Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mademoiselle catastrophe

Tunezja - kto był?

Polecane posty

Gość listopad dobre jedzenie
wycieczka na Sahare, ladne skorupy. W lecie bym tam za nic nie pojechala,za goraco. Wybierz bdb hotel, bo i tak tanio.

tunezja pod wzgledem hoteli jest duzo ubozsza od egiptu ,ogolnie jeszcze wiekszy syf

mam hotel 4 gwiazdkowy, ale wiem ze tam sie liczy gwiazke nizej.. sprawdzalam w necie i podobno jest dobry. wybralam opcje all inclusive zeby nie bylo zadnych niespodzianek przykrych. Myslalam o Egipcie ale na poczatek polecono mi Tunezje. Widoczki slicne:) orientujecie sie jaka pogoda jest w kwietniu? bo wyjazd juz za tydzien :D

Gość hmm ja byłam
ale parę lat temu latem :P bardzo ciepło, jeść się nie chce, za to pić baaardzo, weź ze sobą coś na biegunkę, bo w tych klimatach to łatwo o takie dolegliwości :P co bym polecała... kartaginę :) i przejażdżkę wielbłądem :D

Gość Polki nie maja tam dobrej opin
wsrod arabow, sa strasznie chamscy, klepia po tylku :O Tunezja to dno

Gość hmm ja byłam
byłam też w egipcie i prawdę mówiąc tam bardziej mi się podobało :)

Gość pierniczek
Postaraj sie wszedzie chodzic z facetem, nie patrz sie w oczy arabom ( u nich to oznacza ze jestes chetna), nawet jak gadasz patrz sie w ziemie

Gość hmm ja byłam
ja w egipcie się tyle strachu najadłam, że dziekuję bardzo. wracałam sama wieczorem z mamą i młodszym bratem do hotelu z wycieczki (nurkowanie - dlatego polecam egipt) było ciemno, a nas małym busikiem wiozło kilku facetów. mama akurat nie wzięła ze sobą kasy, bo całą wziął tata (miał wrócić później) a oni wciaż się domagali "bakszysz"... w końcu jednak dali spokój, ale tego, co wtedy przezyłam nigdy nie zapomnę :/ dodam, że ani ja ani moja mama blondynkami nie jesteśmy, moja uroda bardziej podbiega pod typ śródziemnomorski

Niestety Tunezja nie jest super, ale wypocząć można. Jedziesz przed sezonem więc dużo się tam jeszcze nie dzieje. Z tym niepatrzeniem w oczy to przesada. Trzba po prostu być pewnym siebie a nie zachowywać się kokieteryjnie i wystarczy. Ja nie mogłam patrzeć na Tunezyjczyków i większych afer nie było. Fakt, poznałyśmy z koleżanką takich jednych i za nami łazili, ale jak już chcieli na bok odchodzić to zapakowałyśmy się w taxi i do hotelu wróciłyśmy. Raz też jedni nas zaczepili bo chcieli odprowadzić do hotelu. A czemu nie? Zapytali czy się zobaczymy jutro. Pwiedziałyśmy, ze nie bo nie mamy ochoty i koniec. Oni są bardzo bezczelni i chamscy. Jak tylko coś nie po ich myśli a nie daj boze czegoś nie kupisz a ogladasz 10 minut to jestes czarownica i baba jaga (po polsku!). Na lotnisku z wymianą też miałam przeboje. Ja w kazdym razie w Tunezji byłam pierwszy i ostatni raz. Nie wiem dlaczego tak polecają ją w biurach. Ja wolę Turcję po stokroć :) W każdym razie tak jak rano pisałam Sahara to podstawa i bedzie ok :)

Gość Souza
Tunezja jest cudowna, byłam w tym roku i jadę w zimę i może za rok. Doskonały klimat, w dzień słońce, a pod wieczór przyjemny chłodek, dzień jest długi, wieje lekki wiaterek. Nie jest duszno ani parno, naprawdę wspaniała pogoda. Polecam Sousse i Port El Kantaoui, jest gdzie spacerować, jest dużo przyjemnych kawiarni i pubów. Arabowie nie są chamscy, zachęcają do zakupów w osobliwy sposób bo tak zostali nauczeni i taka jest ich kultura, chcą zarobić na turystach, są przekonani że jesteśmy o wiele bogatsi od nas. Osobiście zakochałam się w tym kraju, a także w pewnym panu stamtąd :)