Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

23mamusia

MAMY KILKUMIESIECZNYCH DZIECI!!! ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość mamunia83
Przepraszam za błędy ale piszę z małym na rekach a on strasznie sie wierci. chce mi nawet pomóc w pisaniu :-)

czesć dziewuszki, ja tylko na moment, bo maż sobie chce telewizoru i autka na necie pooglądać i gdacze mi nad uchem. Anetko, no mi babka napisała te fenistilki na recepcie, ale myslałam, że mozna dostać , bez recepty.Przepraszam, że Ci namieszałam... dobra, napisze coś kiedy indziej, bo on tu stoi nade mna i nudzi, jak mały chłopczyk.

ja dzis pierwszy raz malemu dalam jablko 9lekarz mi zalecil wczesniej warzywka z racji tej naszej nieszczesnej kupy) no i malemu bardzo zasmakowalo :>

Witam :) U nas piekna pogoda byla w weekend, wiec my wiekszosc czasu to na dworze spedzilimy :) Maly pobrykal na swierzym powietrzu. Anetko gratulacje dla coreczki, ciekawe kiedy moj zacznie raczkowac;) Jeszcze ma troche czasu:) Moj ostatnio cos marudzi, mysle ze zabki, bo na dole na miejscu dwoch jedynek ma biale goreczki, wiec moze... Ciekawe jak to dlugo potrwa do czasu az sie zabki pokaza. Myssza Twoj za jabluszkiem, a moj to ryczy jak sie bananek skonczy :) Pozdrawiam Was mamusie :)

czesc dziewczyny sorki ze tak długo sie nie odzywałam ale postaram sie nadrobic. Ostatnie dni mam ciezkie z mała nie dosyc ze mam katarek to odmówiła mi jesc kaszki jak widzi to mi odwraca głowke nawet nie zje podczas snu.Juz mi ręce opadają i niewiem co jej podawac w ciagu dnia jej jesc,to jest nie możliwe zeby mi nie jadła kaszki.Prosze Was doradzcie mi co jej dawac jesc oprocz zupek co by mogło zastąpić mleko...

moze inny smak kaszki?albo jak masz mleczno-ryzowa to sama ryzowa?albo jak masz tylko ryzowa to zamien na mleczno-ryzowa?zmien firme...no nie wiem...albo sprobuj moze kleik jej dac jakis?? uciekam...nie mam za bardzo czasu...moze jutro cos napisze:)

hej, dobrze ze temat odswiezony bo mi sie zagubil.. my dzis po marchewce juz i superancka kupksa poszla :> dziewczyny a powiedzcie ile tych warzywek na poczatek mu dawac? bo on by zjadl i caly sloik :/ ja mu na razie na jeden posilek daje 4 lyzeczki od herbaty pelne :)

Aneta ciezka sprawa z ta kaszka:( Cukierkowa dobrze radzi, nie przychodzi mi nic innego na mysl. Moze to tylko chwilowe, trzymam kciuki aby sie udalo mala nakarmic czyms mlecznym. Myszsza to zalezy na jakim etapie jestes, bo jezeli dopiero zaczelas podawanie tych posilkow to bym stopniowo zwiekszala ilosc. Moj maly ma 5 miesiecy i zje ok 125 ml marchewki z ziemniaczkiem i popije kilkoma lyczkami soczku i to trzyma go od 3-4 h. Moj misiek najbardziej lubi bananki dzisiaj zjadl caly i jeszcze marudzil, ze juz koniec ;) Pamietaj, ze maly musi od 800-1000ml dziennie plynow wypijac. Chodzi mi o to jezeli maly tyle teraz wypija to nie zastepuj mu mleka obiadkiem tylko daj dodatkowo, a jezeli wypija litr na dobe to spokojnie mozesz mu jedna butle obiadkiem zastapic. Pozdrawiam

frania dzieki :) ja dopiero w sobote mu pierwszy razdalam jablko a dzis marchewke :) moj ma dopiero 3 mce i poltora tyg :)

czesc dziewczyny wczoraj maz kupił mleko bebiko i dzisiaj zjadła kaszke az 180 ml takze mi ulzyło a tak sie bałam ze nie bedzie chciała jesc.Tak sie ciesze ze posmakowalo jej to mleczko.U nas tez jest zimno i lekko zachmurane takze dzisiaj niepojdziemy na spacer,przez ostatnie dwa dni byliśmy na spacerze to Ewelke tak opaliło buzie mam lekko czerwona ale smaruje jej tłustym kremem.

anetko,to sie ciesze ze juz lepiej:0moze to chwilowe bylo:0 franiu,ja nie wiem ile moja wypija plynow dziennie bo je wciaz glownie z piersi a ta zastepuje jej i jedzenie i picie...ale zaczynam jej podawac herbake jablkowa z meliska z Hippa...wczoraj z lyzeczki a dzisiaj juz z kubka niekapka z Aventu...bylam w szoku bo ona juz potrafi z niego pic,znaczy sie ciagnac...trzymac jeszcze nie umie,ale...z czasem sie przeciez nauczy...dzisiaj jadla juz jabluszko i ok 15 dostanie marcheweczke z ziemniaczkiem...herbtka na popicie...ciekawe ile wytrzyma na tym:)no i ile zje:)

Witam dziewczyny :) Dawno mnie nie bylo ale malej zabki wychodza i marudzi, a zabkow narazie nie widac :) Ja Lusi odkad skonczyla 2 tygodnie dawalam herbatke z flasi (koperkowa, pozniej rumiankowa - miala problemy z kupka :) ) caly czas dostaje cycusia i od miesiaca dostaje jakies obiadki (np. kurczak lub jagniecine z warzywami) lu wocki (np. jabuszko z grusia , lub marchew z ziemniakami itp). Dostaje caly sloiczek (chociarz zdaza sie go nie zjesc) po poludniowej drzemce. Zupki dostaje z lyzeczki , kaszke z butelki i mleczko z cycusia :) Pozdrawiam

ja jestem:) co u Was mamusie? U mnie piekne lato :) Myszsza jak ida sloiczki? Pozdrawiam

u nas są już dwa ząbki codziennie daje malej zupkę jarzynową ze słoiczka i ostatnio dałam jej soczek jabłkowy ale strasznie sie jej ulewa wiec odstawiłam czy to normalne?

panimisiowa ulewa czy slini? moj sie slini po deserkach ale podobno (czytalam w Maluszku) ze slinienie po nowych smakach i owocach to normalka u maluchow :) u nas sloiczki wchlaniaja sie w tempie blyskawicy bo po min dwa dziennie, rano i popoludniu owoce a w srodju zupka jarzynowa lub obiadek np wczoraj szpinak z ziemniakami :D:D maly wcina wszystko i w kazdej ilosci wszystko mus makuje :D umie juz zlizywac z zlyzki wiec jest latwiej ale dalej koniecznie chce raczkami sie wymazac przy okazji :) dzis go u lekarza wazylam i ma 6850 no i mam troche przystopowac go z jedzeniem bo to podobno troszke za duzo jak na niego :) teraz mamy nowe zmartwienia bo niezbyt dobra wyszla mu morfologia no i ammay wiecej cwiczyc na brzuszku bo maly jest leniwiec i nie chce sie przewracac :/

Witam mamusie :D Pewnie wszystkie na spacerkach bo cos cicho jest :)

Czesc mamusie :) Pani Misiowa gratuluje zabkow 🌻 Myszsz no to ten Twoj maly dziumdziaczke niezle potrafi zjesc :) U nas idzie jeden sloiczek dzinnie :) Co do pogody to rzeczywisce jest pieknie, ale poza tym mam mniej czasu. Maly spi tylko dwa razy po pol godziny w dzien. co u Was mamusie ? Pozdrawiam

ja pisac co u mnie nei bede bo 90% wiadom jest na blogu; a poza tym to ja za 2 tyg do pracy wiec chce polatac iz alatwic wszystkie badania dla malego, jutro ide na usg bioderek, potem usg oczu i usg jamy brzusznej no i kotrolna wizyta u pediatry, nieszczzesne pobranie krwo za tydzien i moze odetchne :)

U nas wszystko w porządku. Już się nie ulewa więc jest dobrze. W piatek był u nas ortopeda i Patrysia już nie musi nosić pileluchy ortopedyczej.

Gość do myszki
sorki ale twoje bejbe skonczy 9 a nie 8 miesiecy :O

Gość do myszki83
rzecz jasna :)

Witam mamusie :D My kmorzystamy z ladnej pogody (dopoki u nas jest ;) ) i pewnie mam tez tak robi. Niebede namawiala was do pisania na forum bo zdrowie naszych dzieci jest najwazniejsze , a niema to jak sloneczko i swieze powietrze :) Ale raz na jakis czas mozecie cos napisac ;) pozdrawiam

I upadl moj topik. Mamusie co sie z wami dzieje??? Ladna pogoda jest ale moze macie chwile wolnego?? Pozdrawiam

Gość ufia
czesc dziewczyny mam pytanko moze cos poradzicie 28 pazdz 2007 urodzilam synusia i odrzu bylam na tab anty przerwalam po 5 mc i w dalszym ciagu nie mam okresu .juz nie karmie. podjerzewalam ze moze ciaza ale test wyszedl negatywny dzis wymiotowalam i mam kolejne obawy czy to nie ciaza ale nie bola mie piersi ani nic z tych rzeczy? nie wiem co mam myslec. poradzcie