Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angellon

Najlepsza dzielnica w POZNANIU???

Polecane posty

Gość Angellon

hej jaka wg Was jest najlepsza dzielnica w Poznaniu?? mam zamiar sie przeprowadzic przed wakacjami i zastanawiam sie. narzaie mieskam na Jezycach... nie za ciekawie tu:( gdzie jest spokojnie duzo zieleni i bezpiecznie???? dzieki z gory:)

Gość ja ba du
WIlda, w sumie samo centrum no i chyba najbezpieczniej . Najgorsza to jezyce

Gość ulenkaaaaaa
ojjj...ja mieszkam na jezycach nie jest zle :P

Gość czerwomy kapturek
rataje :) blisko Malty, latem są nad Maltą fajne imprezki, można pospacerować, do centrum tramwajem 10-15 minut :))

Gość a ja myślałam że Jeżyce
są najfajniejsze,Musierowiczowa tak je wychwala w swoich książkach....

Gość ulenkaaaaaa
co Wam sie konkretnie nie podoba w jezycach? :D ryneczek jest super, duzo sklepow, piekranie, hilder...cos tam ;) a teatralka to prawie centrum, stamtad wszedzie sie dojedzie :)

Gość pusssia
polecam winogrady, fajna atmosfera, od dziecka tu mieszkam i nie przeprowadzilabym sie stąd

Gość ja ba du
na jezycach jest pelno penerstwa. Wilda to w zasadzie dzielnica bankow

Mój chłopak kiedyś mieszkał na Jeżycach i tam jest samo penerstwo! Ale Wilda jest chyba jeszcze gorsza, zwłaszcza te okolice Madalińskiego (chodziłam tam na prawo jazdy). Ja mieszkam na Strzeszynie Greckim i spokojniej chyba już być nie może :P

Gość zuzameduza
zdecydowanie rataj.wszedzie dojedziesz tramwajem zielono i miło

Gość Natasha25
ŁAZARZ rządzi !!!!!

Gość ta niedobra pupaa
Grunwald i Sołacz. są to dzielnice willowe, w bliskim położeniu miasta. Sołacz jest w ogóle w centrum i ma po prostu boski park ze stawem, tyle że jest tam głosniej... wilda to akurat najgorsza dzielica.... same menelstwo.

Gość ta niedobra pupaa
co do Jezyc, to obecnie w większości mieszka tam biedota. Kamienica sa zanidbane, zapadłe... Kiedyś mieszkała tam eilta- tzn. przed wojną, ale w komunie zaczęto w ramach prześladowań , umieszczać tam najgorszy element , ludzi z więzień, itp.Mieszkają tam do dziś, nie płacą czynszów...

Gość nie jestem z Poznania
co to jest penerstwo?

Gość ta niedobra pupaa
menele, żule, obiboki....

Gość prosze o rade...
Planuje kupic mieszkanie w Poznaniu, ale Poznania za bardzo nie znam. Mozecie polecic miejsce w miare spokojne z jakimis ladnymi terenami. Nie musi byc centrum. Moze byc tez gdzies pod miastem, jezeli komunikacja jest w miare dobra. Z gory dzieki.

Gość omab
Polecam piatkowo, umultowo naprawde duza ilosc nowych mieszkan, piekne tereny i malo zlodziejstwa jak w centrum..

Gość no i co teraz ?
Polecam Górczyn :)

Gość Na skraju lasu
Nie musicie już rezygnować z życia w mieście, by równocześnie po powrocie do domu czuć się, jakbyście wyjechali na urlop. Mieszkanie w sąsiedztwie lasu, zapewniające możliwość popołudniowych spacerów i wycieczek rowerowych, w optymalnej odległości od centrum miasta, to idealne rozwiązanie dla wszystkich ceniących sobie spokój, wygodę i rekreację. Wszystkie te zalety łączy w sobie nasze osiedle „Na skraju lasu, usytuowane na poznańskich Naramowicach. Dzięki bliskiemu sąsiedztwu z rezerwatem przyrody „Żurawiniec, wyglądając przez okno będziecie mogli zapomnieć, że cały czas znajdujecie się w dużym mieście, a jednocześnie w zaledwie 15 minut dotrzeć do najbliższego centrum handlowego. Nasze osiedle to opcja dla tych z Was, którzy po wielu godzinach spędzonych w biurze i staniu w korkach, marzą o napiciu się kawy na balkonie z widokiem na las. Do zobaczenia „Na skraju lasu

Gość masakra szpitalna
na Junikowie jest mnóstwo zieleni i taki spokój:P:P:P

Gość gość
a może mi ktoś powiedzieć jak się mieszka na Piątkowie? Znalazłem tam fajne mieszkanie, teraz dojeżdżam kawałek do Poznania i w końcu chcę coś kupić.

Gość Grunwladzianka
ja kiedyś byłam przekonana do Starego Miasta, ale mąż namówił mnie na kupienie mieszkania w Quadro House czyli na Grunwald jakby nie patrzeć ;) tu jest bardzo ładnie! byłam zaskoczona, ale dzielnica serio jest taka klimatyczna a od samego centrum niedaleko. Ceny mieszkań nie należą do mega niskich, ale da się przeżyć.

Gość gość
Zdecydowanie PIĄTKOWO.

rataje--- same blokowiska z szarej płyty i stare mohery na chodnikach, co fajne ze blisko do centrum i malty piątkowo--- w sumie spoko górczyn-- tez spoko, mieszkałam długo na rakoniewickiej, był spokój jeżyce, dębiec, wilda---- penerstwo, brzydkie obdrapane kamienice i smród obsikanych bram stare miasto-- drogo w ch...... a szału nie robi i nie ma za bardzo gdzie parkować winogrady--- trzeba uwazac na L-ki bo niedaleko jest WORD ale tez calkiem przyjemnie, i do tego bliso na cytadele dla każdego cos miłego :)

Gość gość
sexifleksi chyba dawno cie nie było na ratajach, ładne kolorowe i odnowione bloki, dużo zieleni, ostatnio na osiedlach są montowane wolnostojące urządzenia jak w siłowniach

Gość gość
rataje najlepsze - blisko na malte i do IKEA

dla mnie nawet jak blok odmalują to i tak są to blokowiska z szarej płyty, no zielen jest to nie powiem...