Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paco rabana

czy test ciążowy mozna zrobic podczas okresu?

Polecane posty

dzisiaj byłam u ginekologa. Zbadał mnie pomimo tego że mam krwawienia. podczas badania spojrzał sie na mnie i zapytał : pani nie jest w ciąży?? ja ogłupiałam i mówię ze nie wiem. dy się go spytałam czy jestem w ciąży to powiedział że nie wie. kazał mi zrobić test po krwawieniu... już nie wiem co o tym myśleć. Bo mam ten sam problem...

Gość anes07
ja z mężem staramy się o dziecko i takze dostałam okres 5 dni przed czasem i jestem załamana mam 30 lat i także niewiem czy w okres można zrobić test ciążowy czy poczekać aż sie skończy niewytrzymam tej niepewnośći czytam czytam i nie mogę sie doczytać czy w okres można zrobić test ciażowy czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie?

Gość aniajuli
Ja dostalam okres w terminie, zawsze mam co 28 dni i 5 dni krwawien. Wszystko wygladalo tak samo jak zawsze, niczym sie nie roznilo. Zrobilam test i wyszedl negatywny. Za to po okolo 10 dniach od zakonczonego okresu poszlam do ginekologa i dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Niestety kilka dni pozniej poronilam:(

Gość glupoty
Jacy Wy jesteście wyuczeni! Ja miałam normalny okres 7 dni, intensywny (taki jak miałam zawsze), a byłam w 4tym tygodniu ciąży! Sami się douczcie..

Gość gość
Wszystkie jesteście niedoksztalcone. Niby wiecie dużo a tak naprawdę nic... Zero! Są przypadki gdzie dziewczyny zaszły w ciążę a do 3 miesięcy miały normalny okres!

Gość gość
Właśnie douczcie się kretynki same a nie najezdzacie na biedna dziewczynę

hej obawiam się że jestem w ciąży.okres dostałam w poniedziałek ale z dużym opóźnieniem jest bardzo słaby pewnie jutro mi się już w ogóle skończy.jak myślicie czy zrobić jutro rano test?

Gość ogarnijcie sie ludzie
kazdy sie wymadrza a nikt jeszcze nie podal odpowiedzi na pytanie tej dziewczyny:/bylabym wdzieczna za odpowiedz poniewaz jestem w podobnej sytuacji:(ludziska pomozcie

Gość madzias3245455
Oczywiście , że można być w ciąży mimo tego że się dostało okres ' ja tak mialam ' i dowiedzialam sie w 2 miesiacu ze jestem ciazy ale zdarza sie to bardzo rzadko ,więc radziłabym poczekać aż się skonczy iczekac na dalsze objawy albo udac sie na wizyte do ginekologa ;)

Gość gość
Witam, mam taki mały problem nie bardzo wiem co dzieje się z moim organizmem. Zaczne od tego, że 15.02 bylam na weselu i strasznie mnie bolal brzuch nie mogłam nic jeść ani wypić wymiotowałam dwa razy przez trzy dni utrzymywał się taki stan. Pózniej jednak apetyt wrócił sama nie wiedziałam na co mam ochote, ale nie zwracałam na to większej uwagi ponieważ ostatnimi czasy miałam problemy z apetytem. Pod koniec miesiąca jakiś tydzień przed planowanym okresem zaczełam mieć bule brzucha mdłości wydaje mi sie, że byłam wyczulona na zapachy. Czekałam z testem do momentu aż okres mi się znacznie opózni. Jednak wczoraj 27.02 dostałam a przy tym towarzyszył mi bol brzucha i brak apetytu. Często mam też tak, że jak coś zjem to mi się robi nie dobrze. Dzisiaj rano jak wstałam i poszłam do toalety skontrolować okres zrobiło mi się słabo i ciemno przed oczami, zemdliło mnie i musiałam odrazu się położyć. Krwawienie mam jak przy okresie jednak niepokoją mni epozostałe objawy. Czy mogę być jednak w ciąży? Czy test mogę zrobić podczas krwawienia czy zaczekać aż się skończy? Proszę o radę..będę wdzięczna.Pozdrawiam

Gość gość
zrób test bo może to poronienie.

Gość gość
Witam, Dostałam okresu tydzien po niezabezpieczonym stosunku, 3 dni przed terminem. Caly dzien przed niespodziewaną miesiączką mialam mdłości, na widok śniadania zemdliło mnie najbardziej. Całą noc skręcałam się z bólu brzucha i dostałam gorączki a nad ranem wymiotowałam no i pojawił się okres. Pierwszy dzień obfity ale kolejne nie aż tak jak zwykle. Myślicie że jest sens robić test ciążowy czy nie mam co się nakręcać?

Gość gość
nie ma sensu robic testu. to nie ciąża, a mdłość to objaw podswiadomego leku przed ciązą

Gość gość
niepotrzebnie kłócicie się o nazewnictwo krwawienie to krwawienie a czy jedna nazywa to okresem bo nie zna się do końca a druga wie , że to krwawienie a nie okres jest w ciąży nie ma znaczenia , dajmy sokj nie to jest najważniejsze jeśli komuś wychodzi test pozytywny to jest podejrzenie ciąży ale czy przetrwa to już wszystko się okaże W pierwszej ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam, przed i w trakcie miałam krwawienia co 2 tyg byłam pewna, ze to okres potem nagle zwymiotowałam i okazało się, że to 6 tydzień Teraz przez 7 dni przed okresem codziennie pozytywny test ale na 2 dni przed terminem planowanej @ test był bardzo słaby, więc byłam pewna ze się nie udało zaczęłam krwawić na drugi dzień zrobiłam test pokazała się kreska na kolejny dzień po mocnym krwawieniu jak już ustało znowu zrobiłam test i pokazała się 2 kreska mocniejsza niż dzień wcześniej i to dopiero jest zagadka udało się czy nie były 3 skrzepy więc marne szanse ale skąd mocniejsza kreska od poprzednich, powinna słabnąć a nie wzrastać hmm to dopiero pytanie ale zobaczymy jak będą kolejne dni wyglądały i opiszę Wam mój przypadek Trzymajcie kciuki, żeby zdarzył się mały cud i jednak dzidzia przetrwała Mam za sobą sporo poronień już nawet nie liczę no ale to jest efekt robienia testów za wcześnie bez tego prócz małych objawów nawet by nie wiedziała o tym ale nie należę do cierpliwych w tej kwestii :) tylko proszę nie skaczcie na mnie , nie doszukujcie się problemów ani podtekstów,oki?mam już wystarczająco stresu z moim problemem buziaki trzymam za Was krwawiące kciuki , żeby się udało

Gość gość
chcesz mieć pewność zrób badanie z krwi HCG i będziesz miała pewność czy tak czy nie

Gość gość
muszę jeszcze raz napisać bo nie zaznaczyłam, żeby mnie informował o odpowiedziach na maila ;)

Można ! Ja robilam test na poczatku tygodnia ktory wykazal mi 2-3 tydszień. Starałam sie o te dziecko. Wczoraj rano wstałam z ogromnym bolem brzucha i plamieniami pojechalam do szpitala [ aktualnie jestem w holandii] nic mi niepowiedzieli tyle ze to moze byc okres. i jest to okres bo widze . Teraz wyslalam chlopaka po test żeby sprawdzic czy nie doszlo do poronienia. ale jak widać okres jest możliwy i krwawie 4 dni po terminie spodziewanej miesiaczki. Mam nadzieje ze wynik bedzie pozytywny :) i w tygodniu udam sie na badanie usg.

Gość gość
Onfim Ty tępa dzido

Gość gość
Agata Test ciążowy bada poziom Hcg w moczu. Hcg - gonadotropina łożyskowa to hormon, który występuje we wczesnym okresie ciąży, wytwarzany w łożysku. Stężenie tego hormonu rośnie od chwili zagnieżdżenia się zapłodnionego jaja w śluzówce jamy macicy. Test można wykonać w czasie plamienia lub miesiączki (nie mają wpływu na wynik). Jeśli jest pani w ciąży to test ją wykaże. Generalnie test wykonuje się wtedy, gdy miesiączka się nie pojawi. Pozdrawiam serdecznie Celina Fręczko, położna

Gość gość
Dziewczynko nie wymadrzaj się tak, i może lepiej ty się dokształcał ponieważ będąc w ciąży okres można mieć do 3 miesiąca!!

Gość gość
Teraz to ty błyszczysz intelygencją intelygencją. Jaki okres do 3 miesiąca? Wtedy to już nie jest okres tylko krwawienie, które ma inne przyczyny.

Gość gośćgwiazdeczka
Witam można zrobić test i w ciąży można mieć okres osobiście tego doswiadczylam mam 4 ukochanych dzieciaczkow i przy każdej ciąży miałam regularny okres do 3 MC

Gość gość
Moja mama ze mną w ciąży miała okres do 3miesiąca ciąży

Gość gość
Chciałam się wtrącić do tej dyskusji bo to prawda mając okres możesz być w ciąży a skąd to wiem bo sama jestem :) . I to bzdury co piszą "dostałaś okres to się nie martw bo nie jestes" . Ginekolog sam mi to powiedział i sama tego w tym momencie doświadczyłam

Gość gość
Cześć dziewczyny. potrzebuję konsultacji. a więc zacznę może od początku. w maju tego roku mojej fasolce w 12 tygodniu przestało bić serduszko ;(. od dwóch miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia. We wrześniu się niestety nie udało. dostałam okres 25 września cykl dość nie regularny ale ok 31 dni. 26 pazdziernika powinnam dostać kolejny. nie przyszedł. 28 pazdziernika do 31 miałam brązowe delikatne plamienie. dzisiaj już krwawienie. zrobiłam wczoraj rano test druga kreska bladoróżowa ale widoczna po 30minutach. czy któraś z was miała podobnie?

Gość Kobieta po 30stce
No przepraszam bardzo , nie tylko plamienia są w ciąży. Ja jak zaszłam w ciążę to przez pierwszy miesiąc miałam jeszcze normalny okres , dlatego o ciąży dowiedziałam się dopiero po a miesiącu gdy okresu brakło... Są przypadki że kobiety w ciąży maja okres do 3 miesiąca normalnie....

Gość gość
Chcesz porozmawiać? NETporadnia Telefon - Chat – Email ZAUFANIA Jeśli nie planowałaś ciąży, a stało się… … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00. Zespół Telefonu Zaufania i Netporadni to grupa specjalistów z wielu dziedzin zawodowych. Dzięki temu w krótkim czasie uzyskasz informacje z różnych obszarów wiedzy,w zależności od potrzeb. Łączy nas przekonanie, że jesteśmy po to, by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne  a także wiedzę z zakresu: 1. medycyny, 2. farmakologii, 3. procedur wsparcia instytucjonalnego, 4. psychologii, 5. prawa, tel.: 586 915 915 email: kontakt@netporadnia.pl chat: http://www.netporadnia.pl/ Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję.

Gość gośćlaura
Moja tesciowa bedac w ciazy mialaokres i czula ruchy myslala ze to cos z jelitami i niespodzianka,to byl moj mąż,poprostu to byly jakies krwawienia inna nazwa,bywa i tak

Gość Awa
Dnia 14.04.2008 o 23:21, onfim napisał:

a ty nie potrafisz rozróżnić miesiączki od plamienia

Ja w ciąży miałam normalnie okres a nie plamienie do 2 miesiąca więc jeżeli ktoś nie jest pewien to niech zrobi sobie jego sprawa