Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papryczka-smutnabardzo87

PCO- jajniki, jak powinny wyglądac a jak wyglądają ??mam 20 lat i pco

Polecane posty

Czesc kochane, mam nadzieje ze ktoras mi odpisze.... wczoraj dopwiedzialam sie ze mam ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKOW, jestem załamana!!!!!, wiem ze był wielokrotnie poruszany ten temat. ale nie doczytalam sie jednej rzeczy: mianowicie, jak maja wygladac prawidlowe jajniki a jak te z PCO ???? na moim usg były trochę podłózne a pecherzyki byly poukładane wokól jajnika. ktoras dziewczyna w starych postach napisala, ze jej lekarz powiedzial ze wlasnie pecherzyki na około sa prawidłowe, a z PCO pecherzyki powinny byc porozkładane po CAŁYM jajniku. nie mam wszystkich badan hormonalnych takze opieram sie narazie głownie na obrazie USG,musze zrobic jeszcze badanie na LH i FH i na progesteron. dodam ze mam mieiaczke miesiac w miesiac, tyle ze co 21-22 dni[krotkie cykle] no chyba ze mam ja bezowulacyjną.... :( czy zasiegnac porady jeszcze innego lekarza??? prosze odpiszcie !!

czyli nie powinno wogole ich byc ????

Jak to wokol jajnika? Prawidlowy jajnik nie powinien miec wogole pecherzykow, ewentualnie jesli to czas owulacji powinien istniec 1-2 pecherzyki dominujace. Ja mam pco i w moich jajnikach wlasnie na obrzezu poukladaly sie jakby w sznur pecherzyki. I zdecydownie nie sa to prawidlowe jajniki, co potwierdzilo wielu lekarzy :o

Gość a coś takiego
jajnik prawy o wym. 32x21 mm z licznymi drobnymi pęcherzykami pod osłonką oraz pęcherzykiem o śr. 11 mm. Jajnik lewy 27x19 mm z licznymi pęcherzykami pod osłonką. To dobry opis???????????????? proszę o odpowiedź - bardzo się denerwuję:(

Gość ja bym ////////////
zly opis;/