Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaa299

czy wypada mi założyć ślubny welon mająć 2 dzieci

Polecane posty

Gość mamaaa299

mamaaa299 jestem 8lat po cywilnym...2 dzieci dziewzyny wypada czy nie?

Gość ales palnela ....
ZARTY SOBIE STROISZ, NIE?

Gość no wlaśnie dziadku
bo to oznaka niewinności , biały kolor i welon

Gość Rypanna
W KK wszystko wypada

A czy chcesz wziąść słub z tym samym mężczyzna co cywilny? Czy z tym facetem masz te dzieci?

no tak ,ale polacy jacy są każdy wie i po co dawać im powód do gadania ,że : dwójka dzieci , że cywilny przecież był.... a ta sie w biel i welon odpierdoliła. No powiedzcie że tak nie bedzie - szczególnie jak mieszkasz w małej miejscowości ...

Gość mamaaa299
oczywiście ze z tym samym facetem...poprostu dopiero dojrzelismy do ślubu koscielnego,mam suknie koloru jasny róż,białe rekawiczki,szpileczki i zastanawiam się nad welonem....kupiłam sobie delikatny stroik na głowe ale tak mnie korci ten welon...

Skoro kobiety w ciązy idą w welonie, to dlaczego ty nie. Daj spokój idź jak chcesz i dobrze się baw :). I niech będzie tak jak sobie wymarzyłaś.

ja nie wlozylabym welonu na Twoim miejscu, ale nie z powodu tego, ze nie jestes juz dziewica czy tego, ze biel jest oznaka czystosci ( :-O ) , ale z powodu tego, ze juz pewnie nie jestes mlodziutka (bez urazy) i smiesznie wygladaja niemlode babki w welonie i dziwnie czulabym sie z tym kawalkiem szmaty na glowie... ponadto skoro juz jest tyle czasu po slubie cywilnym to po co to wszystko \"na sile\" odnawiac? dla mnie to smieszne teraz jest duzy wybor roznych ozdob, albo kiecek, ktore nie wymagaja juz dodatkow, wiec masz w czym wybierac! ale to tylko moje zdanie i mysle, ze jesli baaardzo chcesz tego welonu to zwyczajnie go zaloz i nie sluchaj innych, bo bedziesz miala metlik w glowie, a i tak Cie obgadaja na slubie i weselu! ;-) powodzenia! :-)

Moim zdaniem wypada. Biel nie symbolizuje niewinności. O dziewictwie podobno świadczy wianek, a już na pewno nie biała sukienka czy też welon. Biała suknia ślubna i piękny długi welon, to po prostu tradycja nie mająca nic wspólnego z niewinnością panny młodej. Zresztą nawet gdyby welon świadczył o dziewictwie, to panna młoda nie będąca dziewicą, byłaby taką samą hipokrytką, jak kobieta, która ma już dziecko. Skoro inne mogą, to dlaczego Ty nie możesz? Bo ludzie będą gadać? Ludzie i tak obsmarują Wam tyłki, choćbyście ugościli ich po królewsku.

Jeśli weźmiemy pod uwagę istotę symbolu jakim jest welon to w dzisiejszych czasach powinien on być raczej zjawiskiem muzealnym. A nie jest :-) Jesteśmy społeczeństwem hipokrytów - więc nie martw się - nie będziesz odstawać od ogółu :-D

Gość mamaaa299
jeśli chodzi o mój wiek to jestem młoda mam 30lat a wygladam na 25 góra...drobniutka,szczuplutka blondyneczka.....która baaaardzo marzy o tym welonie..

Fakt dupska i tak wam obrobia ,wiec spełnij swoje marzenie i juz :-D A może będziesz miała szczęście i Cię nie obgadają ---tego Ci życzę :-)

Gość mamaaa299
dzięki wszystkim za miłe wpisy..chyba założę a co tamm.....niech obgadują,raz jedyny mogę go założyć właśnie teraz dzięki dziewczyny

Gość ja mysle ze nie wypada nawet
o tym myselc.... 2 dzieci i tyt chcesz welon... sorry,ale nieisety to nie pasuje. a sukienke to powinna byc jaas kremowa a nie biala. bo niewinna to ty niejestes...

Gość brabababa
A WŁASNIE ZE WYPADA JA TAK MIALAM A DZIECI MI NIOSŁY TREN!!!!!!!!!!

Gość Brzechwa
załóż ekri

Gość no taaak a moja znajoma..
gdy brala slub miala juz na koncie 6 letnia dziewczynke i byla w 6 m-c ciązy z nastepnym dzieckiem.Ona "wystąpila"w bialej suknii i w dlugim welonie. Slubowala gdy miala 22 lata!I nikt jej z tego powodu nie obgadal...

Te wszystkie teorie na temat tego, co wypada, a co nie, to moim zdaniem jakieś brednie. Skoro masz ochotę na to, żeby założyć welon, załóż go. Masz 30 lat, czyli jesteś w "normalnym" ślubnym wieku, więc raczej nie będziesz wyglądać śmiesznie czy groteskowo. A jeżeli boisz się obgadywania, po prostu zaproś na swój ślub tylko bliskie Ci osoby, one na pewno nic złego na Twój temat nie powiedzą:)

Gość peppe-roni
kto powiedzial co wypada a co nie? nawet jak 60-latka chce isc w bieli i welonie to niech idzie. moja droga, 30lat to bardzo mlody wiek, jesli chcesz isc to zakladaj welon i niczym sie nie przyjmuj. to Twoj dzien! na pewno bedziesz wygladac super a inni jak beda obgadywac to tylko i wylacznie z zazdrosci. bo jak czlowiek jest niedowartosciowany to obgaduje innych. 3mam kciuki i zycze powodzenia!!!!!!!!!!

Gość peppe-roni
brabababa! to musialo super wygladac. czasem tak na filmach jest ze dzieci niosa welon :) :) :) superowo to wyglada! :) :) :)

Gość Taaaaaaa gdyby biel
oznaczala niewinnośc w dzisiejszych czasach to z 95% panien młodych musiałoby iśc do ślubu w sukniach kolorowych!:o :classic_cool:

Gość A czemu nie
dziś wiekszosc traktuje biel i welon jako element ślubnej tradycji a nie symbol niewinności itp.