Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanapkaa

CZY KTOS ZAZYWA TABLETKI LUTEINA z progesteronem??

Polecane posty

Gość kanapkaa

No wlasnie bo ja je ma lekarz ginekolog mi je przepisal wczesniej bralam Novynett antykoncepcyjne iokazalo sie ze mam torbiela i to wlasnie lekarz mi przepisal maja ponoc wchlonac tego torbiela i maja miec dzialanie antykoncepcyjne tez ale w ulotce nic takieo nie wyczytalam czy ktos je zazywa i czy rzeczywiscie chronia ??

Gość kanapkaa
prosze o porade czy ktos tez je zaywal lub zazywa?/

Nie wiem do jakiego lekarza chodzisz ale to ze luteina dziala antykoncepcyjnie to bzdura.Ja bralam luteina na wywolanie okresu i wpomozenie II fazy cyklu.Luteina to progesteron ktory produkowany jest przez cialko zolte.Wspomaga prawidlowe rozwijanie sie zarodka oraz pomoga na bolesne i nieregularne cykle.

Gość kanapkaa
no wlasnie nic nie bylo na temat antykoncepcji w ulotce i przez to nie jestem pewena ale jak mam nie ufac lekarzowi?? I tez boje sie kochac z mezem bo mysle ze to nie dzial a nie planujemy dziecka , jejku to ja juz nie weim kobieta ginekolog mi powiedzial ze beda mnie chronic tak samo jak nowynett no i co ja teraz mam zrobic przeciez nie pojde i jej nie powiem ze one nie dzialaj antykoncepcyjnie to wkoncu ona jest lekarzem

Gość kanapkaa
Maja no wlasnie tak dokladnie pisze w ulotce jak ty opisalas nieiwem czyzby lekarz sie nie znal leczy mnie juz 3 lata i jak do tej pory zawsze bylam zadowolona

Nio niestety kanapko ale musze ci powiedziec ze twoj lekarz w tej sprawie nie ma racji.Jesli nie planujecie ciazy to zabezpieczajcie sie dodatkowo prezerwatywa bo luteina napewno was przed ciaza nie uchroni.W niektorych przypadkach nawet pomaga w zajsciu w ciaze.A jakie masz zalecenie co do jej stosowania.Ja bralam od 15 do 25 dnia cyklu po 2 tabl 2 razy dziennie

Gość kanapkaa
chyba wiec niema wiekszego wyjscia jakuzywac narazie prezerwatywy bo tabletki mam brac 2 miesiace jeszce wiec jakby to maz zniosl zero seksu porazka:(( juz sama nie wiem

Gość to jakiś konował nie lekarz
!!! radzę Ci zmienić gina i to jeszcze zanim zaczniesz przyjmować luteinę, bo może się okazać, że wcale nie masz żadnych torbieli

Gość kanapkaa
No ja tez biore 2 razy dziennie prze 21 dni mam brac potem przerwa 7 dni jak w przypadku novynett i potem 1 raz dziennie przez 21 dni i pozniej mamy wrocic do nowynett bo ponoc torbiel ma juz zniknac , tylko ze jest tez pewnien problem ze w prezerwatywie nie moge sie czesto kocgac bojestem uczulona na ten lateks dlatego wybralam antykoncepcje tabletkami niewiemjak to rozwiaze dziekuje ci Maja 85 za pomoc cos tak czula ze te tabletki sa jakeis inne

dokladnie.Tez radze ci zajsc do innego lekarza na potwierdzenie tych torbieli.Bo to poważna diagnoza i kontrola u innego lekarza napewno by wyjasnila niektorej rzeczy.

Gość kanapkaa
Ludzie nie straszcie mnie ja tej babce ufam leczy mnieod 3 lat i jest fajna i nie skarzylam sie na nia jak do tej pory troche starsza jzu ale calkie spoko TOSCIE MNIE NASTRASZYLI TERAZ

Gość kanapkaa
ALE DZIEKUJE WAM ZA KAZDE RADY ::)))

nie miałam zamiaru Cię straszyć:) po prostu uważam, ze w kwestii zdrowia więcej rozwagi nigdy nie zaszkodzi zwłaszcza, że twoja lekarka ewidentnie opowiada głupoty twierdząc, że luteina ma działania antykoncepcyjne:O coś takiego jest co najmniej zastanawiające, prawda? ja skonsultowałabym się jeszcze przynajmniej z jednym ginem żeby nie narobić sobie krzywdy a powiedz mi tylko czy już wcześniej miałaś prowadzone u tej gin jakiekolwiek leczenie? czy dotychczas chodziłaś do niej profilaktycznie i po recepty?

Gość kanapkaa
wczesniej nic powazniejszego mi sie nie dzialo leczylam sie na swedzenie pochwy ale to chyba juz kazda z nas to ma i to wraca co jakis czas i przepisuje mi krem i nystatyne do pochwowo i pmaga na miesiac i co jakis czas wraca ponoc tak juz bedzie i nie da sie grzybicy pochwy wyleczyc na cale zycie i ona czasem powraca a tak pozatym to poszlam z 4 miesiace temu po te tabl antykoncepc.novynett i fajne tableteczki , a teraz ten torbiel i chyba faktycznie pojde do lekarza A CZY MYSLIS ZE TA LUTEINA MOZE MI ZASZKODZIC ALBO COS TAM W SRODKU POPSUC??

akurat o to nie martwiłabym się, że luteina może Ci zaszkodzić czy coś w srodku popsuć:) spokojnie:) to po prostu progesteron, syntetyczny, ale to hormon jaki wytwarza kobiecy organizm, a luteina uzupełnia jego niedobór:) natomiast jest to lek, a leki to przecież nie cukierki i nie należy ich zażywać jesli nie ma ku temu wskazania medycznego w każdym razie na pewno nic Ci nie będzie więc o to się nie martw:) jednak dla swojego dobra udaj się do innego gina by sprawdził co tak naprawdę jest z Tobą grane powodzenia:)

Gość kanapkaa
DZIEUKUE TAK ZROBIE POJDE DO INNEGO NA WSZELKI WYPADEK :) DZIEKI

Gość aniigość
A JE ZARZYWAŁAM,potem przestałam,a teraz okazało się ,ze ma guza i torbiele w obu piersiach...nie wiem czy to dlatego,ze przestalam to brać,czy ,ze wogóle to brałam.wyczytałam,że za torbiele odpowiedzialy jest poZiom estrogenow i progesteronu. nie ma żartów z tymi hormonami.