Malineka 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 A wiec musze sie przyznac, ze jestem bardzo swieza w tym wszystkim... Od 7 mieisecy wspolzyje z moim chlopakiem jedyny srodek antykoncepcji w naszym przypadku to prezerwatywa... Jakis tydzien temu zdecydowalam sie isc do ginekologa by sprawdzic czy wszystko okay!? I przy okazji zdecydowalam sie na tabletki YAZ! Sa to nowe tabletki na rynku w U.S. gdzie obecnie mieszkam... Mianowicie tabletki YAZ sa dobre dla kobiet w mlodym wieku... i ponac mozna tez przy nich schudnac... :) Tabletki zaczne dopiero brac w tym miesiacu... Ale czy moge im ufac w 100% ? Mam w domu niezly przykalad... moja siore ktora w czasie brania tabletek zaszla w ciaze... Chcialabym wkoncu poczuc sie w 100% spokojna i nie denerwowac sie czy okres przyjdzie czy tez nie... dodam, ze ciaza w moim wieku jest wykluczona! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcia87 Napisano Kwiecień 11, 2008 możes zaufać tabletką... a siostra oby napewno brała bardzo regularnie i nie popełniała zadnych błedów w braniu??Jeżeli tak sie nie działo to dziwne to troche dla mnie... Ja w akżdym razie ufam tabletkom, biore już 2 lata, niczym dodtakowo sie nie zabezpieczam, człopak zawsze kończy we mnie i dzisiusia nie mam jak do tej pory:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość propaganda dziala Napisano Kwiecień 11, 2008 skoro masz przyklad siostry to chyba wiesz, ze nie ma 100% pewnosci w zadnej metodzie. jesli wciaz sie boisz stosuj dalej prezerwatywy i tabletki i bedziesz spokojna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filipinek.d 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 nie ma oczywiscie pewnosci całkowitej. wg wskaźnika... nie pamiętam nazwisa pana który takowy opraował zażywanie pigułek daje 0,1 - 8 pkt takie pewności. po krótc : 8 oznacza że tyle kobiet z 100 poddanych badniu zaszło w ciąże podczas zażywania tabletek. 0,1 podobno odnosi się do pań które przestrzegały zasad, brały leguralne o jednej porze, nie chorowały w tym czasie, nie przyjmowało antybiotyków. 8 z pań to te co ich postępowanie odbiegało nie co od wskazań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przypadkowy przechodzień 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 Przecież żaden producent nie powie ci że jego środek jest w 100% spokojna że nie zajdziesz w ciążę, bo przecież ciągle się słyszy o tym że czasem sie zachodzi. Powtórzę chyba już fakt, że 100 % daje tylko abstynencja seksualna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malineka 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 Jeli chodzi o moja siostre to ona brala juz tabletki przez 2 lata... No i stalo sie... Ja tlumaczy to jej tesciowa dar od Boga.... bo by sie w zyciu nie zdecydowali na dziecko... Ale malutka rosnie w brzuszku i przyszla mamusia i tatus sa bardzo szczeliwi... zarowno i ciocia :) A wracajac do tematu... to tyle sie naczyalam na tym forum o tabletkach, problemach, aborcjach... ze zaczyam myslec o abstynecji to napeno mi da 100% pewnosci ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marcia87 Napisano Kwiecień 11, 2008 najmądrzej byś własnie zrobiła gdybyś zastosowała tą jedyna 100% metode (abstynencje) zwłaszcza że wyżej piszesz że nie jestes w wieku na ciąże. Ja ufam tabletką, ale biore pod uwage możliwość dzidziusia, dla mnie nie byłaby to tragedia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eye-witness 0 Napisano Listopad 14, 2008 Malineka, ja niedlugo zaczynam brac YAZ i fajnie by bylo, gdybys napisala kilka slow o tym, jak sie czujesz, czy wsztko OK. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość blackcat Napisano Listopad 14, 2008 w czasie pierwszego opakowania nalezy zachowac ostrożność bo organizm musi sie dostosowac do hormonów ( słowa mojego ginekologa). A później jak przestrzegasz zasad to powinna byc spokojna - dla mnie największa głupota to branie tabletek i stosowanie prezerwatyw jednoczesnie :o po co się truc jak sie gumek używa :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma 100 antykoncpecji Napisano Listopad 14, 2008 ale pigułki (przyjmowane prawidłowo) dają prawie 100 pewności. Twoja siostra albo zawaliła sprawę z rzetelnością w braniu albo jest jednym przypadkiem na 1000. twoje pytanie (czy ufać tabletkom) jest o tyle dziwne że przez 7 miesięcy jakoś ufałaś prezerwatywom - które dają w porównaniu z tabletkami raczej nikłe bezpieczeństwo. Więc w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie ma 100 antykoncpecji Napisano Listopad 14, 2008 jeszcze raz zobaczę jak ktoś napisze "ufam tabletką" to kogoś uderzę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anik... Napisano Listopad 14, 2008 dokładnie nie ma 100% metody anty i jezeli ktos decyduje sie na współzycie to zawsze trzeba sie liczyć z mozliwoscią zajscia w ciąze. Wpadki na tabletkach sie zdarzają nawet jesli kobieta je przyjmuje regularnie i wszystko jest wporządku. Są to bardzo zadkie przypadki ale jednak są Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach