Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce byc chudsza

ja i moja dietka

Polecane posty

hydro24 od kilku lat dużo czytam o zdrowym odzywianiu się i eksperymentuję na sobie. Dziś wiem, że lekarze lecząc chcą za pomoca zwiazków chemicznych - farmakologicznych leków - pokonac SKUTKI naszych dolegliwości. A przyczyny sa dla nich mało istotne.... Tu na tym forum jest setki topików o odchudzaniu się, ale NIE MA ani jednego o zdrowym odżywianiu się! Wszyscy chcą schudnąc! Nikt nie chce zdrowo żyć!

Pomocnica--> i właśnie o taką odpowiedź mi chodzilo:) Zalezy mi na zdrowym odzywianiu, nie powiem, ale przyznasz, ze musze zejsc z tej masakratycznej wagi, bo to zdrowe na pewno nie jest. Wiec jesli czujesz sie na silach, poradz mi co odrzucic, a co wprowadzic do takiej diety odchudzajacej, ale takze zdrowej. Naprawde zalezy mi na tym, aby schudnac zdrowo.

hydro24 proponuję abyś kliknęła na mój login a zobaczysz nr. mego GG. nie sądzę aby autorka topiku nas tu tolerowała z naszym prywatnym sposobem na zmianę wagi ciała. Ona wciąż tylko jest zapatrzona w ten swój sposób odchudzania i cieszy sie że juz 10 kg mniej a że jest jej słabo i boli brzuch - no cos za coś.....

widze dziewczynki ze sie przeniosłyscie ze swoimi docinkami jednak:) zaczynam drugi tydzienz M10 i mocnym postanowieniem jedzenia. Mam problem z ubraniami nawet najwezsze spodnie teraz sa sporo za duze, nietylko w pasie ale i na tyłku okropnie wisza, wiec spada miwszedzie, to dobrze :)

Gość już szczupła po....
chce byc chudsza myślę, ze źle robisz postanawiajac jeść! Przecież tak dobrze Ci idzie. Schudlaś juz znacznie. Wiec tak trzymaj dalej! Ochota na jedzenie sama przyjdzie. Jak nie dziś to kiedyś napewno! Zobaczysz za miesiac bedziesz laska jak sie patrzy!!!!!

dzisiaj serek na sniadanie i na obiad talerz zupki pomidorowej:) i czuje sie Ok, jutro moze zjem 3 posiłki :) juz wiem ze musze zmuszac sie do jedzenia niechce drugi raz przezywac takiego bólu żołądka... Kusi mnie zeby sie zwazyc ale wiem ze przez 2 dni nic nie ubyło... wiec niema sensu Żałuje ze nie zmierzyłam sie na poczatku, bo widze ze sporo poleciało mi w biodrach i udach, ale niewiemile:( zaglada tu ktos jeszcze?

No i super, ja też widzę efekty,spodnie luźne :) i to się liczy, boków powoli nie ma, nie muszę wciągać aż tak brzucha.. jest coraz lepiej! :) a jeszcze do prawdziwego lata jakby nie było 2 miesiące więc zdążę sporo osiągnąć :D

chce byc chudsza - serce mi sie kraja, jak czytam, jak Ty mało jesz! :D ale gratuluję efektów i silnej woli :)

i ja nie mogę się doczekać truskawek - uwielbiam tak jak mało co! takie świeże, czyściutke, soczyste, czerwone, mm... albo koktajle! ekstra :)

no i kolejny dzien w zwiazku z tym ze pogoda beznadziejna- zaledwie 5 stopni i leej cały dzien to i apetyt lepszy dzisiaj zjadłąm mały jogurt, 1 kanapke: wasa z szynka i zwykły obiad ale mały - po raz pierwszy od 3 tygodni ziemniaki :)

i kolejny dzien mija... w pracy byl mały sajgon i zjadła surówke kupcza, po pracy od razu poszłam do ogrodka pomachac łopata plewic itpi no własnei znowu nie zdazyłąm zjesc:( juz niewiem co jest gorsze jedzenie kolacji o 20 czy niejedzenie cały dzien.... moze ktos mi powie???

kolejny dzien, dzisaj bylam na szkoleniu i zjadlam tam normalny obiad tj kotleta schabowego, pol łyzki ziemniakow i troche surowki z buraczkow do tego 3 ciastaktakie kruche w czekoladzie :( mysle ze dzisiaj tez w 1000 sie zmieszcze po raz pierwszy bylam głodna i to bardzo, az zaczelo mi w brzuchu burczec wiec zjadlam te ciastka stojace pod nosem... moze nie przytyje przez to.. jak myslicie wielki grzech popełnilam??

tak sie zastanawian co zemna jest nie tak. bardzo malo jem biore Meridie a waga stoi w miejscu 2 tygodnie meridii i 2 kio w dól, dziewczyny pisza ze po 2 tygodniach standardowo 5 kilo spadlo, czy ona namnie niedziala? kurde zniechecam sie pomalu...

Gość zdesperowanaaaaa
Nie rozumiem cię. Przecież wg stopki schudłaś 10 kg w niecały miesiąc. To POTWORNIE DUŻO. A 1 kg tygodniowo to super wynik tak powinno być. Pierwsze kg spadaja najszybciej. jedna rada dla ciebie. Meridia nie działa wiecznie po 3-4 tygodniach apetyt ci wróci i będziesz musiała sama się powstrzymywać. Korzystaj z tego że jeszcze dzała i nie zmuszaj sie az tak do jedzenia. Ja zrobiłam ten bąd. Wciskałam w siebie 1000 kal. Schudłam 4 kg potem zastój potem apetyt wrócił. Po kilku miesiącach zaczęłam sie objadać dość swiadomie bo myslałam że powrócę do Meridii a M. juz na mnie nie działała i teraz sama walczę ale mi nie wychodzi.

koejny dzien dietki - 25 niedługo miesiac minie dzisiaj do pracy do jedzenia wzielam serek homogenizowany wieczorem zamierzam posmigac na rowerku troche, trzeba sie poruszac:)

Gość paola.22
hej dolacze do was tez jestem na diecie od tygodnia moja waga wyjc=sciowa to 65 kg teraz jest 62-63 zalezy czy rano czy wieczorem mam 158 wzrostu chce osiagnac wage 50 kg Dodam jeszcze ze od 3dni biore zelixe 15mg to polski odpowiednuk meridy Mam zamiar osiagnac cel i wam taz tego zycze

witaj, ja obie rowniez zycze osianiecia wymarzonego celu a stosujesz dodatkowo dietki? w jaki sposob chcesz zmienic swojenawyki??? ja dziisaj pojeździlam rowerkiem (niedawno wocilam) trasa wyczynwa - góry i doliny po lesie:) ale po drodze zatrzymalismy sie w barze i 2 piwka wypilam... :( i przez to dzisiaj mam na koncie 1200 kcal :(

no i nadszedł dzien wazenia:( ze zgroza staje na wadze i tylko pół kilo w dół :( jak tu sie nie załąmac i wytwac??? dieta 800 , medidia, duzo ruchu i co nedzne pól kilo???

przydałby sie bilans poprzedniego dnia:) na sniadanko zjadłąm - uwaga poraz pierwszy od miesiaca - pieczywo a byla to malutka taka jakby kajzerka tylko cienka z ziarnami do tego cienko pasztetu i pomidorek, potem byly jeszcze 3 paluszki rybne i sos do ryby po grecku i 100 gram jogurtu naturalny plus owoce mrozone do tego cały dzien an swiezym powietrzu w ruchu:)

dzien mija a ja dzisiaj zjadlam (raczej z łakomstwa niz głodu) sałatke potem 2 paluszki rybne iznowu sałatke niemam pojecia ile to moze miec kcal ale mysle ze niejest xle :)

no i zaczynam kolejny tydzien mam nadzieej ze w tym tygodniu wagagw koncu ruszy i te straszne kilogramy zaczna spadac.. ale to jest długi majowy weekend a niestety wolne nie sprzyja dietce. ja jade na wycieczke kilkudniowa wiec bede jadła niesttey to co dostane, ale małe porcje juz moja M oto zadba :) tylko gorzej z alkoholem :( obawiam sie ze nieda sie tego uniknac i to juz na poczatku w czasie jazdy, boco mozna robic 15 godzin w autokarze :) ale bede dzielnie walczyc z pokusami.. wszelkie skutki uboczne Meridiznikneły zostały tylko te okropne problemy z załatwianiem sie:( niewiem co stosowac zeby przeszło...