Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leeeee

ból jajnika

Polecane posty

Gość leeeee

Od paru dni czuję ostry, piekąco-kłujący ból prawego jajnika, który promieniuje do okolicy krzyża i ud. Tylko zażycie mocnych środków przeciwbólowych przynosi ulgę na kilka godzin. Byłam na badaniach USG, na jednym z nich wyszło, ze mam niewielką torbiel, a na drugim badaniu, ginekologicznym i USG wyszło, że to tylko uwalniający się pęcherzyk Graafa..Niby nic nie wykazały te badania, ale mnie nadal bardzo boli, i dalej zażywam tabletki przeciewbólowe, nie wiem, co mam robić..

Gość Zagu
Udaj sie do Ginekologa on wyjasni Ci Co to torbiel jajnika. Bol owulacyjny czyli przy pekaniu pecherzyka Graffa trwa od kilku do max kilkunastu godzin a nie do kilku dni wiec ta opcja napewno odpada.

Gość leeeee
Ale właśnie ja już byłam u ginekologa i dokładne USG wykazało, że to nie jest torbiel ale pęcherzyk Graafa..Może powinnam udać się do innego ginekologa?;/

Gość myślę
to masz torbiel. Też tak miałam. Okropnie bolało. Nie pomagały żadne tabletki przeciwbólowe. Ostatecznie wycięto mi jajnik z jajowodem. Idz do lekarza. Niech Ci zrobi usg. Ja miałam torbiel 6x7cm. Bolała przy kichaniu i kaszlu.Pękła jak mocno kichnęłam.Pozdrawiam.

Gość netta90
witajcie, od wczoraj boli mnie lewy jajnik, biore tabletyki antykoncepcyjne, nigdy nie mialam takich problemow, natomiast od 4 dni biore antybiotyki na gardlo. Czy mozliwe ze to one powoduja bol? bol jest bardzo silny, wczoraj zaatakowal mnie w nocy, nie moglam spac, a teraz jest godzina prawie 17 i znow go zaczynam czuc. Odstawic te antybiotyki? Dodam ze miesiac temu mialam kompletne badanie ginekologiczne i wszystko tam jest w porzadku