Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butterfly .

jaki szampon nie uczula, bez SLS,DEA

Polecane posty

Gość butterfly .

bez tej chemii, ktora tak podraznia? cyt za blogiem jacka kinga ,,Im dłużej korzystam z hotelowych szamponów, tym bardziej doskwiera mi dotkliwe swędzenie skóry głowy. Podejrzewając najgorsze cholerstwo zapytałem w recepcji jakich szamponów używają, lub kto je dostarcza lecz nie otrzymałem odpowiedzi. Postanowiłem więc sprawić sobie własny szampon i udałem się do sklepu z produktami naturalnymi gdzie znalazłem szampon "100% Natural" produkowany z popularnego tu gatunku kaktusa. Nie znajdując na butelce żadnych dodatkowych informacji poprosiłem ekspedientkę o wyjaśnienie. Podała mi etykietkę spod lady. Wśród składników znalazłem na niej to czego miałem nadzieję nie znaleźć: SLS, DEA… Co się kryje za tym przekleństwem? Trucizny: SLS - sodium lauryl sulfate zabijająca komórki, i DEA – diethanolamine która jest nie tylko toksyczna lecz powoduje raka wątroby i nerek. Pół dnia schodziłem na poszukiwaniach prawdziwie naturalnego produktu. Znalazłem. Nie jest moim zamiarem reklamować, więc pominę nazwę, zaznaczając jedynie, że produkt jest w 100% pochodzenia roślinnego i nie testowany na zwierzętach. Swędzenie ustąpiło.