Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiktoria_95

Pomocy!! Mam problem...pochwa. help

Polecane posty

Mam do was pytanie.. Mam pewien problem..Jedna warga sromowa jest dłuzsza od drugiej ;( ! W dodatku przy końcu jest lekko sinawa...Stało się to dnia kiedy spalam u mojej kolezanki no i chciałam se wymienić wkładke ale mi się skończyły, a żeby majtki się nie pobrudzily podłozyłam se kawałek papieru toaletowego...i tak przez dzień chodzilam. Gdy wieczorem szłam się myć zauważylam że ten papier mi się przykleił do pochwy i troche zmiekł... no troche do wargi sromowej sie przykleilo.. czy to mozliw że ten papier się jakby wtopił czy coś..? Wiem że to bezsensu ale mam 13 lat i naprawde se martwie... i jeszcze do tego kolo tej wargi zrobila się..tzn. wygląda to jakby się skura tak naciagła..jakby jakas zyla czy cos... bo jak to naciagne to wyglada jakby zyla bo sine.. ale to raczej nie jest zyla. a pozatym w pochwie [kolo warg sromowych i wyzej] mam duzo krostek.. Czasami swędzi ale to tak raz na jakiś czas. Bardzo się martwie ;(( i blagam o pomoc. ! Prosze!

Gość frikkks
niemartw sie. to wszytsko jest normalne. w calym ciele sa zyly i nie ma powodu do niepokoju

Gość indicator
wargi zwykle sa nie rowne i nie ma w tym nic nadzwyczajnego ze jedna jest dluzsza niz druga i czasami maja inny cimny kolor na koncu. Papier toaletowy napewno ci nie wrosl :) nie masz co panikowac. Po prostu zaczelas dopiero teraz sie bardziej przygladac swojej cipce.

to całkowicie normalne, wargi sromowe mogą być małe, duże, jedna większa od drugiej, kolorystyka też jest bogata:) to na pewno nie przez papier toaletowy:)

Gość Marcia87
pewnie zobaczyłas to dopiero teraz po prostu:) Twój organizm sie teraz zmienia, pomału stajesz sie kobietą, ciesz sie z tego i niczym sie nie martw bo to jest najzupełniej normalne:)

Na początek radzę poczytać jakąś książkę z anatomii. Mylisz pojęcia: wargi sromowe mniejsze, wargi sromowe większe, pochwa. Jak już było napisane, kolor i wielkośc warg sromowych może się różnić i często tak jest. Te "krosteczki" to nic innego jak gruczoły wydzielnicze i są jak najbardziej normalne (z tego jak opisujesz ich lokalizację są one na sromie, a nie w pochwie!) A jak swędzi, to umyć!