Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M__________

Życie bez ślubu?????

Polecane posty

Gość M__________
dejzi69- usmialam sie... :D wiesz wole byc sama niz z kims byc bo byc, ze strachu przed byciem sama :D

gadanie głupie,że papier wszystko zepsuje! jak się ludzie kochają to jak papier ma coś popsuć???

to nie papier jest problemem tylko różnica poglądów na życie w związku

Gość M__________
W sumei chyab jest tak- niby papier nic nie zmieni, ale w koncu skoro sie ludzie kochaja, to gdy jest, te znie powinien nic zmienic, prawda?

Tomasia a to, że daje poczucie "bezpieczeństwa"- kobieta o siebie przestaje dbac...bo męza już ma, mąż przestaje dbać o żonę...bo żonę już ma, do tego widzi, ze ta żona z atrakcyjnej blondyny zmienia sie w blond tucznika, wtedy mąz szuka atrakcyjniejszej na boku i jest rozwód. Feministyczny wariant- facet z piwem przed telewizorem, bezorgazmowa zona szuka pocieszenia na necie- znajduje kochanka- rozwód.

ja wiem,że różnica poglądów ale wkurza mnie jak jacyś gówniarze wypisują takie głupoty z tym papierem. A autorka ma problem z partnerem a nie jakiś papier,papier,papier...

no właśnie ale Ty chcesz tego papieru, a Twój facet nie i tu jest problem

Gość M__________
Tomasia- dzięi za zrozumienie. Na marginesie: nei wuważam, by brak papierka był srodkiem dopingującym w związku - dojrzałosc chyab polega na tym,z e nawet po slubie trzeba dbac i pielegnowac zwiazek a nie spoczywac na laurach. Slub to poczatek...W takim "nieformalnym" związku też mozna przeistoczyc sie z seks blondyny w czupiradło i z super faceta w faceta z browarkiem w brudnym dresie przed tv

Doprawdy-jak ktoś tak podchodzi do małżeństwa to raczej to wynika z charakteru a nie z papierka. dla mnie to trochę niedojrzałe podejście do małżeństwa-ale nie mówię,że tak nie ma.tylko na Boga to nie wina papierka.

M i wtedy masz ten komfort, że się rozstajecie bez skomplikowanych procedur sądowych skutkujacych podziałem majątku, ustalaniem opieki nad dzieckiem i innych idiotyzmów:/ po co sobie zycie komplikować?

M-ale pominęłaś moje pytanie-jakiego ślubu nie chce kościelnego czy cywilnego,czy żadnego?

tomasia a ja zawsze będę zdania ze za mąż wychodza kobiety niezaradne po prostu:D

Gość M__________
Doprawdy- skoro mam myslec o korzysiach wynikajacych z braku formalnosci przy rozstaniu w takim niefromalnym zwiazku, to troche bez sensu. Nie zakladam rozstania, chce slubu, bo chce spedzic z ta osoba zycie a nei myslec o rozstaniu. Slub to chyba nie zalozenie konca zwiazku- rozwodu

Gość M__________
Jestem niezaradna ;)

Gość
Po co facetowi ślub? Wszystko jest na początku i zwykle o.k. - po slubie się zwykle pieprzy.

Doprawdy-ja sama żyję z facetem bez ślubu już 7lat. I nie twierdzę,że wszyscy powinni brać ślub.mi całkiem dobrzejest tak jak teraz ale wiesz jak czasami ten ślub ułatwia sprawę(np.przy załatwianiu czegoś w urzędzie)jak kupowaliśmy mieszkanie to latania było dwa razy tyle no i oczywiście to tłumaczenie sytuacji,że to nieformalny związek.Ale ja nie z tych co to biorą ślub dla innych przeszłam przez wszystko ale kiedyś chcemy zalegalizować związek

z tym sie zgodze- urzedowe utrudnienia dla par zyjących w wolnych związkach są skandaliczne

skandaliczne-jasne.głupia wizyta na poczcie po polecony kończy się na tym,że wszyscy w kolejce słyszą,że mieszkam(czytaj sypiam)z facetem bez ślubu.

ja listonoszowi zawsze mówie, że jestem konkubina:D co za idiotyczne określenie:D można tez mówic, ze sie jest żoną, tylko nazwiska się nie zmieniło, poczta nie robi problemów bo mamy ten sam meldunek:)

my też mamy ten sam meldunek ale wkurza mnie,że trzeba to tłumaczyć.a najbardziej mnie wkurza jak się ludzie bulwersują-bo chyba wszyscy powinni mieć ślub-kościelny,bo cywilny mniej się liczy(ten to tylko urzędowy) hehe

Gość a co na to wasi rodzice
katolikom głeboko wierzącym (ale nie moherom) ciezko jest zaakceptować fakt, że dzieci biora slub tylko cywilny ... lub ze zyja bez slubu jak oni to w waszym przypadku znosza?

ciężko im to idzie.samo mieszkanie z facetem ich zaskoczyło troszkę a jak wspominam,że chcę tylko cywilny(kościelny może kiedyś ale nie napewno)to usiłują coś mi tam powiedzieć,że niby mnie przekonają. ale ja niestety wiem swoje.

Gość a co na to wasi rodzice
mi jest bardzo ciezko, cała rodzina wierzaca, mamy nie moge przekonac do swoich racji, facet chce cywilnego ... i klops na dodatek mama ma nowotwor i wiem ze sie meczy, pozytywne myslenie i pogoda ducha jest w tym momencie najwazniejsze, a sie zamartwia (dla mnie to glupie, przeciez to moje zycie ale jestem jej corka wiec ma prawo chciec dla mnie jak najlepiej) ehh, kiedy w naszym chorym kraju nikt nie bedzie wscibial nosa i mowil nam jak mamy zyc? nasz wybor, nasze ewentualne bledy ... :(

I tu sa własnie plusy starszego wieku - mam 37 lat i nikt nie śmie nawet kweknąć na temat ewentualnego ślubu :) ani komentować tego, z kim i jak mieszkam/sypiam

I tu sa własnie plusy starszego wieku - mam 37 lat i nikt nie śmie nawet kweknąć na temat ewentualnego ślubu :) ani komentować tego, z kim i jak mieszkam/sypiam

a co na to wasi rodzice-sytuacja trudna ale wiesz ja wychodzę z założenia,że jak ma się nawet najmniejszą wątpliwość(a chodzi mi tu o sprawy kościelne)to trzeba poczekać.nic na siłę a już na pewno nie dla innych Ewa 33 z tym wiekiem to nie zawsze tak jest ja mam 28lat a z rodzicami nie mieszkam od 10. tak postanowiłam i tak żyję ale w pewnym sensie rozumiem też,że rodzice chcieliby żeby było inaczej. tylko,że to bardziej jest ich problem a nie mój.

Gość M__________
Odejsc czy nie ?????????????????????

Gość jenny_new
Odejść. facet ma z Tobą za dobrze. A ślub jest ważny - to nie tylko papier, ale formalne zobowiązanie co do drugiej osoby. A jeśli ktoś sie boi zobowiązania, to znaczy, że Cię nie kocha i nie chce mu sie być lojalnym.