Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak się nazwaćć

Temperatura w pochwie i śluz-pytanie o..

Polecane posty

Czy jeśli wczoraj kochałam się z chłopakiem i pękła nam prezerwatywa, a okres miałam 21 marca(czyli spodziewam się następnego koło 20 kwietnia) to mogę być w ciąży? Temperatura w pochwie wczoraj i dziś wynosi mi niezmiennie 37,5. A śluz mam biały i lepki( nie białko jajka kurzego, taki już miałam kilka dni temu). Poszę o odpowiedź.

pomoże ktoś?

jak dla mnie mialas juz dni nieplodne, temp jest wyzszaa bo jestes w fazie luetalnej, czyli w drugiej polowie cyklu i juz raczej po jajeczkowaniu, dlatego na Twoim miejscu bym sie nie mrtwila

Gość nie marrtw się
z moich wyliczeń wynika że byłaś w 23 dniu cyklu a za tydzień powinien sie kończyć. Raczej już miałas dni niepłodne. Śluz biały i lepki to może być stała wydzielina jaka znajduje się w pochwie (albo pozostałości po twoim facecie jeśli był wytrysk:)). tylko ta temperatura jakaś podejrzanie wysoka. O jakiej porze ją mierzyłaś.

temp po jajeczkowaniu utrzymuje sie na wyzszym poziomie do konca cyklu i spada jakies dwa, jeden dzien przecx misiaczka, to jest norma

Gość bojesiesiesiesieee
witam! dzis jest mój 47 dzien cyklu i temperatura wynosi 37,3 okres mi sie spoznia ale mysle ze to przez stres i antybiotyki. mam sluz bialy, lepki najgorsze jest to że nawet piersi mnie nie bolą :O..

w 47 dniu cyklu to juz dawno zrobilabym test, chyba,ze wiesz ze masz jakies zaburzenia hormonalne, lec po test, bardzo dlugo sie spoznia ta@

Gość bojesiesiesiesieee
dzisiaj zrobie test. ale myslicie ze to moze byc ciaza?

Ja mierzyłam temperaturę wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. I mam 37,5.. no ale dzięki że mnie uspokoiłyście;)

A czy taka temperatura na pewno jest normalna? Wydaje mi się na trochę ZA wysoką...

Gość nie marrtw się
Acha i wszystko jasne. Podstawową temperaturę ciała mierzy się rano o tej samej porze przed wstaniem z łóżka i przed wykonaniem jakichkolwiek czynności. Ewentualnie można w ciągu dnia, ale po przynajmniej 3 godzinnym śnie i ta w ciągu dnia wyjdzie wyższa niż ta rano. Jak mierzysz w innych przypadkach to temperatura nie jest tak miarodajna, zawsze są jakieś zakłócenia. Po owulacji temperatura powinna być wyższa niż przed owulacją. Dzień przed okresem powinna spaść.

Ok. Tak więc czekam na okres;) Dziękuję bardzo. Uspokoiłyście mnie... Bo żadna kinder-niespodzianka nie jest jeszcze pożądana.

Gość nie marrtw się
Temperatura jest normalna, tylko jak już napisałam zmierz sobie rano przed wstaniem z łóżka o tej samej porze, bo z temperatur niespoczynkowych raczej nie można wiele zobaczyć, tylko to czy ma się gorączkę czy nie. A żeby mieć pełen obraz to spróbuj mierzyć temperatury codziennie o tej samej porze w ciągu całego cyklu, bo tak na końcu to możesz tylko dzień wcześniej zobaczyć kiedy okres dostaniesz.

Od dzisiaj mierzę temperaturę. Codziennie :P i wybieram się po tabletki anty.

I się juz nie stresuję bo jeszcze od tego opóźni mi się okres..

Gość nie marrtw się
No dobra. Jak jedno to nie drugie. Jak się wybierasz po tabletki to temperatura ci nic nie da. Tabletki antykoncepcyjne hamują owulację i nie będziesz miała dwóch faz cyklu. W normalnym cyklu w pierwszej fazie dominuje estrogen i temperatura jest na niższym poziomie, po owulacji w drugiej fazie dominuje progesteron i temperatura jest wyższa niż w pierwszej fazie o jakieś pół stopnia (ale to też nie jest reguła, morze być wyższa nawet o jedną kreskę). Trzeci dzień wyższej niezakłóconej temperatury jest jeszcze płodny ale 4 już nie. Natomiast po tabletkach antykoncepcyjnych prawdopodobnie nie będzie tego skoku temperatury po owulacji (bo owulacji nie ma). Temperaturę dobrze jest mierzyć właśnie przy stosowaniu prezerwatyw. Ale przy tabletkach nie można się tym sugerować, zresztą w ulotce to nawet jest napisane.

Gość nie marrtw się
jejku ale ze mnie analfabetka, ciągle może przez "rz" wpisuję. Przepraszam :)

Ok. No to rezygnuje z mierzenia temp. :)

Dzisiaj mam temp. 37... chyba będzie dobrze;)

Mam lekkie schizy. Jutro powinnam dostać okres, wciąż mam 37,5... i bolą mnie trochę jajniki...

Gość kalalalala
Chyba nie masz się czym stresować!

Boję się...

Gość sylwiaas
wiesz co sama nie zasmiecaj forum swoimi problemami z pochwą. Jeśli nie masz nic do powiedzenia to po prostu sie nie udzielaj.

Gość sylwiaas
wiesz co zabawna jesteś bo w tym momencie to ty masz problem a nie ja." A ty nie współżyj jeśli nie wiesz o tym wystarczająco dużo".:):):)

pomocy mam 37,4 tem w pochwie bola mnie strasznie sutki w ostatnim miesiącu miałam okres jakiś jeden dzień i to bardzo skąpy dzis zrobiłąm test i wyszlo ze nie jestem w ciązy co mam myśleć za 2 dni mam mieć okres czekam czy bedzie z tym testem mo0głam zaczekac

Gość jakos tam
okres mialam 7 sierpmia z chlopakiem sie piescilam 27 lipca ale moj okres trwal 2 dni teraz teraz czuje bol w podbrzuszu czy ja moge byc w ciazy pomozcie szybko prosze.:(

Gość ktos90
druga jasna oczewiście*

Gość marta.
Sluchajcie : staram sie z przyszlym mezem o dzidzie ; )) kochalismy sie w dzien w dzien po okresie ( oczywiscie konczyl w srodku ) . Miezylam sobie temperature w pochwie 37.4 37.5 37.6 roznie : dzisiaj mialam 37.9 38 . W pracy zobaczylam ze mam krew na majtkach ,- bylo to ok godziny 14 ( pomyslalam ze no tak nie udalo sie ;( ale co z ta temperatura . Tego okresu? krwawienia?2 plamy jest malo jak na mnie . ? moge byc jednak w ciazy . ?