Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monsterka

2 litry wody dziennie...

Polecane posty

zalecają pić taką właśnie ilość.A czy to ma znaczenie czy zimna czy ciepła?Ja nie lubię nic zimnego,ale 4-6 kubków gorącej wody z cytryną to jak najbardziej wypijam.

Ja gdzieś czytałam, że to wcale nie jest zdrowe. Pić trzeba jak się ma pragnienie i ochotę, a nie na siłę w siebie wlewać, bo to wbrew naturze jest:)

Gość smutna ma rację
to mit,że powinno się wypijać aż 2 litry dziennie,nic na siłę,pic trzeba tyle jakie się ma pragnienie.

Gość woda z kranu ale przegotowana
może być ?

Gość slodka anusiaaaaa
MOZESZ PIC 2 LITRY ZIELONEJ HERBATY I TO SAMO BEDZIE A NAWET ZDROWSZE NA CERE

Gość woda z kranu ale przegotowana
ale podobno herbata jest niezrowa

Gość slodka anusiaaaaa
ja pije juz 5 lat tylko herbate zielona okolo 3 litry dziennie fakt ze duzo sie siusia ,ale za to mam piekne wlosy,cere,i zeby no i moje wyniki jesli chodzi o zdrowie sa doskonale więc o czyms to świadczy

O tym, że masz dobre geny - na pewno:) Każdy powinien robić to, co mu służy najbardziej, bo każdy jest inny:)

Gość smutna ma rację
herbata jest zdrowa ale w rozsądnych ilościach,kilka bubków dziennie to max.Na pewno nie powinno się pic tylko i wyłącnzie herbaty:oA zielona herbata jest najzdrowsza ze wszystkich herbat;)

Gość slodka anusiaaaaa
Ja juz nie umiem innej herbaty pic ,tylko zieleona mi smakuje a woda jakos nie chyba ze gazowana ale to nie zdrowe wiec nie pije

Gość smutna ma rację
no ale jak się dobrze czujesz po 3 litrach zielonej herbaty to pij:)Rób to co Ci podpowiada wlasne ciało:)

ale ja nie piję herbaty tylko przegotowaną wodę z cytryną(czasem dodam pół łyżeczki miodu).I powiem że z początku musiałam się zmuszać do tego gdyż jeszcze kilka miesięcy temu wypijałam od 3 do 5 kaw i nic więcej.Teraz ograniczyłam się go 1 filiżanki kawy rano no i tą wodę.Gdybym się nie zmuszała ,przez cały dzień nie wypiłabym NIC(po prostu nie czuję takiej potrzeby-a to chyba gorsze).

Moja mama też malutko pije i jest zdrowa i młodo wygląda, jak na swój wiek. Wszystko geny, a przynajmniej większość;)

Ja podaje dzieciom do chłepcenia na co dzień wodę z kranu rozrobioną z trzcinowym albo istiowym sokiem domowego wykonu :) i piją. A my z mężem pijemy na osobę około 2 litrów wody z dodatkiem lipowego soku i soli żywicznej :) Polecam bo to zdrowe

Gość roche
ja pije okolo2 litry wody dziennie i od 3 do 8 herbat takich 0,4 litra. zalezy od dnia. Herbaty pije tylko czewona, zielona lub owocowa. Wode niegazowana. Podobno dlatego nie mam zmarszczek :D Ale ja po prostu mam takie pragnienie. Jak nie mam ze soba butelki wody to czuje jakbym usychala

Zazwyczaj piję 1.5 litra wody niegazowanej i 2-4 duże kubki herbaty czarnej, ale to zależy od dnia. Zimą praktycznie w ogóle nie piję wody mineralnej, tylko samą herbatę. Może nie tyle co trzeba pić 2 litry napojów dziennie co po prostu tyle tego wychodzi (kawa, zupa, herbata, sok, to też woda).