Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce byc chudsza

ja i moja dietka

Polecane posty

cały dzien szukałąm odpowiedniego tematu probowałam sie popiać do innych ale jakoś nie mogę się zaklimatyzować. W zwiazku z tym postanowiłam stworzyc swoj temat mam nadzieje, że do moich codziennych zmagan dołączy sie ktoś życzliwy, kto pomoze mi w trudnych chwilach

miało byc o mnie:) zaczełam dietke 1 kietnia z waga 95 kilo przy wzroscie 173 cm. tak wiem masakra. Zaczełam od kopenhaskiej. Wytrwałam najgorszy byl dzien 10 i 11 ale bez wiekszych problemow przeszlam dietke. Od 8 dnia było mi słabo, bardzo duzo spałam itp ale wytrwałam. waga spadłą do 87,5 13 w ostatni dzien kopenhaskiej zaczełam brac Meridie 10 i od poniedizałku 14 postanowiłam zaczac dietke najpierw kilka dni 600-700 kcal, potem stopniowo do 1000 i zostane na 1000-1200 Meridie biore 4 dni, waga narazie stoi w miejscu, ale apetytu 0. nasiłe wciskam jedzenie w siebie. słodycze dlamnie nie istnieja efekty uboczne: brak snu w nocy suchosc w ustach

oto co zjadłam przez te 3 dni: poniedziałek: , kawa, 20gram wódki ipól szkalnki soku jablkowego i niestety niemogłam nic wcinac w siebie wtorek: sredni banan, 3/4 szklanki soku marchiowo pomaranczowego, łyzka ryzu usmazonego z cebulka plus 80g klopsu (mielone pieczone mieso) i okolo 120 gram surówki kupczej: kapusta ogorek kiszony marchewka itp z olejem, 40gram wodki czystej i pol szkalnki pysia , kawa z chudym mlekiem i cynamonem dzisiaj: banan około 150gram, 3/4 szklanki soku marchwiowo-pomaranczowego, zupa szczawiowa około 200ml i do tego 2 jajka wg danych na www.dieta.pl to wczoraj 618 kcal, dzisiaj narazie 451 jestem najedzona do syta pije duzo wody i ostanio po pracy zasuwam w ogródku łaczniez kopaniem noszeniem wiader itp, wiec mam troche wiecej ruchu niz zwykle zobaczymy co bedzie sie działo dalej i jak pojdzie mi dietka

poco to pisze? 1jak juz wspomniaął niemoge sie pryzkleic na stałe gdzies do rozbudowanego tematu 2 szukam wsparcia i osoby ktora zechce sie przyłączyc 3 w trudnych chwilach poczytam i moze zmobilizue mnie to bardziej 4 a moze bede motywowac innych? jezeli ktos chce śledzic moja walke z kilogramami i sama sobą to zapraszam zapraszam równeiz osoby które chca zemna gubic swoje kilogramy i dzielic sie swoimi codziennymi sukcesami i porazkami

bardzo chętnie będę zaglądać choć cholernie nie odpowiada mi twoja dieta :P uważam, że jest niemądra i szkodliwa, ale Twójwybór. :) mam nadzieję, że będziesz czuła się dobrze i będziesz z siebie zadowolona :) pozdrawiam serdecznie, wspierajmy się razem :) ja unikam słodyczy i cukrów, jem wtedy gdy jestem głodna, raczej nie mam żadnych rygorów, od 2 tygodni się ograniczam i wychodzi tak średnio, efekty malutkie, ale są, mianowicie: spodnie luźniejsze jakby :) cóż, wolę tak, niż rygorystycznie i mieć potem jojo i zmniejszyć przemianę materii :) pozdrawiam, mam nadzieję, że będziesz często pisać i topik nie wygaśnie :)

nie polecam tak w ogóle to alkohol tuczy bardziej niż można sie spodziewac bo wzmaga apetyt i sam ma kcal, sama sie przekonałam niedawno:P no ale moze nie bedzie mialo u ciebie wplywu, zycze powodzenia i WYTRWALOSCI przede wszystkim, meridia to dobry wybor warto wydac pieniadze bo bardzo pomaga, na suchosc w ustach proponuje zucie gum bez cukru ale wtedy to juz calkiem nie chce sie jesc i nie mysli o tym:)

dlaczego? nie można drastycznie ograniczać jedzenia, bo organizm się do tego przyzwyczai i później całe życie będziesz musiała się pilnować. a w meridie bym nie wierzyła, tylko dieta, ew. ćwiczonka są w stanie dać jakiś efekt. kobieto, ty naprawdę mało jesz! organizm, wyobraź sobie, potrzebuje dużo więcej energii, niż ty mu dostarczasz! powinno się chudnąć ok 1 kg na tydzień, nie więcej - to raz, a dwa - efekt jojo gwarantowany - dziewzyny chętnie stosują kopenhaską i inne tego typu diety, a potem przyznają się, że po zakończeniu diety kilogramy wróciły i że teraz nie czerpią z jedzenia przyjemności, bo muszą się pilnować.

Gość maria 25
kazdy ma swój sposób na odchudzanie!

Gość Wiadomeee
niektórzy tak je widocznie "polubili", ze odchudzają sie całe zycie. :classic_cool:

witam dzisiaj przespalam całą noc w koncu bonafide ja narazie jem tyle i stopniowo bede podnosic ilosc kcal. Niechcialam zaraz po kopenhaskie zucic sie od razu na jedzenie jak niektorzy tylko stopniowo zwiekszac

no cóż, mówię co myśle, życzę powodzenia więc chcę doradzić jak najlepiej potrafię. :)

hey :) ja też z przyjemnością się do Ciebie przyłączę :) (jeśli można oczywiście) mam 166 cm i ważę 82 kg!! Nawet nie chcę myśleć jak mogłam się do takiego stanu doprowadzić. Co prawda zawsze bylam przy tuszy, ale nie aż tak!! Jestem młoda i nie chcę ciągle o tym myśleć i mieć kompleksów. Postanowiłam to zmienić!! Koniec z kompleksami!! Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki i mam nadzieje, że już niedługo obie będziemy mogły pochwalić sie swoimi sukcesami :) Ja dzisiaj już tylko wodę cytrynową będę pić. A cytrynowa dlatego, że innej nie mam i dopiero jutro sobie kupię. Od jutra, przez cały weekend, będę jadła same owoce i warzywa w dowolnej ilości. Wiem, że będzie trudno, ale ... dam radę!!

witaj bajaderka:) a jaka diete chcez stosowac? ja dziisaj zjadłam 100 gram twarozku chudego z łuyzka jogurtu naturalnego z rzodkiewkami, pomidorkiem malutkim i kawalkiem ogórka malo okolo 150 kcal narazie

narazie, przez te trzy dni owoce i warzywa, a później żadna konkretna dieta, tylko liczenie kalorii, max do 1500 dziennie, a później gdy spadek wagi ustanie będę zmniejszać :)

Gość schudłam już sporo......
witaj niedawno ja sama zaczynalam prawdziwe odchudzanie od kopenhaskiej z waga ok 95kg:) kopenhaska spowolnila moja przemiane materii i dopiero jak zaczelam na polecenie dietetyczki jesc 5 poslkow o regularnych porach i nie glodzic sie moj metabolizm ruszyl z kopyta i chudne caly czas - schudlam juz 31 kg - powodzenia nie daj sie !!!trzymam kciuki

polecam diete nielaczenia - ja osobiscie montignac - rewelacja!!! no i cwiczenia bez tego sie nei obedzie!!! jeszcze raz trzymam kciuki - da sie sporo schudnac ale trzeba jesc rozsadnie i cwiczyc:)

jeszcze dodam.......rozsadnie tzn nie glodzic sie , a jadac regularnie co 3 godziny 4, 5 malych poslkow!!! nie zapomniac o sniadaniach!

Gość zdesperowanaaaaa
alkohol wcale tak nie tuczy. ma kalorie a le zauwazyłam u siebie że wtedy nie mam apetytu i juz nie jem. Lepiej sie napić drinka niż zjeść coś słodkiego albo mącznego. Ale przy Meridii bałabym się. Brałam meridię i dopiero po miesiącu napiłam sie trochę ajerkoniaku i nic mi nie zaszkodził.