Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

23mamusia

MAMY KILKUMIESIECZNYCH DZIECI!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

mam tylko chwilke ale napisze do was...gnia i frania witajcie stare znajome:) bylam dzis na szczepieniu...zuzia mierzy az 74 cm:)dluuuuuga jak nie wiem...ale waga tylko 6800g...w ciagu miesiaca tylko 300 g przybrala:(...od jutra albo od niedzieli zaczynam wprowadzac jej jabluszko i marcheweczke...zastanawiam sie tylko nad tym co najpierw:) moja sie budzi zazwyczaj 2 razy w nocy...ale moze jak juz bedzie jadla jabluszko i marchewke i bedzie ok,to wprowadze kleik na noc,moze pospi cala nocke:)

Cukierkowa, pannica Ci rosnie;) Ja wprowadzilabym najpierw marchewke jezeli Twoja Zuzia nie ma problemow z kupcia:) Co do kleika to ja tez myslalam, ze przespie noc jak ja podam, ale niestety i tak wstaje minimalnie 2 razy na karmienie ;) 23mamusia jak zamierzasz oduczyc swoje malenstwo od nocnych karmien, bo i ja bym juz chciala noc bez wstawania przespac ;) Tymbardziej, ze moj urwisek na butli od 4 miesiaca jest ;) Sam sie odstawil i bylo mi bardzo przykro :( No, ale juz sie pogodzilam z tym!

ufff malzonek wrocil z pracy , mala zasnela na chwile, bo popoludniami zada mojego towarzystwa ostatnio, i moge sobie w spokoju zjesc u mojej malej zaczyna sie pojawiac skaza bialkowa., mozliwe- po 3 miesiacach? mieszkam w anglii i tutaj to troche zlewaja, polece do Polski to ja jakos zbadam mojej ida zeby niestety wczesnie, wczoraj na noc musialam dac paracetamol napiszcie czy jak karmicie piersia, to czasmai wypijecie sobie lampke lub dwie wina???

frania23 moze zarwe noc lub dwie i zamiast cycusia dostanie smoczek. Moja napewno niejest glodna bo pociagnie tylko 2 razy. karinella Ja karmie mala i zdazylo mi sie napic kilka razy lampke wina .... Robie liste naszych dzieci i potrzebuje imienia dziecka Karinelli . A Frania23 ty masz synka Collina z 27.11 ??

kurcze a ja od wczoraj mam problem z synkiem caly zcas chce jesc i jak nie dam mu to ryczy dzien i noc, wcale nei spi tylko ryczy juz jestem wyczerpana :(

widze że dużo postów mnie omineło :-( ale postaram się nadrobić.Moja Ewelka śpi ma ładnie idzie spać 21 nieraz o 22 i śpi mi nieraz do 6/7/8.A energiczna jest

a z jedzonkiem bywa to róznie raz ma apetyt a raz nie czekamy z niecierpliwoscia na 1 zabka,mierzy 74 cm a wazy niecale 10 kg

a coz tu taka cisza???odswiezam topic bo szkoda zeby umarl:)moze przez to ze weekend mamy pewnie spedzacie czas z rodzinkami:) wczoraj byla pierwsza proba marcheweczki...byly minki ale zjadla...dwie swoje malenkie lyzeczki, dzisiaj podejscie drugie:) A jak myslicie:ile dni jej dawac ta marchewke na sporbowanie a kiedy zaczac juz wprowadzac np. jabluszko?

Cześć Mamunie:) Mój mały miała zapalenie dróg moczowych - dostał Bactrim i we wtorek mamy powtórzyć badania, ale od 2 dni nie ma już gorączki. Cukierkowa Ja wprowadziłam pierwsze marchewkę gotowaną, a już 3 dni później dołożyłam do tego ziemniaczka. Robiłam odstępy kilkudniowe, choć podobno powinno robić się tygodniowe. ja zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy jak mały miał 4 i pół miesiąca, bo lekarka mi kazała. Wojtuś jest duży i od początku ładnie przybierał, więc sama nie wiem czemu lekarka kazała wprowadzać zupki tak wcześnie. Teraz je mniej więcej tak rano cycuś potem kaszka z przetartym jabłuszkiem (samego nie lubi) cycuś zupka herbatka cycuś i na noc cycuś i trochę kaszki, ale nie zawsze ją zje. W nocy budzi się przeważnie raz albo dwa i to niezależnie od tego ile zje wieczorem. tylko mam taki problem, że mały nie chce pić soczków, herbatek z butli i musze mu je dawać łyżeczką. o atopowym zapaleniu skóry niestety albo na szczęście nie wiem nic, bo mały nigdy nie miał. a i ja mam 21 lat. No i jestem w kolejnej ciąży:)

pani misiowa,oczywiscie...im nas wiecej tym lepiej:) Goniu,gratulacje...mam nadzieje,ze to planowane bylo?:) Gonia,ja tez tak sprobuje...dzisiaj jeszcze dam jej marcheweczke starta ale nie gotowana...zobaczymy jak to bedzie...mysle ze tak za 2-3 dni dam jej jabluszko... Pozdrawiam...aha,ja mam na imie Kinga (wole Kinia) i mam 27 latek:)

hej, dlugo nei pisalam bo mam ciezkie dni zarowno z synkeim jak i z mezem :0 maly w srode mial druga dawke szzczepionki i sie od czwartku marudny bardzo zrobil a wczoraj w nocy okazalo sie ze zaczyna kaszlec i mu sie tam odrywa ze chyba jest chory, nie wiem co mu na ten kaszel dac bo nie ma ani goraczki ani kataru nic tylko od zcasu do czasu ten kaszel :/ do mam ktore juz daja marcheweczki itp.. jak wasze dzieci radza sobei z lyzka? sa jakies problemy? moj mlody witaminki slicznie smiga z lyzki ale na wszelki wypadek kupilam mu butle z lyzeczka jakby mial problem z jedzonkiem :) a pytalyscie o wiek to ja mam lat 26 :) i sadze ze fajny pomysl z ta tabelka by byl:0 to kto sie podejmie?

no więc Kiniu:) nie nie planowaliśmy drugiego dzidziusia - pierwszy sex po porodzie (poniosło nas) i od razu dzidziuś. Ale teraz widzę same dobre strony - odchowam dwójeczkę będę mogła iść do pracy. Maluchy, będą mieć mam nadzieje ze soba dobry kontakt. boję się, jak sobie poradzę, no ale jakoś będę musiała. A co do karmirnia łyżeczką to mój nie ma z tym problemu. Tylko jak już ma dość, no to pluje:)

Goniu gratuluje:> ale odwazna z Ciebie kobita tak od razu drugie dzidzi :) ja planuje druga ciaze kolo jesieni / zimy to ile po porodzie zaszlas?

Goniu,no to super...dasz sobie rade,zobaczysz...ja narazie wiecej nie chce,glownie ze wzgledow finansowych...wole odchowac jedno i zeby mialo wszystko czego potrzeba:) Widze,ze jestesmy wszystkie mniej wiecej w podobnym wieku...to fajnie:) Ja dopiero zaczelam karmic lyzeczka wczoraj...bede nieugieta,bo nie chce dawac butli za bardzo...Goniu,a z czego dajesz kaszke albo kleik:z butelki czy lyzeczka z miseczki?? Dzisiaj jednak postatnowilam jej ugoptowac marcheweczke i dac gotowana zmiksowana...zobaczymy jak to bedzie... A gdzie nasza autorka topicu?Miala zrobic tabeleczke:)

jak nie ma autorki to ja sie zabawilam, jak sa bledy to mnie poprawcie :D Myszka83 ....................21.08.07.........Benio Aneta8503 ...................25.08.07.........Ewelinka Kacha112 ....................26.09.07..........Adrianka Agnieszka c .................18.10.07.........córcia Gonia1987 ...................30.10.07.........Wojtek Cukierkowa..................10.11.07.........Zuzia 23mamusia ..................13.11.07..........córcia Shenen .........................14.11.07..........Magda Frania23 .......................27.11.07..........Collin PaniMisiowa170 ..........21.12.07..........Patrysia Ja.24 .............................27.12.07..........synek Hub ..............................06.12.07..........córcia Karinella ......................03.01.08..........Kornelcia Mama Oliwki ...............16.01.08..........Oliwcia Myszsza .......................19.01.08.........Tadeuszek

Witam mamusie :) U nas dzisiaj przesliczna pogoda :) Mezus wybral sie na przejazdzke motorkie, a ja czekam az sie maly obudzi i smigamy troche swiezego powietrza lyknac :) Jutro musze jechac z malym do szpitala z jego egzema, mam nadzieje,ze sie czegos wiecej dowiem i w konce bede mogal dzialac w tym kierunku, bo juz mnie krew zalewa przez to czekanie i ciagle odsylanie nas do innego specjalisty. Witam nowe mamusie :) Uwazam, ze tabelka to dobry pomysl. Chyba juz pisalam, ale sie powtorze. Mam na imie Ania i mam 24 latka ;) Co do nowych posilkow, to nie wiem za bardzo co robic. Ze wzgledu na te egzeme, lekarz poradzil, aby wprowadzac bardzo ostroznie lub jeszcze poczekac chwileczke. Ja juz zaczelam wprowadzac i narazie nic nie zauwazylam, aby sie zapalenie nasililo. Z drugiej strony wole byc pewna, ze to nie alergia pokarmowa. Jak sobie poczytalam o atopowym zapaleniu skory, to sie przerazilam i modle sie, aby to nie to. Jutro dowiem sie cos wiecej. Goniu nie martw sie kochana, zobaszysz poradzisz sobie, odchowasz maluszkow i nadal bedziesz mloda i piekna :) Wojtus bedzie mial towarzysza lub towarzyszke do zabawy. Zobaczysz potem bedziesz widziala same dobre strony tego, ze drugi maluszek pojawil sie szybko:) Tutaj wiele osob sie swiadomie decyduja szybko na rodzenstwo dla pierwszego dziecka. Czasem bywa, ze maja trojeczke w ciagu trzech latek. Ja rowniez nie chcialabym duzej roznicy wiekowej, ale jak bedzie to zycie pokaze. Ciesze sie, ze sie juz Wojtusiowy polepszylo ;) Co do karmienia lyzeczka to idzie nam niezle, tylko maly tak jakby wciagal ten pokarm, troche dziwnie to wyglada, ale trening czyni mistrza. Kaszke daje mu z butli, dosypuje dwie lychy i malemu to sie podoba. Wiem, wiem powinien z lychy wcinac, ale ja troche na latwizne poszlam, bo z butli szybciej leci. Musze sie poprawic! Nie wiem co chcialam jeszcze napisac:p Pozdrawiam wszystkie mamusie

Witam... Bylam w trakcie robienia tabelki ale moja corcia wylaczyla komputer :( i wszystko na marne... myszsza dzieki ze zrobilas ta tabelke bo ja nawet niemam czasu siasc bo malej wychodza zabki i od 3 dni tylko na raczkach siedzi i placze :( i normalnie padam :( Gonia1987 gratuluje :) My nie planujemy ale jakby bylo to bylabym szczesliwa. Narazie finanse nas trzymaja :) Witam nowe dziewczyny!!! Im nas wiecej tym lepiej :) Jak mala bedzie spokojniejsza to napisze cos wiecej i bede uczeszczala tu czesciej

myszsza TABELA NA PIERWSZYM MIEJCU u nas pogoda pochmurna zimno na razie nie pada mam nadzieje że nie bedzie padało,to się wybierzemy na spacerek jak tylko Ewelinka zje swój obiadek i tez czekam aż mi się obudzi.

a i zapomniałam dodać ze Ewelka je już z łyżeczki i zjada prawie wszystko co jest dozwolone od 8 miesiąca

dziękuję wszystkim mamusiom za gratulacje:) Tabelka extra:) ja zaszłam w drugą ciążę 5 miesięcy po porodzie. Mó lekarz nie mógł uwieżyć, bo ja nawet jeszcze miesiączki od porodu nie dostałam, karmię piersią a tu taka wpadka:) ale cóż będzie dobrze. Finansowo, może nie będzie tak źle no bo wózek, ubranka, wanienka, leżaczki, matki, zabawki zostana po starszym. A jeśli będzie zdrowy jak na razie Wojtuś - to wydadków nie ma dużo - na miesiąc - 2 paki pampersów Tesco - ok 70zł, kaszki - ok10zł na miesiąc, kosmetyki kupuje z nivea i starczaja na ok 2 miesiące, sudokrem duży - 33 zł - starcza na 3 miesiące! nawet jak idziemy do lekarza to na miesiąc wychodzi ok 150 - 170zł. Ciuszków dużo dostaje po starszym kuzynostwie, raz za czas kupuje mu jakies fajne spodenki czy bluzie, ale on dużo tego dostał przy narodzinach (takie większe rozmiary) tak, że do roczku mamzapas ciuszków. zupki gotuje sama z warzyw z ogródka - mięsko tez mam za darmo, bo babcia hoduje króliki, kurki...byle tylko dzieci były zdrowe. acha mały kaszkę je łyżeczką, tylko wieczorem z butli.

oj nie ma za co z ta tabelka, maly dzis pierwszy raz spi od kilku dni jzu ponad dwie godziny wiec sie pobawilam w tabelke:) pytalam o ta lyzke bo ja sie zaopatrzylam w taki wynalazek i nei wiem czy sie przyda :D:D:D http://www.allegro.pl/item338177407_canpol_lovi_butelka_wielofunkcyjna_120ml.html dziewczyny a skad jestescie? jest ktos ze slaska?? ja sie blakam miedzy katowicacmi a sosnowcem :)