Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frutimmmm

mam pytanie odnośnie plemników

Polecane posty

Gość a po co robic test jak masz
on potem tez jest wiarygodny :) mocz musi byc poranny i ze srodkowego strumienia

Gość litka
kolejny mit na temat zachodzenia w ciążę W czasie okresu (miesiączki) kobieta nie może zajść w ciążę. Może! I to jak najbardziej. Po pierwsze w sytuacji gdy kobieta ma krótki cykl miesiączkowy (poniżej 28 dni). Wtedy okres płodności zahacza o czas miesiączkowania. Należy też pamiętać o żywotności plemników - średnio 4 doby (ale mogą żyć nawet i tydzień). Po drugie w różnych sytuacjach menstruacja może zostać wywołana nie w swoim czasie. Na przykład w sytuacjach silnego stresu, choroby, zmian klimatycznych (podróże), zażywania antybiotyków.

Gość frutimmmm
czyli zrobic jak mi sie skonczy okres?

Gość a po co robic test jak masz
mysle ,że wyniki mogą byc przekłamane

Gość a ty litka czytasz od początku

Gość frutimmmm
litka a moze ty wiesz..? mozna zrobic test ciazowy w dniu okresu ale jak sie juz go dostalo? czy wynik wyjdzie zły?

Gość frutimmmm
mozna zrobic test jak sie ma okres?

Gość litka
jeszcze jeden mit Przy stosunku analnym nie można zajść w ciąże Można, ponieważ wypływająca sperma styka się z wejściem do pochwy. Przeniknięcie plemników w wilgotnym środowisku nie stanowi problemu Istnieje jeszcze jedna możliwość zajścia w ciąże po stosunku analnym. Może do tego dojść w przypadku istnienia przetoki odbytniczo - pochwowej

Gość frutimmmm
przypadkowy przechodzien.>>> po to chce zrobic test podczas okresu bo wynik jest wiarygodny a po drugie to przeciez plamienia w ciazy sie zdarzaja

Gość znów to samooo
Dziewczyno! jak sama nazwa wskazuje- plamienia(od plamki), czyli NIEWIELKIE ilości krwi.

Gość frutimmmm
to dlaczego tu na kafe jest tyle przypadków kobiet w ciazy z okresem

Gość frutimmmm
one pisza ze mialy plamienia krwia jak były w ciąży nawet do 3 miesiaca

Gość znów to samooo
no właśnie.. PLAMIENIA. czyli małe plamki krwi, nie okres.

Gość frutimmmm
nie 1 ja poprostu czytalam na forum ze kobieta miala okres i byla wciazy

Po co w tysiącach tematów pytasz o to samo? Wszyscy mówią ci że w ciąży nie można mieć okresu, ewentualnie lekkie plamienia (co i tak nie jest normalnie i nie zdarz się często). A ty ciągle i ciągle swoje... Jesteś naprawdę tak tępa że nic do ciebie nie dociera...? Ciągle robisz z siebie idiotkę. Tak ci z tym dobrze?

Jesttu tyle kobiet z okresem w ciąży bo to jest forum. Przecież mogłabym napisać równie dobrze że wczoraj zapłodnili mnie kosmici a dzisiaj jem wszystko co popadnie i brzuch mi już urósł bo na forum napisali że super-hiper-kosmiczna ciąża trwa tylko 2 dni. DLATEGO MAMY COś TAKIEGO JAK EDUKACJA !!! Ale wam to tylko plemniki w głowach :D

Gość litka
bywają klinicznie udokumentowane przypadki kobiet, które miały miesiączki do szóstego miesiąca ciąży, wychodzi na to, że w przyrodzie nic nie jest niemożliwe

litka - i po co napisałaś to tej idiotce. Ona teraz przez pół roku będzie się błaźnić na kafe...

Może nie tyle miesiączki, co krwawienia, bo miesiączka to po owulacji, a w ciąży owulacji nie ma. Oczywiście może zdarzyć się, że kobieta podczas ciąży ma krwawienia identycze jak przy okresie, ale zdarza się to rzadko. częściej występują plamienia, które (jak już było napisane) nie są regułą. Jeżeli chcesz wiedzieć, czy jesteś w ciąży, czy nie- zrób test, najlepiej z krwi, bo bardziej wiarygodny.

Ale jej ktoś napisał że do 6 miesiąca można mieć plamienie czy tam okres. Stąd te pół roku.

Gość Jaśminka5
troszkę to chyba odbiegło od tematu... mam pytanie, czy jeśli kochałam sie z męzem 4 dnia cyklu (koniec @) a jest to pierwszy cykl bez tabletekanty, to ...no właśnie... jak to jest z tymi plemnikami ? 4 dzień to luz - wiem...,a le mogły sie przyczaić i poczekać ? bo czort wie kiedy owulka teraz .... prosze o odpowiedz... dzięki

Gość Jaśminka5
czy ktoś mi odpowie ? była na forum abcantykoncepcja.pl i tam lekarze różnie piszą, raz, że owulacja może wystąpić nawet 8 dnia po odstawieniu, a drugim razem, ze 14 po odstawieniu.... Zgłupiałam :(