Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak to wyglada

czy to mozliwe??????!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!

Polecane posty

niestety tak:( moja koleżanka drastycznie się odchudzała po ciąży i został jej zmarszczony brzuszek..może nie aż tak..ale nie jest ładny:(

niestety i tak może sie stać. Rozstępy do sprawa genetyczna i jeżeli ktoś ma do nich sklonności to się zrobią mimo stosowania najlepszych kremów.

Gość Oczu wściekły błysk
no dokładnie to są już takie ekstremy ale ja znam 2 dziewczyny których brzuch wygląda bardzo podobnie po ciąży.

Gość ffffuf
te brzuchy to raczej po ciazy mnogiej kiedy brzuch sie bardzo powieksza stad tyle rozstepow :o niestety ciało kobiety bardzo cierpi na ciazy i nie zawsze dziecko jest to w stanie wynagrodzic :( kobieta ktora wczesniej była atrakcyjna pozniej ma doła do 70 zapewne :O

Gość czekolada mniam
łoooo matko!a mnie przerazily trzy male rostepy na brzuchu!!!!!!!:-o

Gość Brrrrrrrrr
przeraziłaś mnie tymi zdjęciami! :oMam nadzieję, że mnie kiedyś cos takiego nie spotka. Chyba zacznę jeszcze intensywniej pracować fizycznie nad moim brzuszkiem.

Gość czekolada mniam
ffffuf nie koniecznie.Moja znajoma miala ciaze pojedyncza i jej brzuch identycznie wygladal jak ten na zdjeciu:(

Gość To sie często trafia
w przypadkach gdy mięśnie brzucha są słabe.

ja przed ciążą miałam bardzo wytrenowany brzuszek i po nie było problemu z powrotem do formy... ale pewnie wiele zależy tak jak ktoś napisał od uwarunkowań genetycznych...

Gość Po prostu koszmar
chyba jedynym środkiem zapobiegawczym a przynajmniej minimalizującym takie przykre skutki są ćwiczenia.

Gość niestety to MOŻLIWE
i widziałam taki brzuch na własne oczy u 18-letniej ówcześnie przyszłej mamy:O która jeszcze przed ciążą i tak nie była najszczuplejsza:O

Gość zaneta 21
niestety tak moja kolezanka byla bardzo gruba przed ciaza (ma 19 lat) i w ciazy bardzo duzo przytyla i takie rozstepy miala na nogach ramionach brzuchu wszedzie doslownie i teraz tez tak wyglada!!!! tylko to jej wina bo nie rozumiem jak mozna sie doprowadzic do wagi ponad 100 kg i dodam ze to nie choroba tylko sposob odzywiania i lenistwo

Gość Uwarunkowania genetyczne
to jedno a dbanie o formę to drugie. Pamiętam, jak nam kiedyś na wuefie kobieta gadała, żebyśmy regularnie cwiczyły mieśnie brzucha bo inaczej podczas ciaży nas koszmarnie "rozepcha" i powstanie pełno rozstępów.

Gość Mięśnie brzucha mają znaczenie
gdy są silne nie pozwalają na szybkie "rozrastanie" sie brzuszka podczas ciąży a rozstępy tworzą sie zazwyczaj przy gwałtownych zmianach.

Gość nie nie nie nie nie
Bardzo dziękuję autorko tego topiku, właśnie pozbyłam się jakichkolwiek kompleksów co do mojego brzucha, teraz to mogę stwierdzić że ja to wogóle nie mam rozstępów potym co zobaczyłam

Gość No to zmotywowalaś
mnie skutecznie do ćwiczeń na brzuszek i w ogole do zadbania o moją kondycję.:)

mięśnie owszem są ważne ale głównie chodzi o podtrzymywanie rozwijającej sie macicy. natomiast wielkość brzucha nie ma związku z siłą mięśni. "Wbrew powszechnej opinii, powstawanie rozstępów nie jest tylko związane z nadmiernym rozciąganiem skóry. Rozstępy zwane także - striae distensae są w dużej mierze rezultatem wzrostu poziomu kortyzolu we krwi. Jest to hormon wydzielany przez nadnercza. Jego ilość wzrasta w okresie ciąży, dojrzewania, otyłości, wzrostu wagi. W okresie ciąży również wzrost poziomu estrogenów przyczynia się w pewnym stopniu do zwiększenia możliwości pojawienia się rozstępów. Ponieważ tabletki hormonalne mają także wpływ na żeńskie hormony płciowe, dlatego istnieje prawdopodobieństwo, iż mogą być jednym z czynników sprzyjających rozstępom. Na tworzenie się rozstępów ma również wpływ używanie regularnie i przez dłuższy okres czasu leków steroidowych, a to dlatego, że przyczyniają się one m.in. do ścieńczenia naskórka, zahamowania syntezy kolagenu w skórze właściwej oraz degradacji już istniejących włókien kolagenowych. A jak się za chwilę przekonamy, tworzenie się rozstępów jest związane z nieprawidłową syntezą kolagenu w skórze. Niewłaściwa, uboga w składniki odżywcze (witaminy, mikro- i makroelementy) dieta, to także jedna z przyczyn powstawania rozstępów. Dużą rolę odgrywa tu zwłaszcza niedostateczna ilość cynku. Dlatego kobiety często będące na dietach niskokalorycznych mogą mieć skłonności do rozstępów. I wreszcie kolejną istotną przyczyną, na którą nie mamy wpływu są nasze skłonności genetyczne. W związku z tym, istnieje prawdopodobieństwo, iż jeśli u matki podczas ciąży pojawiły się rozstępy, to mogą (ale nie muszą) pojawić się one również u jej córki. "

Mój brzuch niestety też jest w rozstepach, oczywiscie nie tak widocznych jak na zdjeciu ale niestety brzuch mam troche oszpecony, no i strasznie rozciagniętą skórę (jestem szczupła a skóra na brzuchu mi "wisi"), niestety na mój rozciagnity brzuch nawet ćwiczenia nie pomagają (po dłuższym okresie czasu z ćwiczeniami miałam już ładnie wyrobione mięsnie na brzuchu ale skóra nadal wisiała). Znam 2 koleżanki, które miały takie rozstepy na brzuchu jak na zdjeciu i obydwie spodziewały się jednego dziecka a nie bliźniąt.

Gość o lol
ja na razie jestem po jednym dziecku i nie mam żadnego rozstępu ... Za to mam nadwagę, ale to zawsze miałam:) Nie ma tak dobrze:D

Gość oooooooooooooooooooooo
ooooooooooooooooooooooo, no to sie wystraszylam

Gość Jeeeeeeeeej
aż mnie ciarki przeszły! :O

Gość mozliwe mozliwe
a mozliwe... niestety