Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

Listy do wiosennej panny

Polecane posty

Co kazacie napisać dzieckom swoim w liście do Panny wiosennej, jakie prezenciki Panna wiosenna przyniesie waszemu dziecku? Topicie Marzanne przed daniem prezencików dzieckom od Panny wiosennej czy po?

Gość mysz w polowie
w trakcie 🖐️

Gość vvvvv
Panna wiosenna była 3 tygodnie temu :P

w miom regionie pierwsze topimy Marzanne - złą siostrę grzeszną Panny wiosennej a potem rozdajemy prezenty świetne

Gość Rypanna
Niedawno zajączek przynosił prezenty.Teraz wiosna-pierwsze słyszę.Uczymy dzieci konsumpcyjnego stylu życia a potem narzekamy na młodzież.Niech wiosenka przyniesie może coś,co ma wymiar bardziej duchowy?

Zwyczaj noszenia prezentów przez Panne Wiosenna jest stary jak świat. Juz dawno po domach średniozamożnego chłopstwa chodziła białej karnacji dama odziana we francuskie i włoskie falbany i korony i rozdawała co bardziej uśmiechniętym dzieckom bazie kotki, krokusy i łakocie...

Gość nie znam takiego zwyczaju
a skond pochodzisz?

Gość Rypanna
Bazie i krokusy-tak.Bardzo mi się to spodobało.Chociaż wąptię,żeby w tych czasach zrobiły wrażenie na jakimś dziecku."Rozdawała co bardziej uśmiechniętym dzieciom"-ja byłam nieufnym dzieckiem i nie uśmiechałam się do obcych więc może dlatego...W centralnej Polsce nie słyszałam o takim zwyczaju.Jako prezent dla dzieci preferuje książeczki.

książeczki są dla tych dzieci co nie stronią od czcionek i lubuja się w literaturze tej z wyższej jak i niższej półki, a bazie jak to bazie każdemu dziecku w dłoni nie zawadzą a nawet dodadzą animuszu.

moje dzieci w 3 dniu po zatopieniu Marzanny spiewają taka oto radosna piosnkę na cześć Panny wiosennej. Panno wiosennna nasza dobrotliwa okaż swe nam serce niech zakwitną kwiaty będziemy zadowoleni wielce niech strzelaja kwiatów armaty\.....