Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONA 21

nerwica społeczna- jak z tym sobie poradzić

Polecane posty

Gość szelka67 miałbym do Ciebie
pare pytań, moge napisać Ci na mail ? ten tessa39@ aktualny ?

Gość ja 24....
do no coz to co mogę robic, zeby wyjsc z tego. tylko nie mow mi zebym szla do psychologa, bo raczej nie pojde. myslisz ze to przejdzie samo z siebei?

Gość ONA 21
psycholog to jest ostatecznosc dla osoby majacej fobie spoleczna. trudno jest rozmawiac z normalnymi, na codzien spotykanymi osobami,a co powiedziec rozmawiac o swoich lekach, ktore ciagle sie staramy ukryc przed swiatem, obcej osobie. Leki sa niezbedne.

Gość ja 24........
bez przesady:) chyba nie jest ze mna tak zle, fobii to nie mam, po prostu czasem denerwuje sie przed wieksza iloscia osob, albo np jak rozmawiam z kims obcym i jak mowie szybk to czasami cos zabelkocze, poprzekrecam wyrazy;) no albo np mam obsesje ze sie ludzie na mnie gapia...

do [szelka67 miałbym do Ciebie ]-jasne , mail aktualny, jeśli tylko dam radę to pomogę

Gość ONA 21
OptimaBest wielkie dzieki za artukul, jest interesujacy i mysle ze przy nastepnym moim publicznym wystapieniu zastosuje pare wymienionych technik.

Gość do optimabest
a Ty mialas fobie?

czy to była fobia w pełnym znaczeniu tego słowa to nie wiem. ale tak jak autor artykułu każde wystąpienie publiczne było dla mnie bardzo trudne. Przestałam brać aktywny udział w lekcjach a o wygłoszeniu referatu nie było mowy. Ogólnie kontakty z ludzmi mi się pogorszyły. A po przeczytaniu tego artykułu i solidnym zastosowaniu tych rad jest dużo lepiej. To złamanie stanu jest bardzo ważne, chyba najważniejsze (przynajmniej dla mnie, na początku), a teraz jak się stresuję w grupie ludzi (szczególnie jak to są obce osoby) to \"odwracam kolory i zmieniam kształt\" stresu ;)

Gość ONA 21
no i w koncu nie poszlam do lekarza. moja fobia zwyciezyla, ale moja swiadomosc tlumaczy sobie to na inny sposob. moze sprobuje jeszcze raz za tydzien. ech...

Gość ONA 21
rano sie rejestruje a po poludniu ide. niby nic trudnego a jednak Czy sa jakies srodki dzialajaco przeciw nerwowo dostepne w aptece bez recepty ?? O melisie nawet nie chce slyszec

a może masz kogoś kto by mógł z Tobą tam pójść? wiesz, może jak się z kimś umówisz, obiecasz, że pójdziesz, to będziesz miała większa motywacje żeby na pewno tam się zjawić