja fryzjerka myje włosy raz na dwa tygodnie, a ma piekne długie włosy... nie mowisz tak dlatego, ze masz problem z prztłuszczajacymi sie włosami i po prostu musisz myc codziennie? ja zazdroszcze tym, co nie muszą

Gość Krakowianeczka..
lekarze tez uwazaja, ze najlepiej dla wlosów myc co drugi dzień

Gość nbdfpignsd
zazdrosne jesteście bo musicie myć codziennie i tyle. Co innego ciało co innego włosy. Zapytajcie swoje babcie jak często i czy w ogóle myły włosy. Moje włosy nie śmierdzą. Może wy produkujecie tyle łoju że śmierdzicie na drugi dzień.