Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszllla panna mlodaaaa

Sukienka a figura ????

Polecane posty

Gość roar
Nadaje się. Mi panie w sklepie mówiły (a nawet wykazały przykładając kawałek ramiaczka do moich solidnych ramion) ze najlepsze są sukienki - bez góry tzn. z prostym wykonczeniem gorsetu lub z ramiączkiem NA SZYJĘ.

dziękuję bardzo za wypowiedź :)

Gość bardzo ładna ta sukienka
taka w moim guście! :) ale dlaczego taka droga? dziewczyny, nie bojcie sie kupowac uzywanych sukienek. sa o wiele, wiele tansze a wcale nie wygladaja na uzywane. no chyba, ze ktos bardzo ja zniszczyl albo byla uzyta juz kilka razy. slyszalam, ze nawet te suknie wypozyczane z salonow jako nowe nowymi wcale nie sa. ja kupilam suknie na allegro, uzywana. herm's. dalam 1 tys. z dodatkami. normalnie sama suknia kosztuje kolo 3 tys. i to kupilam ja bez przymierzania!! nie mialam w zyciu na sobie zadnej sukni slubnej! ogladalam ja tylko na zdjeciach. no i jest normalnie boska. i pasuje mi do figury (bardzo poodoby fason do tej z tego linka tutaj). wyglada jak nowa!

Moja przyjaciółka jest dosyć niska i grubszej kości i właśnie ma takie dosyć masywne ramiona. Od razu jak weszłyśmy do salonu to jej pokazałam co ją wyszczupli i potem tylko takiej sukienki szukałyśmy :) Chodzi mi o sukienkę tzw. "rybkę", czyli na szyję, z mocnym gorsetem kończącym się asymetrycznie w okolicach bioder, a nie pasa :P i prostą delikatną na dole. Wtedy ładnie podkreśla talię, wyszczupla ramiona i optycznie wydłuża i wysmukla sylwetkę. Naprawdę polecam takie sukienki, są tysiąc razy ładniejsze od gorsetów i duuuużych falbaniastych dołów :P

Gorset bez ramiączek tylko podkreśli szerokie ramiona i będzie to wyglądało fatalnie, sukienka zakładana, wiązana na szyi, która eksponuje ramiona wygląda na nieproporcjonalnej figurze jeszcze straszniej. Dół kreacji -moim zdaniem - powinien być szeroki, lub materiał powinien rozszerzać się tuż pod biustem.

ramiączka w jakiejkolwiek sukience powinny być szeroko rozstawione i mogą też być grube, to spowoduje że dekolt będzie wyglądał ładniej.

Gość aalalallal
Nie cierpię jak laski z grubymi ramionami jeszcze je eksponują. Sadło wylewające się z gorsetu - fuuuuu...

Gość ja też widziałam taką
grubą panne młodą. nie za ciekawie to wygląda. dlatego ja się odchudzam już od roku żeby jako tako się dobrze czuć, wyglądać i ludziom sie pokazać...

a kto powiedział, że ja gruba jestem, wagę mam prawidłową ! jestem tak zbudowana że mam szerokie ramiona i tyle :o

Gość areał
Szeroko rozstawione ramiączka pogrubiają/poszerzają ramiona - widziałąm to w lustrze, więc wiem.

Gość długi rękaw
najlepiej, powiewny