Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qrka ko ko

do matek

Polecane posty

Gość qrka ko ko

jak wspominacie ciążę i poród?strasznie było?

ciaza najgosze 8mcy mojego zycia, porod ok, nie jest to przyjemne wspomnienie ale nienajgorsze

w ciązy kondycja fizyczna i psychiczna suuper:)zero wymiotów,poród szybki niecałe dwie godzinki od momentu przybycia do szpitala:)mily okres w zyciu choć teraz tez nie jest zle ale zostaje przy jednym dziecku:))

Gość a u mnie
ciąża spoko (bez sensacji) i poród szybki (bez komplikacji) bolało, ale nie krzyczałam .... da się przeżyć :classic_cool:

no pewnie że się da przeżyć ale boli jak cholera i ze względu na poród nie chcę nawet słyszeć o drugim dziecku, chociaż całą ciążę wspominam bardzo dobrze bo nie miałam żadnych ciążowych objawów.

ciaża-mdłości było najgorsze ale było cudownie,natomiast co do porodu trwał 5,5 godziny,było ciężko- ale jak mnie zszywali po nacięciu krocza to wiedziałam że chce mieć kolejne dziecko:):):

Pierwsza ciąz z komplikacjami ale nie było najgorzej.Nawet upały mi nie przeszkadzały.Poród-STRASZY.Wywoływany,masaz szyjki(do partych miałam 4cm rozwarcia)trwał niecałe 7 godzin.Koszmar.Druga ciaza wiecej strachu bo krwawiłam kilka razy,ale strasznie sie dłuzyła.Miałam juz dosyc chodzenia z grubym brzuchem.Poród-hmmmm,tez nie należał do przyjemnych.Oczywiscie chciałam znieczulenie(u mnie było płatne) ale lekarze byli tak bardzo na nie(nie wiem czemu) ze chyba po złości dali mi za pózno i niestety czułam cały poród.plus znieczulenia taki że rodziłam 2,5 godziny

Ciaza mimo ze bez komplikcji dluga i nudna:O Porod szybki, bolesny i jedno z najpiekniejszych przezyc w moim zyciu:)

Gość nie taka chuda
Jeszcze nie wiem jak poród, bo dopiero ta przyjemność przede mną, ale ciąża wydaje mi się przereklamowana jako stan błogosławiony. U mnie straszne mdłości i wymioty, zgaga, wstawanie w nocy na sikanie po dwa razy, bóle kręgosłupa, no i ten brzuch... może w drugiej ciąży będzie mi kiedyś lepiej, ale ta pierwsza póki co nie należy do moich ulubionych stanów.

Gość qrka ko ko
dzięki, mam jeszcze jedno pytanie, chociaż wiem,ze ciężko na nie odpowiedzieć:mając do wyboru cc i poród naturalny-co polecacie?

Nie pytaj co lepsze: poród SN czy CC, bo nie ma możliwości urodzenia tego samego dziecka dwa razy, raz poprzez CC a raz SN, żeby obiektywnie porównać ;) Dla mnie ciąża super, najpiękniejszy okres w życiu. Poród 16 godzin, bolał jak jedna cholera, ale dało się przeżyć. Dla mnie najgorsze było dopiero potem. 4 miesiące nieprzespanych nocy, noszenie dziecka mającego kolkę niemal 24h/dobę, płakanie razem z nim - poród to przy tym pikuś. Dobrze, że teraz po kolce i po nocnych wariactwach zostało tylko wspomnienie. Chociaż Lusia i tak budzi się w nocy po 4-5 razy, to szamnie mleczko i idzie spać - raj na ziemi.

Gość Krotochwila
Dwa razy poród naturalny, w tym drugi raz ze znieczuleniem. Pierwsza ciąża wspaniała , pomimo komplikacji, druga uciążliwa ze wzgl. na upały. Polecam poród ze znieczuleniem!!! Wtedy to naprawdę super przeżycie!

Poród super wspominam (SN bez znieczulenia) ale ciaza-hmm powiem szczezre ze nie lubie byc w ciazy:) za bardzo mi sie dluzy!

Chemical- zgadzam sie. Z resztą każdy cipowie inaczej, bo każdemu co innego jest lepsze

Dla mnie najgorszy był początek ciąży ,ten strach czy donoszę (krwawiłam bardzo mocno przez 5 tygodni i spędziłam w szpitalu 7 tygodni) oraz upały (rodziłam na początku września. Więc masakra był lipiec i sierpień kiedy to puchły nogi, szybciej się męczyłam itd. Rodziłam przez cc ,nastawiłam się na to że będzie cholernie bolało. Owszem bolało ale rozczarowałam się gdyż myślałam że będę zdychać a nie było tak źle. Najgorsze okazały się komplikacje po porodzie.

1 ciaza taka sobie, ciagle problemy ginekologiczne itp porod ciezki i dlugi, ale final - przezycie nie do opisania, robidzilam bez znieczulenia, sn bez komplikacji - b dobrze to wspominam 2 ciaza samopoczucie super,oprocz plamien co jakis czas wszystko ok czasami wogole nie czuje sie jak w ciazy ciekawe jaki bedzie porod-tez mam nadzije rodzic sn

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhh
trudno powiedzieć co lepsze.Lepsze to co w danej chwili bezpieczniejsze dla dziecka i mamy.Ja---ciaża super poród cc super,potem też sper:) przyjaciółka---ciąża super,poród sn mniej super,potem komplikacje potworne efekt---nie może mieć więcej dzieci:( Nie ma idealnych sytuacji i scenariuszy,Zawsze chciałam rodzić sn a teraz bym sie chyba bała....Tylko po cc zdarzają się równie okropne komplikacje.