Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andula_gadula

Jakie stałe pokarmy na początek

Polecane posty

Gość andula_gadula

Od czego zaczynać wprowadzanie dziecku stałych pokarmów? Gotować samemu czy kupować gotowe? Napiszcie, bo za chwilę mnie to czeka.

Nie znam sie na tym ale w TV mówili ,ze gotować i ze twaroze dobry jest na wszystko:P Ogladaj ten program na TVStyle dla mam tam cały czas daja jakies przepisy

Gość retka
ja zaczęłam od kupnych słoiczków gerbera. Najpierw dawałam Majeczce marcheweczkę po łyżeczce, potem jabłuszko, brokułki, a potem zupkę jarzynową. Nigdy się nie zdarzyło, żeby miała jakieś problemy z brzuszkiem.

Gość aldonaz dziurawego
teraz poczekamy na wypowiedź mamani

Gość zatroskana
:) Witam mam Synka, ktory skonczyl 8 miesiecy. Najpierw byla sama marchewa ze sloiczka Gerbera, potem jabluszka, marchewkowa z ryzem z Bv... Do 6 miesiaca, dziecko nei powinno jesc wywarow, wiec osobno powinno sie gotowac jarzynki, odcedzic, osobno miesko, odcedzic, zmiksowac jarzynki z miesem dodac przegotowanej wody. Biorac to pod uwage, no i to, ze dziecku na jeden dzien gotuje sie ok 10g mieska, wiec do konca 5 miesiaca dostawal sloiczki, natomiast jak skonczyl 5 miesiac, to juz mu gotuje - zadna filozofia. :) Myslalam, ze jak wroce do pracy, to bedzie gorzej i nakupilam znow sloiczkow, ale grzecznie sobie stoja na polce i czekaja na mojego lenia :D

Gość betix
wejdz na strone internetowa i bedziesz wszystko wiedziala

Ja zaczynałam od soku jabłkowego Gerbera. Potem było jabłko w słoiczku, sok jabłkowy z dodatkiem marchwi, marchew + jabłko, ziemniaczek itd.

Gość mama_paulinki
Moja coreczka bardzo lubi jałbuszka starte Gerbera.Codzienie zjada taki sloiczek razem z biszkopcikiem.A jak ja jej daje jabluszko które sama ucieram wykrzywia buzke.