Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelina86

własna knajpa- pierogarnia

Polecane posty

tak; bardzo bym chciała otworzyć knajpę w stylu \"wiejskim\" gdzie podawane będą głównie pierogi!! jednak na razie nie mam na to lokalu!! proszę żeby napisał mi ktoś za jakim metrażem mam sie rozglądać i jakie są wymogi...no i ile trzeba mieć oszczędności żeby ruszyć? bardzo proszę:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
czy ktoś otworzył swój interes gastronomiczny i może sie ze mna podzielić doświadczeniem?? jak było na początku itp....????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 123kinga
pomysł bardzo fajny, i przy włożeniu w niego trochę wysiłki może wypalić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezka
Napisz co konkretnie byś chciała wiedzieć, jestem menagerem takiego czegoś :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezka
Co do metrażu to zależy jakie zamierzasz mieć obroty (część restauracyjna) i co zamierzasz serwować i jak (zaplecze). Więc więcej szczegułów poproszę, a dużo Ci podpowiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ma być miejsce z klimatem, gdzie bedą podawane głównie pierogi, naleśniki, zupki takie \"swojskie jadło\" do tego dobre piwko i inne trunki. Jestem z małego miasta gdzie brakuje tego typu miejsc zeby sie spotkać, dobrze zjeść i wypić. Dlatego myślę że to by się sprawdziło! i obrót mógłby być wysoki! co prawda na razie nie mam większych oszczędności ale krok po kroku chce działać w tym kierunku! Na początek myślę żeby coś wynająć, przegladam oferty ale nie wiem jak duży powinien być lokal( ile metrów) żeby zrobić kuchnię- zaplecze i sale dość dużą zresztą a nie tylko na kilka stolików.... jak myślisz jaki metraż wystarczy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biznesłomennnn
mysle ze lokal min 50 m +zaplecze min 10m - oszczednosci min ok 80 tysiecy - latwo obliczyc koszt wynajmu lokalu koszty wyposazenia kuchni koszty wystroju i wyposażenia restauracji -meble stoly oswietlenie itp poszukaj ile co kosztuje i bedziesz wiedziala ile potrzeba oszczednosci. Sprzet do kuchni najlepiej kupic uzywany zaoszczedzic mozna nawet 50%.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biznesłomennnn
ewelina86 chcesz wynajmowac ?? a nawet nie masz biznes planu?? tak sie nie robi!! usiądź w spokoju weź dlugopis i zrob liste rzeczy na ktore bedziesz potrzebowac pieniazki - od glupich sztuców do sprzetu w kuchni! najlepiej poszukaj w necie na allegro - pospisuj sobie ceny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezka
Jeśli chodzi o metraż zaplecza to 10 metrów to duzo za mało. Bo na zapleczu musisz miec pomieszczenia: kuchnie, zmywak, łazienka, szatnia. Jeśli chcesz mieć sałatki to dodatkowe pomieszczenie do przygotowywania sałatek. Pozatym gdzies musisz zmieścić mroźnie i chłodnie. Więc 30 metrów to jest takie minimum.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezka
W szatni muszą być szafki zamykane na ubrani, na zmywaku potrzebujesz zmywarkę z wypażarką, bądź tansze wyjście zlew dwukomorowy plus osobno wypażarka, szafki zamykane na naczynia i lada na brudne naczynia. W kuchni szafki na naczynia, szafki i półki na pół produkty, chłodnie, kuchnia, makaroniarka (najszybciej i najwygodniej ugotować pierogi), wydawka na gotowe dania, dwa zlewy. W pomieszczeniu na przygotowanie sałatek musi być zlew. Jak masz jakieś pytania to pytaj :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość renata10
Mam pytanie do kolezki. Co z naświetlaczem do jaj, czy to urządzenie jest wymagane przez sanepid?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolezka
Jest to wymagane, ale dostawce przywożą jaja juz naświetlane i dostajesz certyfikat z dostawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halinka8349
i co, udało sie? teraz jest tyle knajp w takim stylu, ze z konkurencją ciężko wygrac! Chociażby taki Stary Mlym, to już nie są jakies bary z tradycyjnym jadłem tylko porządne restauracje!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja znalazłem jeszcze kilka ciekawych mebli nierdzewnych na http://frigosystem.com.pl/ które mogłabyś wykorzystać przy wyposażaniu kuchni to najlepsze meble do tego typu wyrobów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pomocą w znalezieniu lokalu użytkowego może ci posłużyć www.interroyal.pl. Mi szybko ogarnęli lokal na biuro w swietnej lokalizacji i cenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja uważam że nie trzeba wcale od razu otwierać knajpy z pierogami. Na początku wystarczy budka z dwoma czy trzema miejscami do siedzenia żeby zobaczyć czy pomysł w ogóle załapie. Ogólnie uważam że postawienie na pierogi to bardzo dobry pomysł bo widzę po mojej ciotce która też je głównie sprzedaje jak na tym dobrze zarabia. Grunt to żeby były robione na najwyższym poziomie i miały urozmaicone zdrowe farsze (ciotka zamawia je w Inter Solar www.farszepiekarnicze.pl). Ludzie lubią kuchnię tradycyjną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaska2345
Niestety pieniędzy przy otwieraniu takiego biznesu potrzebnych jest dość sporo. A ile dokładnie, to już zależy od własnych wymagań. Najwięcej niestety trzeba chyba wydać na wyposażenie, to w restauracji odgrywa kluczową rolę. Jeśli szukasz czegoś konkretnego zajrzyj sobie tutaj https://mmgastro.pl/ . Wybór mają spory a i ceny rozsądne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janek53
Moim zdaniem każdy pomysł na biznes jest dobry pod warunkiem, że jesteśmy w stanie zaoferować dobry produkt. Oczywiście poza tym ważna jest reklama, trzeba wydawać trochę pieniędzy na promocję i zapewnić wysoką jakość obsługi. Na stronie https://serwersms.pl/ znajdziecie platformę do wysyłki powiadomień sms, to dobra forma komunikacji, warto się zainteresować tematem, tym bardziej, że mailing powoli odchodzi do lamusa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A macie juz najpotrzebniejsze wyposazenie kuchenne? Jesli nie to w http://rotho24.pl/ masz doskonaly wybor takich rzeczy! I ja moge potwierdzic ze jakosc jest swietna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam wiekszość swojego wyposażenia od firmy www.geth.pl - mają bardzo dobre ceny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jak szukałam sprzętu grzewczego a potem dobrej zmywarki to mi polecono firmę Winterhalter - świetny sprzęt, zmywarki i wyparzarki najwyższej jakości. Dokładne nie zostawiają smug. A nie są też trudne w obsłudze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×