Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojazrobilam

Studia - zly wybor /

Polecane posty

Nie martw się tym "rokiem w plecy" nie Ty jedna. Większość studentów zawaliło brzydko mówiąc... Ja również. A jeśli chodzi o brak czasu i ogrom nauki - to studia a nie Gimnazjum... Co do Twojej przyszłości i tego co chcesz a czego nie chcesz robić. Nie patrz na innych, na rodziców, znajomych bo TO TWOJE ŻYCIE ! Oni już swoje wykorzystali. A jeśli być miała mieć w przyszłości do kogoś pretensje za źle podjęte decyzje to tylko do siebie samej. Jesteś kowalem własnego losu, Ty sama...a nie Twoja rodzina. 19 lat - całe życie przed Tobą więc nie panikuj! Rok czy nawet 3 lata różnicy nie zrobią. Byle by dobrze w końcu wybrać i być szczęśliwym w CAŁYM późniejszym życiu.

Gość glupie to porownywanie
Ja studiuje farmacje i moge powiedziec ze lekarski przy farmacji to male piwo. I to przyzna mi wiele osob ktore sa na lekarskim :D

Gość krewkaaaaaa
Ojj zal mi Ciebie chlopcze.... wyglada na to, ze jestes jakims marnym zaocznym studenciakiem, ktory widac chce sie wyleczyc z jakichs kompleksow... po co w ogole udzielasz sie w tym temacie? Nie pomozesz jej takimi dennymi tekstami...

Gość krewkaaaaaa
to do chcial byc delikatny

Gość byla studentka architektury
Ja studiowałam architekture, ale nie było to dla mnie więc rzuciłam po pierwszym semestrze :P Rodzice też byli nie zachwycenia, ale cóż to w końcu moje życie ... jakby mnie wywalili z domu poszłabym do dziadków ... Dziś po 5 latach studiów jestem magistrem :) Uczę ludzi języka japońskiego w prywatnej szkole i jest super :) Czuje się spełniona. Autorce też radzę tak zrobić ... naprawdę pielegniarki w Polsce mało zarabiają ... jedynie te w klinikach prywatnych mogą się pochwalić zarobkami rzędu 4-5 tys zł ;/ No ale ile takich gabinetów jest w Polsce ? I jak ciężko tam się dostać ? A wyjazd za granicę ... czy wy wiecie jak taka pielegniarka musi miec opanowany jezyk angielski ? Musi go znać perfekcyjnie ...

Gość niw eim czy wiecie
ale to już drugi topik o pielęgniarstwie w ostatnim czasie, ludzie naprawdę mają na tym kierunku przechlapane wiem bo go studiuję:P

Gość gość
Chciałabym wiedzieć, jak zakończyła się ta historia? Sama jestem teraz na pierwszym roku pielęgniarstwa własnie teraz przechodzę kryzys. Nie pierwszy w ciągu tych 4 miesięcy. Jestem bliska zrezygnowania. To, że jest mnóstwo nauki to pikuś-byłam przygotowana. Z tym daję radę. Ale nikt nie wspomni o tym, jak jesteśmy traktowane. O docinkach typu "będziesz Dziadkom tyłki podcierać?", o tym, że na uczelni na każdym kroku daja Ci do zrozumienia ze jesteś nikim, że i tak będziesz służącą lekarza. Nikt nie powie o tym, że tak naprawdę g****o masz po samych studiach i ze nawet do głupiego wyciągania szwów, musisz mieć kurs, do EKG musisz mieć kurs za który sama musisz zapłacić, ze specjalizacja to koszty kilku tysięcy złotych. A za co? Za pensje w szpitalu 1600zł? Ten kierunek nie byłby zły, gdyby nie ten brak poszanowania wśród społeczeństwa.