Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

23mamusia

MAMY KILKUMIESIECZNYCH DZIECI!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

acha a co do myslenia o dziecku to ja mam wrazenie ze popadam w paranoje :/ budze sie w nocy nawet jak nie placze bo patzre czy wszystko ok, nawet jak wyjde gdzies na zakupy czy na poczte sama to i tak mysle o malym itd.. to chyba dlatego ze coraz wiecej maly na mnie zwraca uwage a ja jestem caly czas z nim :/ hub glowa sie nei przejmuj nadrobi zaleglosci... moj malutki byl bardzo dlugi i chudy a w ciagu ostatnich dwoch tygodni zaokraglil sie jak paczek :) glowe ma caly czas mniejsza od innych dzieci ale znacznie przytyl na buzi, byle zeby dziecio odpowiadalo srednim w centylach i jest ok, a to ze inne dzieci maja ogromne glowy to one maja problem :)

ja tez musze poszukac takiego sliniaczka,jak znajdziesz daj tu linka...aha,dzis karmilam ja i zalozylam jej sliniaczek zwykly bawelniany zapinany na rzep z tyłu...nie jest taki dlugi i wielki wiec go nie targala a patrzyla na mnie,na lyzeczke i bardziej dzis byl;a zainteresowana jedzieniem niz targaniem sliniaczka:) Dodalam nowe fotki na bobasy:) A ja tez tak mam,ze jak tylko biore prysznic to szybko bo moze sie obudzi albo cos...w nocy czasem sie przebudze to tez wstaje i sprawdzam czy wszystko jest oki...nie uwqazam zeby bylo w tym cos nienormalnego dziewczyny:) A co do wagi,to moja slabo przybiera w sumie od samego poczatku...co do centyli to narzucam na siatke centylowa zuziowe rozmiary i wagowo jest w dolnej granicy ale sie wciaz miesci i nie jest zle....ale jesli chodzi o dlugosc to jest duuuuuzo ponad norme...a ile mierza wasze 5,5 miesieczne dzidzie??albo ile mierzyly wtedy jak mialy tyle?:)

cukierkowa moj maly tez tak wypada w cntylach ze wzrostem jest za duuzy a wagowo w najnizszej kresce :/ Tadzio ma teraz 67cm i 5950 a w sobote skonczyl 3 mce

Hej Dziewczyny:)można dołączyć? Ja mam 14mc córunie, która teraz smacznie sobie śpi więc ja mam chwilkę dla siebie:) Co do śliniaczków to polecam takie z miękkiego plastiku z kieszonką na okruszki itp. ja kupiłam w smyku i jest super:) papa

Hej Dziewczyny:)można dołączyć? Ja mam 14mc córunie, która teraz smacznie sobie śpi więc ja mam chwilkę dla siebie:) Co do śliniaczków to polecam takie z miękkiego plastiku z kieszonką na okruszki itp. ja kupiłam w smyku i jest super:) papa

dziękuję...kiciu,Twoja Nikolcia tez cudna:) moja Zuzia wlasnie miala isc spac,ale za zadne skarby zasnac nie chce i nie ma zamiaru...co wchodze do pokoju to ona sobie zadowolona na brzuszku w łóżeczku fika:D ah ta Zuzia....szkodnik kochany:D

cukierkowa-moja łobuziara przez weekend wcale nie spała wciągu dnia, ale teraz nadrabia zaległości🌼 jak tylko wstanie zmykamy na spacerek u nas piękna pogoda więc trzeba ją wykorzystać:) małe łobuzy są nie do zdarcia:)

u nas ze spacerku dzis nici bo wieje tak,ze glowe chce urwac...a moja zuzia sie tak wierci w wozku ze zawsze czapke sciaga i uszy odkrywa...mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej...bo chetnie sie wybiore na spacerek:) a skad w ogole jestescie Kobietki??ja slask - dokladniej to Jastrzebie Zdroj:)

my jesteśmy z Kielc:) u nas wczoraj była taka paskudna pogoda dziś jest suuper i mam nadzieję, że już tak zostanie bo serdecznie dość mam zimna:):) całuski🌼🌼

Gość mamunia83
Witam! można się dołączyć :) ? Mam pewien problem z moim 10 miesięcznym Kubusiem. Może ktoś mi doradzi? Malutki pije bebilon sojowy od 4 m-ca poniewaz lekarz stwierdził alergię. tyle że mój bobas od 3 m-cy męczy się potwornie. ma bóle brzuszka i gazy. możliwe żeby uczulił się na mleko sojowe? jakie są objawy alergii na soje? Proszę o pomoc!

mamunia83 nie wiem czy to prawda ale jak bylam w aptece i u lekarza to jakos wszyscy mi twierdzili no tak chlopczyk to ma problemy z gazami, trudno mi to jakos uzasadnic ale faktycznie z dzieci ktore znam to jesli ma ktores problem z gazami to zawsze jest to chlopiec :/ moze Twoj tez padl ofiara tego podzialu plci :/ moj sie potwornie meczy przy bakach i jzu probowalam wszystkeigo i nic sie nei da poradzic mozna zlagodzic ale...

mamunia83- tak czytam twoją wypowiedz i ci mi przyszło pierwsze na myśl ze może ma wzdęcia??może nie tolerować tego mleczka

Gość mamunia83
Tak bardzo marzy mi się przespać całą noc a w tej chwili mały budzi się ok 6,7 razy w nocy. :-( A może jakieś lekarstwo na te gazy? daje esputicon i nic nie pomaga

mamunia83 może powinnaś wybrać się do innego lekarza?? czasem warto zasięgnąć konsultacji u kogoś innego szczególnie, że wasz lekarz jakoś niewiele pomógł...szkoda maluszka-jest za malutki aby tak się męczyć

mamunia83-spróbuj dac cherbatke koperkowa mojej Ewelce ta cherbatka bardzo pomogla i tez mi sie budzila kilka razy w nocy a jak nie to spróbuj dać kropelki espumisan.

mamunia23 u mnie juz probowalam espumisan esputicon infacol sab simplex lefax teraz pije debridat herbatka bebiko koperkowa, herbatka hipp na trawienie majeranek z kminkiem dla mnie (pomaga na krotko pzredostajac sie do mleka) masaze, rozgzrewania itd.. i nic nie pomaga na gazy, lagodzi ale... no i meczy kupa raz na tydzien :/ mam jeszcze zalecone do sprobowania bebilon pepti na dokarmianie (tez juz pzreszlam wszystkie mleka) podobno jest jeszzce bobotic (ale ten sam skald co espumisan itp) jak na razie nic synkowi nie pomaga :(

Gość mamunia83
niestety herbatki nie pomagają. próbowałam różnych. ale dziękuję Wam kochane mamusie :-)

moim zdaniem powinnas isc do innego lekarza...to nie mozliwe zeby sie tak meczyl tyle czasu...moze to nie wina mleka,albo...moze jest zbyt geste??Moja Zuzia jak byla jeszcze w szpitalu po porodzie a ja nie mialam pokarmu dostawala bebiko...bylo jakies takie geste i wydaje mi sie ze zbyt skoncentrowane....miala takie bole brzuszka ze szok...potem lekarz kazal dokarmiac NAN HA1 i bylo super...tzn duuuzo lepiej...