Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solarkaaaa2008

Po solarium pomocy.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość solarkaaaa2008

A wiec wczoraj byłam w solarium na 10 minut. (to było moje trzecie wyjście do solarium pierwsze 5 min drugie 7 a trzecie 10 min) no i wieczorem doznałam szoku moje nogi a szczególnie uda są krwisto czerwone i brzuch też.. w sumie nic mnie nie boli tylko te uda normalnie wytrzmać sie nie da....od wczoraj masakra...całą noc nie spałam przez to.. Miał ktoś tak ze sie poparzył w solarium. czym to złagodzić. i jak długo to trwa??? plissss..............

Gość SanSan
napewno nie stosowalas zadnego specjalnego kremu do solarium teraz pozostaja chlodne oklady, mozna w aptece kupic cos na poparzenie a jak nic nie ma mozna oblozyc sie zsiadlym mlekiem albo maslanka zimna

Gość liinkaa
potwierdzam..zsiadle mleko badz maslanka dzialaja cuda:)

Gość solarkaaaa2008
kupiłam w aptece panthenol spoko spoko tylko to tak długo moze po solarium boleć. bo jak na słońcu to na ogół na drugi dzień przechodzi a tu guzik... ile to tak bedzie boleć??

a byłaś w tym samym salonie czy zmieniłaś ? nie powinno byc poparzenia za trzecim razem, chyba że wcześniej byłaś na słabszych lampach a teraz na mocniejszych. kefir , maślanka lub z apteki panthenol -za góra dwa dni przejdzie

Gość Jasna sprawa
Miałam kiedyś podobny problem,okładałam się maślanką.Nie wiem dlaczego tak sie stało, ale podejrzewam że zażyłam jakis tabletki przeciw bólowe i po jakimś krótkim czasie poszłam się poopalać. Przez pięć dni miałam koszmar,swędzenia,pieczenia, straszny ból musisz to przetrwać.Na tydzień daj sobie spoko z opalaniem i powróć do 8 minut,może mają mocne lampy.

Panthenol w sprayu pianka łagodzi oparzenia dostepna w aptece kiedy wy solaryjne diewuchy zmadrzejecie :)

Gość taka jakas see
spac nie moglam przez poparzenie okladalam pupe maslanka:O jakies 4 dni i nie pieklo

Gość solarkaaaa2008
no spoko 4 dni. ja mam w sobote wazne spotkanie po prostu chciałam dobrze wygladac . byłam w tym samym solarium ale faktycznie chyba sie udałam na mmocniejsze lampy... no to nieźle 4 dni w morde............

Gość solarkaaaa2008
ja też spać nie moge zła zmęczona i obolała....

Gość solarkaaaa2008
dzieki w każdym bądź razie..

niektóre leki np.tabl. antykoncepcyjne, antyybiotyki- uczulają na promienie uva i uvb, to samo niektóre zioła lub kremy.

Gość solarkaaaa2008
w życiu bym nie pmyślała ze tak mzoe być... a czy dreszcze mieliście.....bo mnie to zimno jak pierun..

zasada jest taka, że hartujesz skórę stopniowo ale na tych samych lampach. wtedy możesz zwiększać dawki tak jak to robiłaś. ale jeśli zmieniasz łóżko na takie w którym są mocniejsze lampy to sama się prosisz o bąble.

reakcja organizmu jest taka sama jak przy udarze słonecznym, łyknij sobie jeszcze wapno, możesz mieś poprostu gorączkę czyli ibuprom lub pyralgina

Gość solarkaaaa2008
to chyab ta pinda co tam siedzi powinna mi o tym powiedzieć. ja sie nie musze na wszystkim znać. a ona powinna urzedzic ze moze byc tak a nie inaczej. ja sie nie upierałam tylko zapytałąm czy moge na to brązujące powiedziała ze tak spoko.

masz rację powinna uprzedzić . masz jasną karnację ?

Gość solarkaaaa2008
no jasna bardzo jasną . ale rok temu przed ślubem zrobiłam tak samo i nic mi nie było moze dlatego ze to lato było i skóra zdązyłą sie przyzwyczaić do słonca.. nie wiem mam nadzieje tylko ze do soboty mi przejdzie. bo penie czerwień zostanie ale moze chociaż ból zniknie:)

sprawdzaj zawsze jakiej mocy są lampy w łóżku , 100, 160, 180 czy 200. przy bardzo jasnej karnacji na 160 W możesz stopniowo zaczynać od 7,8 min. ze dwie sesie potem 9min. 10 , ale nie radze przekraczać 15 min. wtedy się niepoparzysz na 100 możesz szybciej zwiększać czas opalania.100 to przeżytek ale raczej nie opalaja się na lampach 180 i wyżej. nie stosuj też kremów przyśpieszających opalanie w solarium bo przy twojej karnacji łatwo o czerwień. do soboty to ci zejdzie

Gość solarkaaaa2008
dzięki bardzo:) juz przeczytałam gdzieś na stroni ze mozna udaru dostać a ja chyba faktycznie mam gorączkę mam dreszcze i w ogóle jest mi zimno a nogi i brzuszek upał. i normalnie spanikowałam. ale wiecej do solarium nie pójdę. koniec nie zaufam tym babom, wiadomo.

Gość solarkaaaa2008
w ogóle cała jestem opalona twarz też m,nie troszke podszczypuje ale nie ma tragedi barzuch plecy twarz mam tylko ciepłe mocniej ale te uda moje o zgrozo tragicznie to wyglada:(