Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Czy to wystarczające dowody?

Polecane posty

Dziewczyny, niedlugo druga rozprawa rozwodowa. Rozwod mial byc bez orzekania ale jak przeczytalam pozew to od razu napisalam z winy meza. On wskazal moja wine. A oto moje dowody: zdjecia z kochanka, bilingi (jakby co to zawnioskuje o tresc smsow), rozmowy na gg z ich koezanka z pracy, maile jej kochanka(do ktorego wrocila bedac z mim prawie eks) i 2 rozmowy na dyktafonie o niej. Czy to wystarczy? No i mam swiadkow- moj tata, siostra, znajomy i kolezanka z pracy. On chce mi udowodnic ze rozpada pozycia byl n9by przed kochanka i przed jego wyprowadzka z domu. W pozwie napisal, ze nie wspolzylismy od 2005 r. (bzdura) ze nie mielismy wspolnej kasy (prawda, ale zdecydowalismy wspolnie o odrebnych kontach) i o roznicy charakterow (nie wiedzial o tym przed slubem- znalismy sie 8 lat). Dziewczyny co Wy o tym sadziecie?

Tak uwazasz? Podnioslas mnie na duchu. Dodam, ze nie chce alimentow na siebie- chodzi mi jedynie o dowiedzenie prawdy! Co byscie mi jeeszcze doradzily? Nie mam adwokata.

Gość troche jasniej
napisz pozew pisalas Ty czy on?

Gość skoro twój mąż
podaje przed sądem kłamstwa za prawdę, to możesz spodziewać się wszystkiego z jego strony, wcale nie musi być tak łatwo.

to może jednak weź jakiegoś adwokata. nie wiem, jeli czujesz się pewnie to walcz sama, masz spokojnie tyle dowodów (nie wiem czy nagranie na dyktafonie Ci uwzględnią, ale masz wiarygodnych świadków z tego co piszesz - niespokrewnionych, więc nie powinno być źle) swoją drogą - ciekawe jak ex zamierza udowodnić zakończenie współżycia w 2005 - ma świadków? ;)

pozew pisal on- bez orzekania winy, jak dostalam go i przeczytalam to od razu odpisalam, ze z orzeczeniem jego winy w sadzie tez tak zawnioskowalam, a on sie nie przyznal wiec stanealo ze z mojej winy.

Gość a macie dzieci

nie wiem jak chce udowownic, bo bralam tabletki antykoncepcyjne i wspolzylismy do samego konca prawie- to wszystko spadalo na mnie jak grom z jasnego nieba! Licze sie z tym ze bedzie klamal. Ale mysle ze dam rade!

dowody są wystarczające, a swoją drogą to kawał chama z niego, współczuję że musisz przez to przechodzić :(

Gość pranie brudów
masz spore szanse :)

wpranie brudow- zgadza sie, ale musze dowiesc prawdy. Nie chodzi mi o alimenty dla mnie. Z nich rezygnuje dobrowolnie.

Dziewczyny wypowiadajcie sie prosze, moze jakies rady :-) Musze teraz konczyc, ale wroce wieczorem. Dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam

no zdecydowanie nie daj się wkręcić w nie orzekanie o winie. kiedyś przykładowo ci się stopa życiowa podniesie a exowi nie lub pracowac się nie będzie chciało - i ma prawo zażądać alimentów - dlatego dochodź swojego jesli wina jest ewidentnie jego! weź prawnika, chociaż się poradź, bo to co my normalnie myslimy że jest czarne albo białe dla sądu ma milion tysięcy odcieni, wbrew pozorom :o i musisz jakoś na spokojnie podchodzić już na rozprawach, bo na pewno wiele rewelacji na swój temat usłyszysz.. co do prania brudów - czasami inaczej się nie da.. a mąż jeśli pożycie ustało i tak mu było źle powinen był o separację wnieść a nie szukać kochanki - to też argument dla ciebie..

Dziewczyny, dziekuje Wam ze wpisy i rady. Jestem skromna nauczycielka, zarabiam 1200 zl i szkoda mi pieniedzy na adwokata. Oczywiscie, to co maz pisal w pozwie to tylko proby usprawiedliwienia sie i zrzucenia winy na mnie. To przykre, bo przed slubem bylismy razem 8 lat, ale to prawda czlowieka do konca nie da sie poznac... Jego kochanka ma 43 lata, on 30. Miala juz 3 mezow, a teraz bedac z nim, spotyka sie rownoczesnie z wczesniejszym kochankiem. Czy sąd moze pozwac na swiadka osobe, ktorej adresu nie posiadam?(mysle o tym kochanku, gdyz matka mojego meza moze klamac ze po wyprowadzce zamieskzkla u niej, a on w mailu pisze o okolicznosciach ich rozstania i o tym kiedy zamieszkala z moim mezem). I jeszcze mam pytanie- dobrze zrobilam wzewajac kochanke na swiadka? O co ją pytac? Macie jakies rady? Dziekuje za odzew i pozdrawiam.

Gość autorko.....
Masz bardzo duzo atutow w reku i powinnas wygrac ta sprawe! Fakt brania przez Ciebie tabletek jest tez dowodem na to, ze wspolzyliscie! Roznica charakteru to nie powod do rozwodu, a zdrada jest bardzo czestym powodem orzekania rozwodu z winy osoby zdradzajacej, a Ty masz wystarczajaco dowodow na to! Mozesz tez wnioskowac o przydzielenie adwokata z urzedu (za darmo). Powodzenia 🌼!

samanta świat poszedł do przodu wiadomości sms np są bezproblemowo przyjmowane jako dowód na wielu już sprawach rozwodowych co do dyktafonów jest trochę racji ale nasi politycy dali nam pole do popisu skoro nagrane bez wiedzy nagrywanego rozmowy można było użyć jako dowód to myślę że i tu nie będzie problemu

czyli maile z informacjami od kochanka sa dowodem? nie znam jego adresu, podal tylko imie i nazwisko. A w ogole sie zastanawiam jak on zdobyl moje dane... bo dostalam list , w ktorym podal adres maila i prosil o kontakt... Czyzby od kochanki mojego męża? Dziwne to.

maile mogą być dowodem o ile sąd włączy je do materiału dowodowego, jak złożysz wniosek o to to zostaną dołączone do akt. Masz bardzo dużo dowodów nieosobowych a masz jakiegoś świadka? mąz na pewno będzie miał świadków na to, że wasz związek się rozpadł przed jego romansem albo, ze romans był efektem rozpadu waszego związku

Zdaje sobie z tego sprawe. Ta-k. Poniewaz mieszkalismy 2 lata u moich rodzicow- moj tata. Moja sisotra, ktora razem ze mna widziala mea z kochanka, jak szli za raczke. Moja koleznka z pracy, ktora wie, jak nam sie ukladalo wczesniej oraz wspolny znajomy, gosc domu. Wystarczy?

Najpierw byl romans- nasilenie od maja, potem on sie wyprowadzil od nas pod koniec sierpnia, ona wyrzucila kochanka i zamieszkali razem. A na poczatku wrzenia zlozyl pozew bez orzekania winy.

A ja powiem tak : Gościu ma szanse i to spore.Przecież on też może przedstawić dowody,a wiesz jakie on ma???? ;) Dobry adwokat i tyłek mu uratuje.Niemądry tylko gościu,że wniósł o stwierdzenie winy.

a kiedy w ogole mam taki wniosek zlozyc? wyglada to tak ,ze on zlozyl pozew bez orzekania winy, ja sie ustosunkowalam i w pozwie zarzadalam orzeczenia jego winy, wskazalam swiadkow i dowody w pozwie. Na drugiej rozprawie on - orzeczenie mojej winy.

jeśli zawnioskowałaś o włączenie dowodów do akt to dobrze. do końca postępowania możesz składac dowody. masz dobrych swiadków, będzie dobrze:)

no wiesz, mial do wyboru- albo sie przyznac do winy, albo mnie wskazac. Upieral sie przy bez orzekania winy ,ale to nie wchodzilo w gre, wiec mnie wskazal.