Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adada

Wiesiołek na dobry płodny śluz a tycie?

Polecane posty

Gość adada

Jak w temacie...

Gość idiotyczny topic
nie potrafisz sformułowac prostego pytania ? wiesiołek może pomagac na PMS ale nie wiem czy ma wpływ na płodnośc, od leczenie bezpłodnosci są ginekolodzy i endokrynolodzy co do tycia od olejku z wiesiołka....hmmmm musiałabys go spożywac całkiem sporo by utyc

No niekoniecznie. Wiesiołek zawiera dużą dawkę kwasów omega, które powodują m.in. nawilżanie komórek. Z tego powodu w organizmie gromadzi się więcej wody, to i przybrać na wadze i obwodach można.

Gość chin mee
Nomina, kompletna bzdura. Odpowiednie nawilzenie komorek a nadmiar wody w organizmie, ktory sprawia, ze wazymy wiecej to dwie rozne sprawy. Wiesiolek reguluje gospodarke wodna, wiec wlasnie zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie przy rownoczesnym zapewnieniu odpowiedniego nawilzenia komorkom. Co do tycia, to musialabys chyba pochlaniac szklanke oleju, aby utyc.

Chin mee, nie zgadzam się z Tobą odnośnie braku związku między wiesiołkiem a zmianą wagi :). Podobnie jak przy innych substancjach (?) zawierających kwasy omega. Aczkolwiek dopuszczam możliwość, że zaobserwowany przeze mnie związek mógł być potęgowany przez pewne osobnicze reakcje. Nie mówię o tyciu jako efekcie nadmiernej ilości kalorii.

Gość chin mee
Ja pije olej z wiesiolka i nie zauwazylam zatrzymywania wody w organizmie.

A ja właśnie na odwrót - po wszystkich kwasach omega puchnę, nie tylko po wiesiołku, chociaż efekt regenerujący jest, nie powiem.