Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

23mamusia

MAMY KILKUMIESIECZNYCH DZIECI!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

Witam!!! Zakladam nowy temat dla mam ,ktore maja kilkumiesieczne dzieci. Ja mam corke ktora niedawno skonczyla 5 miesiecy :) Dziewczyny piszcie!!!

karmie piersia wiec jeszcze nic nie dostaje tylko piers...ale chce jej zaczac wprowadzac stale pokarmy juz niedlugo:)w tym tyg. ide na szczepienie wiec skonsultuje to z lekarzem:) Zabkow jeszcze nie ma, slini sie ale nie zapowiada sie narazie...tak mi sie wydaje:) a jak Twoja Mania?Ile ma dlugosci i ile wazy?

Widze ze Twoja to juz sie duza urodzila ;) Moja w dniu narodzin mierzyla 49 cm i wazyla 3.100. W zeszlym miesiacu mierzyla 63 cm , a wazy teraz 7 kg :) Ja tez karmie piersia ale zaczynam jej dawac owocki i zupki :) Twoja ile teraz wazy i mierzy??

Hej :) Ja mam Magdę z 14 listopada 2007 :) Zapraszam na temat Listopad 2007

Gość hub
moja corka ur sie 6 grudnia , w 31 tyg wazyla 1900 gr , teraz ma 4 miesciace i wazy ok 6 kg , tez sie bardzo slini i tez myslakam ze juz jej zabkizwychodzi bo bardzo marudzila itd ale jeszce chyba poczekamy...lekarz powiedzial ze zuoki wprowdzic mam po 4 miescaicu , pozdrawiam Was i Wasze dzieciiaczki

nom moja sie duza urodzila,ale teraz ciezko na wadze przybiera..lekarz mowi ze taka jej natura ze jest drobniutka:)wazy ok 7 kg:)jutro idziemy na szczepienie wiec sie dowiem dokladnie...w kazdym razie w zeszlym miesiacu wazyla 6500 g i mierzyla az 70 cm...a Twoja?

Moja Ewelinka urodzila się 25 sierpnia ma już niespełne 8 miesięcy ma już wprowadzone stale jedzonko jedynie je rano i wieczór kaszke,ząbków niema jak narazie a wzży 9 kg.Pozdrawiam mamusie :-)

cukierkowa , shenen ,hub , aneta8503 WITAM!!!! Przesypiaja wasze dziedziaczki noce?? Moja im starsza tym mniej spi. Dzis wstawala do jedzenia 2,4,6,7,8 a o 23.30 dostala flasie i zjadla wszystko!!! Pracujecie czy tak jak ja jestescie paniami domu :) (jak to ladnie sie nazywa :P )

Witam mamusie ;) Ja jestem mama prawie 5 miesiecznego chlopca. Synek urodzil sie duzy, bo prawie 4kg, ale teraz do wielgasnych nie nalezy;) Wazy gdzies ok 7kg i mierzy 66cm. Noce przesypia roznie. Dzisiaj budzil sie 3 razy, ale dwie noce wczesniej tylko raz. Shenen 🖐️ Cukierkowa🖐️ Pozdrawiam 🌻

hej, my jak na razie widze ze najmlodsi :) Tadzio w sobote konczy 3 mce, ma ostatnio ogromny apetyt :) wazy juz 5800 i mierzy 66cm :) urodzil sie w 35 tyg i teraz nadrabia :) na szczescie noce przesypia prawie cale bo je o 21 i potem dopiero ok 5 rano :) ja juz sie nie umiem doczekac zupek :) my mamy spore problemy z zatwardziala kupa i podobno po zupkach przejdzie, na dodatek ja mam juz duzo za malo pokarmu i musze go dokarmiac sztucznym mleczkiem :) zabkow jeszcze nie mamy ale za to slinimy sie na calego i wszystko do buzi wedruje :) ma zabielone dziasla podobno do zabkow daleko ale juz moga go dziasla swedziec i dlatego wszystko mamle:)

mój Benio urodził sie 21 sierpnia wiec niedłgo skonczy 8 miesiecy :) tydzien t3emu bylismy na kontrolnej wizycie i ważył 8250 g i długi 78cm ... je już wszytko :D > Mamy 2 dolne jedynki i od 3 dni wychodzą górne bo kaprysi i jesc nie chce :(

No mojej tez wychodza zabki. Slini sie juz od jakiegos czasu ale marudna jest od wczoraj. Pomyslcie najpierw kolki a zaraz potem zabki. Podobno 1 rok jest najbardziej wesoly :)

hejka Mamusiu...mojej chyba zabki jeszcze nie:)a co do nocek to raczej regularnie jest tak:ok 19:30 je ostatni posilek - cycus...potem pobudka ok 12-1 w nocy i cycus...potem ok 4 rano cycus...a potem ok 5 sie wierci,czasem sie przebudzi,dam smoka i spi do ok 6:30 - 7 i wtedy zaczynamy dzien...oczywiscie od cycusia...chociaz wczoraj dalam jej na wieczor z obu cycusiow pokarm i obudzila sie pierwszy raz dopiero o 2:30 wiec chyba wprowadzenie pokarmow stalych bedzie super rozwiazaniem,szczegolnie na noc...moze jakis kleik albo kaszka,zobaczymy...zaczniemy od jabluszka:) Poza tym ja rowniez jestem Pania Domu...brzmi to jak jakies wykwalifikowane stanowisko...no i takie jest przeciez prawda Mamusie?? Franiu,Witaj!!!moja Zuzia wazy teraz tez ok 7 kg,mam taka nadzieje przynajmniej bo to dla niej minimum:)a mierzy duuuzo,jest bardzo dluga podobno jak na swoj wiek:miesiac temu (skonczone 4 miesiace)mierzyla az 70 cm!!!! Moja mialakoleczki ale tylko przez 1,5 miesiaca,na szczescie:) Jak minal dzionek??ja jutro na szczepienie...odezwe sie i powiem jak bylo:)

Moja Adrianka urodzila sie 26.09 i ma ponad 6 miesiecy.Miala 3,700 ale nie wiem ile na dlugosc bo w Anglii dzieci nie mierza

U nas na szczescie kolek nie bylo , chociarz zdazal sie dzien gdzie bolal ja brzuszek , no ale jak ja mialam uczte ;) Podajcie imiona i date ur. swoich maluszkow (o ile chcecie i mozecie) to zrobimy liste :)

wreszcie topik z Frania i cukierkową:) Mój Wojciech urodził się 30 października, ważył 4200 i miał 56 cm. dziś waży 8600 i ma 78 cm. nie ma ząbków, nocki czasem przesypia, czasem budzi się1-2 razy. jest kochany i słodki - karmię piersią a do tego raz dziennie zupka i kaszka.

Witam mamusie... Ale widze ze nikogo niema :( Mojej ulubiona zabawa jest urywanie zoltych karteczek z notatkami mamy :)

Goniu, ale fajnie ze w koncu razem hehe. Skakalam po tych topikach az sie udalo ;) Cukierkowa dluga ta Twoja Zuzia, pewnie bedzie laska z dlugimy nogami ;) No i pozwolilam sobie fotki obejrzec;) Sliczna z niej dziewuszka ;) Goniu i Twoje nowe fotki widzialam, Wojtus juz taki duzy hehe ;) Fajna rodzinke tworzycie:) Czy goraczka juz mu spadla? Moj urwisek budzi sie jeszcze roznie w nocy. Dzis budzil sie o 0.30 a potem o 4.30. Przewaznie ze dwa razy i kolo 8 pobudka. Tylko ostatnio sobe wkrecil, ze kupki robi sie w nocy ;) I jak nad ranem go biore to zawsze pelna pieluszke hehe. Kacha 🖐️ Pozdrawiam mamusie ;)

hej, moja ur 18-10-2007 ma 6mies. i mam problem córeczka jadla średnio co 3,5 teraz co 4godz. od miesiąca wprowadziłam jej powoli kaszki, soczki, teraz niedawno zupki i deserki. Mam problem bo ona nie chce juz jesc co 4godz. Jadła tak: 8 rano mleko lub kaszka 150ml 10 herbatka lub sok 12 zupka-słoiczek 14 herbatka lub sok 16 mleko lub kaszka 150ml 18 deserek 1/2 słoiczka 20 kaszka 150ml 2 w nocy kaszka lub mleko 180ml teraz nie dojada mi tych porcji, czy mogę przejść juz na 3 główne posiłki + deserek, sok... proszę piszcie jak to wygląda u WAs!

Gość mama Oliwki
Hej moja córeczka Oliwcia urodziła się 16 stycznia 2008 roku czyli ma trzy miesiace i 2 dni przy porodzie wazyla 3100 i mierzyla 52 cm

Gość mama Oliwki
dziewczyny mam do was pytanie ile macie lat bo ja 22 we wrześniu bede miala 23

hej moja Kornelcia urodzila sie 3 stycznia, miala 50 cm i wazyla 3240.teraz ma 3, 5 miesiaca, wazy 6 kilo i ma 62 cm ja mam 29 lat mala spi srednio od 18 do 6 rano z dwiema przerwami na jedzenie, ok 12-1 w nocy i ok 3-4 karmie wylacznie piersia

Agnieszka c. Jak malej nic nie dolega, jest pogodna to nie martw sie,ze zje mniej ;) W moim schemacie zywieniowym dla dzieci od 6 miesiaca jest napisane: 4 posilki dziennie plus owoc. 2x mleko, 1x jakas kasza, 1x cieple danie, 1x owoc. Ja mam 24 lata Pozdrawiam

frania mała to tryska energią, aż mam czasami dosyć:) wagowo chyba tez jest ok, znajduje sie troszke powyżej 50cen.

Karinella to moj prawie 5-cio miesieczniak tez sie tak w nocy budzi ;) My mamy problem z atopowym zapaleniem skory, czy ktoras mama boryka sie rowniez z tym problemem?

Witam!!! Widze ze topik sie rozkreca. agnieszka c napewno mala nie gloduje ;) Jak by byla glodna to by plakala... Tak przynajmniej mi sie wydaje ;) Ja co widac w moim nicku w tym roku koncze 23 lata. Moja budzi sie nawet 3 razy w nocy. Ale sama ja nauczylam karmienia na zyczenie. I teraz budzi sie tylko by potrzymac przez minute cycusia w buzi ;) Jeszcze 2 tygodnie i bedzie oduczana :)