Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FoKuu

Operacja kręgosłupa

Polecane posty

Gość FoKuu

mam prawie 17 lat i skolioze 35 stopni. Bardzo denerwuje mnie moje skrzywienie w kwestii kosmetycznej. Nie chce zakladac wezszych bluzek bo czuje ze widac to skrzywienie choc wszyscy mowia ze tego nie widac. Byłam u ortopedy i powiedział że jeżeli chcę to mogę mieć operację i kręgosłup będzie prościutki. Chciałabym być prosta ale boję się tej operacji. Czy moglibyście mi o niej opowiedzieć? I jakie są zagrożenia takiej operacji. Zastanawiam się nad nią z rodzicami ale chcę wiedzieć najpierw o zagrożeniach i obeznać się jak to wygląda. Proszę o pomoc.

Gość zubrowkaasa
kuzynka 15 lat miala operacje na kregoslup, skrzywienie 40 stopni i jedzdzi teraz na wozku, przerwali jej nerw bol po operacji byl podobno nie do zniesienia, dawali jej morfine czytalam kiedys forum na ten temat i 95% osob twerdzi, ze lepiej miec krzywe plecy niz dac sie zoperowac, mowia, ze niewarto ja sie z tym zgadzam siostra kuzynki 12 lat tez ma skolioze 32 stopniei jezdzi do takiego osrodka na rehabilitacje, oprocz tego nosi gorset, cwiczy w domu i sa postepy. oczywiscie nigdy nie bedzie calkiem zdrowa ale operacja to za duze ryzyko

Gość FoKuu
no ja nosiłam gorset i cały czas jeżdżę do sanatorium do Sopotu. Ogólnie skolioza stoi w miejscu. Nie powinna się już pogłębiać ani też niestety pomniejszać jak to mówią lekarze