Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarkassss

słyszałyście o przepełnieniu na porodówkach w stolicy?

Polecane posty

Gość sarkassss

Ostatnio byłam w :bielańskim,na karowj,na inflanckiej i madalińskiego.Gdybym miała wtedy rodzić(termin mam za 3tygodnie)w zadnym z tych szpitali by mnie nie przyjęli,bo nie było miejsc.Ja już nawet nie marzę o wyborze szpitala i sali dwuosobowej,ale o tym-by jak człowiek-urodzić w szpitalu-a nie przed nim.Zwierzyłam się swojej gince z tych obaw-a ona powiedziała,że najwyżej urodze w izbie przyjęć-bo to ostatnio często się zdarza!!W wołominie też przepełnienie,odsyłają do otwocka:(I co teraz z nami będzie?

Gość tylko8
a gdzie jest ten szpital św zofii?można zarezerwować salę po porodzie?ile to kosztuje?

Gość Karowa
Rodziłam 3 miesiące temu na Karowej i też mi mówiono, że wogóle nie ma miejsc, żebym nawet nie próbowała tam się dostać i że jest przepełnienie. Jak opłaciłam położną to się NATYCHMIAST miejsce znalazło. Mało tego, po porodzie leżałam w sali 4 osobowej przez 2 dni tylko z 1 dziewczyną. Potem nam dowieziono jeszcze dwie. Także miejsca ZAWSZE są ale nie dla każdego. Jedynym gwarantem miejsca w wybranym przez Ciebie szpitalu będzie opłacenie własnej położnej. Ja tak zrobiłam i wiesz co...to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć. Dzięki niej opiekę miałam rewelacyjną pomimo okropnego i bardzo długiego porodu. Położna spisała się na medal i zapewniła mi najlepszą opiekę:-D Jeśli chodzi o inne szpitale najbardziej oblegane (mam na myśli IMID, Żelazna, Bielański, Inflandzka no i oczywiście Karowa) jest dokładnie tak samo. Nie wiem jak jest w innych szpitalach bo brałam pod uwagę tylko te co wymieniłam.

Gość ale aleeee
w świętokrzyskim - mam tu na myśli województwo :D - tez jest full rodzących :) sama mam termin za 26 dni i jakos tak się zastanawiam czy aby nie przeczekać tego bum-u na rodzenie ;) dobrze będzie! jak się "posmaruje" to w najwiekszej norze szpitalnej zajmą się jak człowiekiem ... rodzącym nota bene :) uszka do góry :)

Gość kukurukumajtkizdrutu
dobrze, że takie półmózgi jak dwa wyżej nie są cyt."zapylone" bo kraj miałby przyrost debiląt a nie niemowląt :D DO KSIĄŻEK !

Gość propaganda dziala
i obywatele mimo pustych portfeli wzieli sie za robienie dzieci.

Gość mama od niedawna
na wiosne zawsze duzo porodów, rodzą sie wakacyjne przygody, uniesienia itp

prawie wszystkie sale są jedno- i dwuosobowe, z wannami (ale nie do ostatniej fazy porodu) tyle wiem, nie wiem, jak z cenami, mam siostre w ciazy i ona bedzie tam rodzic (na 99,99% :P ) we wrzesniu

Gość tylko8
wie może ktoś jakie są ceny wynajęcia położnej na żelaznej?

Znajoma rodziła w styczniu w szpitalu bródnowskim. Poszła na kontrolę, bo była po terminie i została, bo akurat zwolniło się miejsce....Szok.Powiedzieli jej, ze jak wróci do domu i zechce przyjść jak zacznie się poród, to może nie być miejsc.... A w Św.Zofii,na Żelaznej dziewczyny leżą na korytarzach...

Ja rodziłam na żelaznej, tam położną wynajmuje się w trzecim miesiącu ciąży, potem już nie mają terminu....sali też rezerwować sie nie da, bo jak???przecież nie znasz terminu..po porodzie leżałam pół dnia na korytarzu, bo bylo przepełnienie, a urodziłam tam tylko dlatego, że miałam lekarkę stamtąd. Na położną się nie zdecydowałam, szkoda mi było kasy. No chyna że teraz coś się zmieniło, ale wątpię... p.s. swoją drogą szpital rewelacyjny.

Gość mimki
słyszałyscie jeszcze jakieś historie?gdzie rodziłyscie w stolicy?